BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

21

February 2014

12

COMMENTS

Spune cum pe Facebook esti ca sa-ti spun cine esti

Written by , Posted in Diverse

Am tot scris despre Facebook aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici. Tema e mereu la moda si numai buna de studiat. Azi vedem cum sta treaba cu oamenii care sunt populari pe Facebook. Stiu ca nu este o surpriza pentru unii…Sa ne intelegem…nu vorbim despre vedete, pagini personale ale starurilor, etc.

Aia e alta macare de peste. Multi fac bani buni din pagina lor de Facebook. Si ii admir tare pe oamenii de la noi care au inteles ca treaba asta es una serioasa din care se pot face si bani. Vorbim despre utilizatorii de Facebook..oamenii din lista ta de prieteni. Chiar sunt curios sa vad ce spuneti dupa ce o sa cititi treaba asta. E o tema buna de discutie.

Cica persoanele care au foarte multi prieteni pe Facebook sunt considerate a fi populare si fericite, insa, de fapt, sunt introvertite si manifesta un grad de bunastare mai scazut. Ma si gandeam la treaba asta: de ce sa ai mii de prieteni pe Facebook? La ce iti foloseste? Sa vada 5000 de oameni cat u ai fost la Dubai in vacanta de vara? Chiar nu ii vad sensul. Mi se pare de bun simt sa ai in lista oameni cu care ai avut macar o data in viata de interactionat. Colegi de la birou, colegi de generala, liceu, facultate, niste vecini, amici, colegi de la fostul loc de munca, oameni cu care ai fost in diverse locuri, cu care ai schimbat o vorba..macar pe net.

Cercetatorii de la Colby College din Maine au comparat trasaturile de personalitate cu nivelul de fericire al oamenilor, pe un esantion de aproximativ 16.000 de persoane, pe o perioada de patru ani.

Persoanele care, la inceputul studiului, au fost considerate extrovertite au inregistrat o imbunatatire graduala a starii de bunastare, dar, pe masura ce starile de bunastare si fericire cresteau, participantii deveneau mai introvertiti si retrasi.

Acest lucru sugereaza ca un numar mare de prieteni ii poate face, in cele din urma, pe utilizatorii Facebook mai putini sociabili si poate accentua starea de tristete – opusul a ceea ce se asteptau cercetatorii.

Persoanele “care au fost la inceput extrovertite, agreabile, constiincioase si stabile din punct de vedere emotional au devenit mai binedispuse”. Insa, in acelasi timp, deveneau mai introvertite. Acest lucru sugereaza ca influenta personalitatii asupra bunastarii a fost “intr-un fel mai puternica” decat cea a bunastarii asupra personalitatii, dar amandouă au fost importante la formarea relatiilor.

Fotografia de profil

Intr-un experiment recent, studentii care au vazut fotografia publicata de un coleg pe Facebook, in care aparea ca se distreaza alaturi de cativa prieteni, au considerat acea persoana ca pe una extrovertita, chiar daca pe profilul sau scria ca nu este o persoana foarte prietenoasa.

Sursa: Mediafax

Imi aduc aminte ca la inceput eram foarte entuziasmat si extrovertit. Postam des tot felul de melodii, poze, glume. Acum postez cam o data la 2 luni. Am devenit introvertit si retras? :))) Exact ca in studiu. Imi place mai mult Instagram 🙂 Acolo postez zilnic. Inca.

Foto: Babak Fatholahi


12 Comments

  1. Eliza
  2. Alina
  3. cristina
  4. Sabina
  5. izzy19
  6. sandrina
  7. alexa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.