BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

27

May 2012

10

COMMENTS

fetele din pajura

Written by , Posted in Diverse

McDonald’s romana. 4 jumate. ploua incet. cerul era mov. se pregatea pentru zi. imagine divina. ajungem la geamul de la mc. comanda omul meu ceva de mancare. nu, nu am mancat carne. asa ca nu e panica. rezist 🙂

in timp ce omul meu comanda se apropie doua fete. 18-19 ani. una micuta de inaltime cu un trenci colorat, cealalta mai inalta cu niste adidasi cu aripi. foarte tari. imi sar in ochi imediat si ii spun ca imi plac foarte tare. “sunt fosforescenti” adauga pustoaica dupa ce in prealabil a multumit ca am apreciat adidasii. “ii incarc la soare sau la lumina si aia e. lumineaza”, imi spune zambind.

scaunele si mesele de afara era ude. omul meu a inceput sa stearga cu servetelele scaunele. nu facea fata. erau prea putine servetele. prea multa apa 🙂 vine un tip de la mc si rezolva problema. ne asezam la masa. fetele ne intreaba daca pot lua si ele loc la masa. decent. civilizat. frumos. incep sa povesteasca cum a fost seara lor in kulturhaus. nu erau bete sau ceva de genu’…erau 2 fete normale, civilizate, naturale, pure si autentice.

am vorbit despre lumea care vine in kulturhaus, despre preturile mici de acolo. am ras impreuna de o tipa rupta de beata care statea la coada la mc si spunea ca “vara nu doarme…nu are somn” rapanon – konectaaaaa. simteam, vorba omului meu, ca suntem la londra, la civilizatie. 2 fete normale la cap care vorbeau cu 2 baieti la 4 juma – 5 dimineata la mec in romana…la aceeasi masa…normal, decent. spun ca stau in pajura, incepe o caterinca despre pajura pe care fetele o duc foarte elegant la capat…fata cu pantofii cu aripi spune ca sunt foarte multi batrani acolo. radem. ne saluta, se ridica si pleaca.

mi-a placut foarte tare faza. si iar…sunt socat de normalitate. ma socheaza chestiile banale, frumoase, simple. stiu ca afara treaba asta este la ordinea zilei…insa in romania e altceva.

orice trista care sta la van gogh si are intre 20 si 30 de ani se uita la orice barbat ca la ultimul gunoi. (am zis van gogh pentru ca acolo merg cel mai des) “fata… asta cred ca vrea sa ne futa”. totul e din privire. pisa pe toata lumea. ce numar de telefon, ce apropiere…cacat. femeile sunt din alt film. si culmea este ca majoritatea sunt asa.

asta e cel mai trist ca ajunge sa ma socheze normalitatea, firescul, bunul simt. asta pentru ca traiesc intr-o tara in care valorile sunt tinute in umbra, intr-o tara in care ziarele sunt pline de tarfe proaste si milionari de carton presat, intr-o tara in care crimele si violurile sunt asteptate de oameni la ora 5 pentru a le digera perfect cu masa de seara, intr-o tara in care biletul la teatru e de 2 ori mai ieftin decat cel de la cinema, intr-o tara in care formatorii de opinii nu au opinii, intr-o tara in care oamenii care vorbesc corect gramatical sunt pe cale de disparitie, intr-o tara in care bunul simt este mai rar ca floarea de colt exista persoane umane, civilizate, nealterate. respect fetele din pajura 🙂


10 Comments

  1. Ana
  2. Ana
  3. Monica
  4. eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *