BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

26

March 2015

1

COMMENTS

Cum mi-am petrecut 4 zile in Paradis

Written by , Posted in Travel

10 februarie 2015, ora 12:45, o dupa amiaza insorita de februarie. Eram la birou si primesc e-mail-ul asta: “We appreciate a lot our collaboration with you and we would be glad if you could join us in our next press trip.” Si finalul era ceva de genu’ “We would be glad if you accept our invitation and kindly ask you for your commitment until Tuesday the 10th of February 2015.” Ora 12:46 dau reply: “I’m in”.

Nu am schiat in viata mea, nu sunt mega fan munte dar am 4 zile in care pot sa incep sa fac si una si alta. Incep sa intreb in stanga si in drepta ce imi trebuie pentru treaba asta si usor, usor incep sa imprumut una, alta si sa imi cumpar diverse lucruri de la Hervis. Sunt gata pentru treaba asta: 6 oameni pe care nu ii cunosc, un sport pe care nu l-am facut niciodata si o statiune foarte tare de schi din patria acestui sport: Austria. Si vine ziua cea mare.

Ma trezesc la 5 dimineata, merg la aeroport si ii dau drumul la treaba. In timp ce stateam la coada pentru cursa de Munchen fac cunostinta cu oamenii cu care aveam sa imi petrec urmatoarele zile si suntem gata de zbor. Ajungem la Munchen, un sofer ne culege de la aeroport si ne duce la hotelul Ballunspitze din Galtur. De aici incepe nebunia. In prima zi mergem sa recuperam echipamentul de schi. Ma dau cu placa pentru prima data si habar nu am cum o sa fie debutul meu pe partie. Mergem cu un taxi in Ischgl sa ne ridicam schipassurile, apoi depozitam schiurile in depozit si ne bucuram de o zi cu mult soare in Ischgl. O nebunie de statiune, paradisul schiului, locul in care daca esti pasionat de sportul asta o sa zici ca l-ai prins de picior. Pozele de mai jos vorbesc de la sine. Niciun comentariu in plus nu isi are sensul.

Paradisul alb

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

A place for heroes A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Ne intoarcem la hotel, trecem un pic pe la Spa si suntem gata pentru cina de la restaurantul Stüva (hotel Yscla) din Ischgl. Benjamin Parth, un pusti de 27 de ani a obtinut pentru prima data 17 din 20 de puncte posibile, in ultimul numar al ghidului Gault Millau, obtinand astfel cea de-a treia stea.

“Sta in fata cuptorului din restaurantul Stüva de la Hotel Yscla din Ischgl, fiind cel mai bun exemplu pentru calitatea superioara, care se regaseste in aproape orice restaurant din hotelurile tiroleze. El i-a incantat pe testeri mai ales prin simtul sau fin pentru arome precise si tonuri subtile. El cunoaste insa si valoarea unei prezentari cu un aspect deosebit, – preparatele sale fiind o incantare vizuala“ – cu aceste cuvinte il elogiaza ghidul Gault Millau 2015 pe Benjamin Parth. Si ce am mancat acolo a fost de poveste. In poza de mai jos se poate vedea doar o mica parte din ce a fost in seara aia.

#lovefood

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 7:30 AM suna ceasul. La 8 avem mic dejun la hotel, apoi mergem la Ischgl Silvretta Sports sa ne ridicam echipamentul de schi si urcam cu telecabina..gata sa descoperim partiile din Silvretta Arena Ischgl – Samnaun.

Aici este paradisul: 238 kilometri de partii care arata ca in reclame, 45 de telecabine si telescaune, 1100 instalatii de zapada. La inceputul acestui sezon tocmai s-a deschis o noua telecabina cu cabine pentru 28 de persoane care ii aduce pe turisti din partea de est a localitatii pe varful Pardatschgrat, la 2624 metri altitudine, in timp record, fara statie intermediara. Telecabina parcurge o diferenta de nivel de 1251 metri, cea mai mare din lume.

#goodmorning Ischgl A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

“Skiing is a dance, and the mountain always leads.”

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Ischgl = paradis A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Eat. Sleep. Ride. Repeat.

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Winter sleep A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Fac cunostinta cu primul meu professor un tip de 30 de ani care 6 luni era monitor de schi in Ischgl, 3 luni ii invata pe oameni sa se dea cu placa de surf in Australia si 3 luni calatorea. Exista job mai cool? Nu cred. Prima data mai mult pe jos…apoi sip e placa…incep sa invat sa ma dau. Cad, ma ridic, cad, ma ridic, transpir tot si parca dupa fiecare cazatura imi doresc sa invat si mai bine, sa merg mai mult. M-a prins grav sportul asta. Si urc iar si abia astept sa ajung sus si sa pun placa in picioare sa ma dau. Si fac asta pana la 1:30 cand mergem la masa la restaurantul Alpenhaus VIP Lounge. Eram epuizat. Beau 3 litri de Almdudler – o bautura pe care trebuie sa o incercati daca mergeti in Austria si mancam.

Dupa masa suntem sus pe partie. Avem treaba. Ne intoarcem lati la hotel. Spa, piscina, sauna. Ne revenim si apoi mergem la masa la restaurantul hotelului unde am fost cazati. Sunt epuizat. Ma dor toate dar am o satisfatie imensa. Prima zi cu placa a fost genial. Imi era teama la inceput insa acum abia astept sa dorm si sa ma trezesc dimineata sa ajung pe partie.

love #snowboard

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Sport to the people A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

A beatiful day

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Go with the flow A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

A doua zi mergem sa ne dam la Kappl. O localitate micuta dar superba – 42 de kilometrii de partii, zece instalatii de transport pana la 2690 metri altitudine si o priveliste de iti taie respiratia. Este locul ideal pentru familii, este locul unde poti sa faci orice are legatura cu schiul. Parcul Sunny Mountain, situate chiar in mijlocul domeniului schiabil, ofera tot ce ii poate incant ape copilasi. Asa ca daca aveti familie…si vreti ca cei mici sa invete sa schieze….fuga la Kappl. Este locul ideal pentru asta.

Aici ma imprietenesc cu al doilea monitor. Il cheama Wolfgang si se da cu schiurile de la 3 ani. Acum are in jur de 40. Si omul ma duce pe tot felul de partii si ma arunca in lupta. Invat sa fac intoarceri…asta e mare lucru. Acelasi program…schi pana la 1:30 apoi masa si iar pe partie. Ajungem acasa si mai epuizati. Spa, sauna, piscina…Este un sentiment senzational – sa ai bateriile descarcate dar sa ai o stare de bine care nu se poate compara cu nimic.

“Say cheese”

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Seara cina este in Galtur la un restaurant cu specific zonei: adica cheese fondue din belsug 🙂 Apoi vizitam ferma si aflam de la unul dintre fii propritarului cum se face branza. Poza de mai sus este de la fata locului 🙂

#galtur great experience A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Partieeee

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Paradise A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Snowboarding is pretty much heaven.

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Ultima zi in Austria. Trezirea la prima ora si o dorinta parca din ce in ce mai mare de la o zi la alta sa vad partia. De data asta in Galtur. Silvapark Galtur ne asteapta. Impreuna cu monitorul meu de azi: Mathilde. O tipa de 27 de ani care 6 luni este monitor de ski iar celelalte 6 luni este profesor de natatie la o scoala din Galtur.

Din sezonul de iarna 2007-2008 domeniul schiabil Galtur a devenit “Silvapark” – un concept de parc de zapada unic in Europa. Partii excelente pentru schiori alpine si snowboarderi, parcuri pentru freestyleri so freeskieri, trasee de schi impresionante pentru cei care prefera sa schieze in afara partiilor, piste de schi fond si o zona pentru copii, transforma sporturile de iarna practicate la Galtur, in Alpii Tirolezi, intr-o experienta de neuitat pentru intreaga familie. Fie ca este vorba despre incepatori, avansati – la Galtur fiecare membru al familiei gaseste modul ideal de a trai momente de relaxare, distractie si de a face sporturi de iarna in cele mai bune conditii. Este locul in care mi-a placut cel mai mult. Am prins si mai mult curaj si m-am dat non-stop cu placa.

#goodmorning A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Daca ai facut treaba asta iti recomand din tot sufletul una dintre cele 3 statiuni – fie ca este vorba de Ischgl, Kappl sau Galtur – aici o sa gasesti paradisul sporturilor de iarna…daca nu ai pus niciodata schiurile sau placa in picioare este ideal sa o faci intr-un loc unde ai o tona de partii…de toate pentru toti. Preturile sunt decente, conditiile sunt genial, serviciile sunt pe masura. Mi-a placut tare sa fac treaba asta…o recomand tuturor pentru senzatia pe care o ai cand cobori pe partie, pentru senzatia pe care o ai dup ace faci efortul asta si pentru frumusetea locurilor in care am fost. Asa ca ne vedem pe partie la Ischgl, Kappl sau Galtur cat de curand 🙂

Sus pe #snowboard

A photo posted by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

  1. Daca esti pasionat de shopping ai nimerit bine la Ischgl. Branduri precum Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Yves Saint Laurent, Prada, Gucci sau Missoni sunt prezente in statiunea austriaca.
  2. Cum ajungi la Ischgl? Cea mai simpla metoda este cu avionul pana la Munchen. De aici pana la Ischgl sunt 230 km. Pana la Zürich sunt 235 km iar pana la Innsbruck 100.
  3. La Ischgl se organizeaza concerte de 3 ori pe an. Printre cei care au cantat se numara Robbie Williams, Rihanna, Mariah Carey, Elton John, Tina Turner, Diana Ross, Bon Jovi, Bob Dylan, Rod Steward, Sting, Ronan Keating, Peter Gabriel, The Corrs, Alanis Morissette, PINK, Pussycat Dolls, Mel C, Stereophonics, Leona Lewis, Kylie Minogue, Katy Perry, Alicia Keys, Gossip, The Killers, Roxette, Amy Macdonald, Deep Purple.
  4. Daca nu ai schiat in viata ta…cel mai indicat este sa iti iei un monitor. Mai multe detalii gasesti aici.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *