BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

5

November 2018

1

COMMENTS

There’s always a reason to celebrate true friendship.

Written by , Posted in Diverse

Exista un pamant pe lumea asta care este pur si simplu binecuvantat. Un loc care le are pe toate. O tara plina de peisaje superbe, de munte, de mare. O tara in care oamenii traiesc la maximum clipa si se bucura de fiecare secunda. O tara unde se manca bine si se bea la fel de bine. Postarea de astazi este despre prietenie, despre momentele alea frumoase petrecute cu oamenii tai dragi si despre un obicei care se practica in tara asta minunata. E vorba despre Italia. Asa ca… Aperitivo time!

Italienii au o vorba care imi place foarte tare: “Chi mangia solo crepa solo.” (Cine mananca singur moare singur.) Si asa e si la bautura 🙂 Aperitivo este un obicei specific zonei de nord a Italiei. Daca ai fost la Milano si ai trecut prin Navigli intre 18:00 si 21:00 cu siguranta ai habar despre ce treaba asta. Este o vanzoleala teribila, o gramada de oameni care stau la carciumi, vorbesc, mananca si beau. Acest obicei de a iesi in oras pentru a bea un cockail, a gusta ceva inainte de cina si a socilaliza s-a nascut in acest oras in anii 1920 La fel se intampla si la Florenta, Torino sau Roma. Numele de aperitivo vine de la verbul latin “aperire” care inseamna “a deschide”, ideea din spate fiind ca aperitivo iti deschide apetitul pentru o masa mai mare. Acest aperitivo este insotit de un bufet din care poti manca gratuit tot ce doresti, daca iti cumperi o bautura din meniu. Este vorba despre o socializare in care mancarea si bautura isi au rolul lor bine stabilit. Pe parte de bautura aperitivo inseamna bauturile specifice italienesti.

Propunerile din postarea de astazi sunt bazate pe Martini – Bianco si Rosso. Prima bautura o pregatesti astfel: umple un pahar rotund cu gheata, adauga o parte de Martini Bianco si o parte de apa tonica, agita-le usor pentru ca nu vrem sa pierdem bulele, iar pentru un ultim pas, adauga un strop de suc de lime si multa gheata. Amesteca si serveste-l intr-un pahar cat mai mare. Cam aceeasi pasi trebuie urmati si pentru a prepara un Martini Rosu, insa ai nevoie de o sticla de Martini Rosso, desigur! Nu uita sa ai langa un platou de branzeturi, ceva mezeluri, masline, ingrediente pentru salate, cartofi copti, paste, orez cu fructe de mare, legume sau orice de rontait. Noi am facut treaba asta pe terasa la Ambasador intr-o seara de vara iar zilele trecute ne-am bagat pe interior pentru o seara cu prietenii alaturi de jocuri de societate 🙂 Ce a iesit puteti vedea in cele doua clipuri de mai jos:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

There’s always a reason to celebrate true friendship. #MartiniTonic #PlayWithTime #AperitivoTime #MartiniBianco Video: @foodofbucharest @cristidandes

O postare distribuită de bloguluotrava (@bloguluotrava) pe

#MartiniTonic #PlayWithTime#AperitivoTime #MartiniBianco


1 Comment

  1. Cris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *