BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

10

February 2017

3

COMMENTS

10 cele mai bune cafenele din Bucuresti

Written by , Posted in Bucurestiul meu

cafea

Espresso sau flat white? Long black sau Cortado? Latte sau Cappuccino? Columbia sau Guatemala? Kenya sau Ethiopia. Mai balansata sau mai acida? Daca esti mare iubitor de cafea cunosti deja toate locurile astea, daca nu le cunosti chiar merita sa le incerci. Sunt locuri in care se aduna oameni foarte cool din Bucuresti, locuri cu un design simplu si curat in care te poti relaxa si poti savura o cafea. Cea mai buna din oras.

Artichoke este una dintre cele mai noi descoperiri. Nu stiu cand s-a deschis dar eu am ajuns abia acum 2 saptamani acolo. Si imi place foarte tare locul. Cred ca la vara o sa fie si mai cool pe terasa fix de la care se vede Piata Revolutiei. Asa ca va astept la o cafea pe Calea Victoriei la numarul 45.

Artichoke Artichoke2

In minunatia de cladire Universul s-a deschis o cafenea top – Beans & Dots pe numele ei. Unul dintre cele mai cool locuri din Bucuresti. Si spun asta nu pentru ca este locul Ancai ci pentru ca o sa devina una dintre cele mai tari atractii ale Bucurestiului de la primavara. Doar gandul ca post sta si bea o cafea cu Cismigiul in fata si deja ma face sa imi doresc sa vina primavara mai repede. Plus o gramada de reviste cool de pe afara, cafea buna, cheesecake super bun. Toate pe Ion Brezoianu 23-25.

Beans&Dots Beans&Dots2

Pe miunata strada Dianei – la numarul 1 – baietii de la T-Zero sunt gata sa iti faca un espresso de sta mata in coada. Poveste e simpla si deja auzita: “Eram angajat intr-o corporatie…” Ciprian si-a dat seama ca nu ii sta bine sa faca tabeluri si s-a apucat sa faca cafea buna. Va astept pe Dianei sa o sa incercati. O sa va placa.

T.zero T.zero1

Bloom Specialty Coffee este una dintre cele mai cool cafenele din Bucuresti. La parterul blocului Florentin de pe strada George Vraca se afla locul asta foarte misto. Si o treaba pe care  nu stiu daca o stiati: pentru a scoate la iveală aromele, boabele de cafea sunt preparate la un grad redus de prăjire, având maxim patru săptămâni înainte de a fi utilizate pentru a evidenția aromele naturale și caracterul unic al fiecărei origini.

bloomspecialtycoffee bloomspecialtycoffee1

Locul pe care il recomand tuturor turistilor care viziteaza Bucurestiul. Un loc hip, uber cool, cum vreti voi. Vara au si un spatiu tare rau fix in Piata Revolutiei. Este vorba despre m60. Banuiesc ca toata lumea s-a prins. Cafea super buna, mancare buna, loc misto. Mendeleev numarul 2….asta pentru cei foarte putini care inca nu au trecut pe acolo.

m60 m601

Tatal lor, deja intrat in legenda urbana, locul ala cool de pe partea aia de Lipscani care nu e in Centru Vechi. Este vorba despre Origo – un loc care nu mai are nevoie de nicio prezentare. E ca si cum vorbim despre teatru independent jucat in Bucuresti si amintim de Green Hours 🙂

Origo Origo1

Daca am treaba prin Romana – asta este unul dintre locurile prin care trec sa ma alimentez cu o cafea buna. Orygyns este un spatiu foarte cool, cu oameni misto, unde poti sa lucrezi si in acelasi timp sa te bucuri de o cafea buna. Strada? Jules Michelet 12.

OrygynsCoffee2
OrygynsCoffee1

Pe Constantin D. Aricescu 50A te intalnesti cu baietii de la Two Minutes care au pentru tine tot felul de nebunii din cafea. Spatiul este micut dar foarte prietenos, cafeaua e buna iar baietii sunt top. Asa ca daca esti prin Floreasca treci pe la oamenii astia. O sa iti placa ce gasesti acolo.

Two Minutes Two Minutes1

Incidem locul cu cea mai misto cafenea din Bucuresti, locuol unde imi beau cafeaua in fiecare zi. Este vorba despre Steam si baietii de acolo care sunt foarte, foarte misto si care fac cel mai bun Long Black din Bucuresti. Exista 2 astfel de locuri in Bucuresti – Visarion, nr 2 (colt cu Bd. Dacia) si unul pe strada Uruguay. Atmosfera este foarte misto, cafeaua geniala…asa ca va astept acolo la cafea.

Steam Steam2

Dupa ce ai baut o cafea poti incerca si alte bauturi pe care le gasesti doar prin aceste locuri. Fritz kola – o cola cu mai multă cafeină, un gust ceva mai puțin dulce și un twist de lămâie, Mellow de mere sau de portocale, Cherry Cola sau tot felul de beri artizanale facute la noi sau afara.


3 Comments

  1. Alina Felea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *