BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

8

December 2011

51

COMMENTS

relatia tampon

Written by , Posted in Diverse

Ai terminat o relatie de lunga durata cu cineva. Chiar nu mai conteaza in ce conditii. E greu sa intalnesti pe cineva in fata caruia sa te deschizi complet, in fata caruia sa stai gol, si aici nu ma refer la nuditatea fizica, si sa il lasi sa te imbrace cu lucruri  frumoase. Esti temator, ai multe ganduri care iti trec prin cap, esti confuz, ai multe incertitudini, stari caudate.

Te gandesti la tot felul de combinatii de “n” luate cate “k”. intalnesti pe cineva. Iti place de persoana respectiva. Iesiti, va intelegeti bine. e ceva intre voi. Habar nu am ce. Insa ceva exista. Azi o sa vorbesc despre relatiile tampon. Chestia aia pe care, de fapt, nu o poti numi relatie. Este o implicare intr-o poveste ce, de departe, nu presupune nicio urma de implicare din partea ta in adevaratul sens al cuvantului. Ea poate sa te ajute pe termen scurt sa treci peste niste lucruri peste care in singuratate o faci sigur mult mai greu. Este un peron. O statie, un refugiu, o halta. Un moment de trecere, poate sa fie o panta de lansare.

Sunt bratele in care te afunzi dupa ce alte brate s-au inchis. Este o trecere, ceva superficial peste care treci val vartej fara sa lasi prea multe lucruri in urma. Este o legatura care nu poate lasa nimic in urma ei. Are fix menirea sa estompeze ranile. Este un pansament care acopera o rana. Este un URGO pe care il scoti din geanta si il pui la calcai unde te-au batut pantofii aia cu toc lung.

Este podul care apare in fata ta in momentul in care apele sunt involburate si dau afara din matca. Este un colac de salvare pentru moment. Te poate ajuta sa incerci sa te salvezi. Poate sa fie gura de oxigen de care ai nevoie cand avionul se depresurizeaza. Este omul ala care are trusa medicala si iti da primul ajutor dupa accident. El nu te poate face bine complet. El doar te ajuta pe moment. Si pentru ca ranile sunt prea proaspete, pentru ca prea te-ai obisnuit intr-un ritm sansele ca o relatie de tip tampon sa functioneze sunt mici. Te-ai obisnuit cu un om, cu obiceiurile lui, cu gesturile lui, cu gandirea lui, cu ticurile lui, cu felul lui…sunt prea multe schimbari intr-un timp foarte scurt. Si nu cred ca o sa mearga prea mult.

E ca si cum un sahist gaseste niste zaruri langa masa si incepe sa joace table. Cat poate sa dureze aceasta tentativa de relatie? Nu cred ca prea mult timp. Este sortita esecului doar pentru ca este tampon. Doar pentru ca unul dintre cei doi stie ca relatia respectiva este tampon. In cazul asta unul dintre cei doi este o persoana relativ impartita. Adica unul dintre ei nu o sa investeasca prea mult in relatia asta. Sa nu o sa investeasca deloc. O sa se multumeasca cu o apropiere, o prietenie mai apropiata. Cea mai apropiata 🙂 Relatia asta este bolnavicioasa. Sau o sa devina bolnavicioasa in scurt timp. Unul investeste pasiune iar celalalt incepe sa construiasca un zid. Astfel, orice construieste cel de langa este sortit esecului. Penru ca unul vrea… iar celalalt nu. E simplu. Si cel care investeste are o singura varianta: asteapta. Orice. Un semn. Ceva. Se leaga de orice…pana cand o sa isi dea singur seama ca nu e ok.

Concluzia este simpla: relatia tampon este una care poate sa stinga niste focuri interioare mai mici, este indicata in momentele dificile insa nu cred ca poate sa fie mai mult decat asa cum ii spune si numele: tampon.


51 Comments

 1. Bianca
 2. rutzzz
 3. Amalia
 4. anda
 5. Elena
 6. Elena
 7. Cristina-Maria
  • Iulia-na
  • Maiden
 8. andafratica
 9. Adriana
 10. Shark
 11. Nbdgfjhgf
  • admin
  • Mari
 12. flory
 13. Lizzy
 14. Bibi
 15. Mioara
  • Cristi
  • Eu si atat
 16. alexandra
 17. Pat
 18. Anca Puchete
 19. dada
 20. Oama
 21. marusca
 22. ionut drugaru
 23. Roma
 24. cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *