BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

1

October 2017

0

COMMENTS

Noul hub al creativilor din Bucuresti

Written by , Posted in Bucurestiul meu, Diverse

Vorbeam de multa vreme despre treaba asta. Despre case frumoase din Bucuresti care ar putea sa ajunga spatii foarte cool. Am ajuns sa scriu despre asta. In sfarsit. Cineva a dus pana la capat un astfel de proiect.

Si uite asa am ajuns in spatiul asta extrem de cool, o casa veche combinata cu tot felul de lucruri moderne – de la canapeaua care se misca pana la televizoarele cu ecrane tactile. Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa bat toba, la propriu, intr-un loc atat de cool fix in miezul Bucurestiului. Da. Exista camera de muzica unde poti sa vezi cam cat de bine bati la tobe, cat de bine canti la chitara sau poti invata sa mixezi. Spatiul se numeste QREATOR si este dedicat comunitatilor de creatori din Romania.

Oameni cool care vor sa se intalneasca intr-un spatiu uber cool si de aici sa lege tot felul de legaturi. Tocmai asta este si misiunea QREATOR – sa puna la dispozitia creatorilor un spatiu colaborativ si resurse tehnologice de top pentru ca viziunile lor sa devina realitate. Oamenii astia isi propun sa devina punctul de intalnire al celor mai creative voci din Romania contemporana. Si chiar cred ca pot face asta. Pentru ca spatiul arata genial si chiar ma gandeam sa merg si eu in vizita acolo de cateva ori pe luna.

Situat in Piata Victoriei, in vila Oromolu de pe bulevardul Aviatorilor nr. 8A, QREATOR by IQOS repune in circuitul urban o cladire interbelica impresionanta, grav afectata de bombardamentele din timpul razboiului si de un incendiu devastator din anii recenti. Restaurarea vilei Oromolu a fost facuta dupa planurile arhitectului roman Dorin Stefan, iar lucrarile de amenjare interioara au fost realizate in parteneriat cu Alessandro Lusito. Proiectul de restaurare, care pune in valoare arhitectura clasica a cladirii cu ajutorul celor mai moderne tehnologii ale prezentului, este in sine o declaratie despre tipul de creativitate pe care QREATOR by IQOS isi propune sa il sustina.

1. Tobacco Room10. Customer Care etaj 1 11. Customer Care parter 12. Main hall parter 13. Main hall etaj 1

Spatiul QREATOR by IQOS est dispus pe doua niveluri (parter si etaj) si structurat in opt camere. La parter se regasesc Camera Tehnologiei si Camera pentru Co-Creare, precum si un bar de re-energizare. Etajul 1 completeaza universul creativitatii cu o Camera de Dans si Film, o Camera de Muzica, echipata cu instrumente muzicale, o Camera de Arte Vizuale, unde creativii se pot exprima prin intermediul fotografiei sau al picturii, o Camera de Relaxare si o camera destinata experientelor mereu in schimbare.

Toate camerele sunt echipate cu instrumentele necesare procesului de creatie, puse la dispozitia tuturor celor care isi doresc sa dea viata ideilor lor. Fie ca este vorba de pictura, fotografie, instalatie, film sau dans, QREATOR este gandit atat ca atelier, cat si ca spatiu de expozitie.

2. Technology Room 3. Co-Creation Room 4. Bar - Indulge Together 5. Photo and Painting Room 7. Dance and Movie Room 8. Relaxation Room 9. ReTaste – Gourmet Room

QREATOR dispune si de doua zone IQOS Concept, unde fumatorii adulti pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenta personalizata si acces la cele mai recente lansari, editii limitate si la o gama larga de accesorii. QREATOR by IQOS este deschis publicului de luni pana vineri intre orele 9.00 si 20.00 si sambata si duminica intre orele 10.00 si 21.00.

Un monument istoric al Bucureştiului

Construită în stilul Ludovic al XVI-lea la începutul secolului al XX-lea, vila Oromolu a fost în trecut reşedinţa guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mihai Oromolu. Casa este o parte din Bucureştiul vechi şi din arhitectura care făcea să i se spună capitalei “Micul Paris”. Casa a fost construită în perioada anilor 1926-1927 de către arhitectul Petre Antonescu, unul din cei mai importanţi arhitecţi români din perioada interbelică. Antonescu a fost responsabil de numeroase monumente istorice ale Bucureştiului, printre care Arcul de Triumf, Palatul Kretzulescu, Şcoala de Drept sau Primăria.

15. QREATOR by IQOS 14. QREATOR by IQOS

În timpul bombardării Bucureştiului din anul 1944, clădirea este grav afectată, iar în 1946, la un an după moartea lui Mihai Oromolu, casa este luată în custodie de stat. În anul 2004, proprietatea este returnată succesorilor lui Oromolu, însă istoria turbulentă nu se termină aici, deoarece în 2009 un incendiu puternic distruge vila aproape în totalitate.

Un proiect inspirat de Qreator by IQOS.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *