10 comedii de vazut acasa
Written by Otrava, Posted in Film
Sunt pasionat de filme. Vad in festivaluri gen TIFF 3-4 pe zi, la cinema cat pot de mult si acasa restul de filme 🙂 Toti din jurul meu stiu asta si incep sa apara cadourile din filmul asta. Filme pe DVD, afise de filme si mai nou carti despre filme. Stiti celebrele carti cu 100, 200, 501, 1001, 2000 de filme pe care sa le vezi intr-o viata? Eu le am pe toate 🙂 Asa ca postarea de astazi este dedicata celor ca mine, adica iubitorii de filme. Atata lor cat si celor care vor sa le faca un cadou pe care o sa il aprecieze foarte tare prietenii lor pasionati de filme.
Exista momente in care iti doresti sa vezi un film dar nu gasesti in lista de la cinema un film care sa iti placa. Si atatat vreme cat exista Netflix si HBO GO intrebarea “Ce filme vedem azi?” isi gaseste repede raspunsul. Am pentru voi o recomandare care pentru mine inseamna foarte mult.
Un videoproiector pe care il recomand cu drag tuturor celor care sunt pasionati de filme, seriale sau pur si simplu vor sa se bucure acasa, in canapeaua proprie, de o imagine buna, un sunet ca la carte atunci cand urmaresc ceva pe un ecran care poate sa fie atat de mare pe cat ai peretii in camera de acasa. In idee ai parte de experienta unui cinamatograf la tine acasa.
Adica toata lumea o sa fie profund impresionata in fata imaginilor uimitoare cu rezolutia 4K HDR. Daca e ceva sa observ la prima vedere este fix treaba asta. Continutul la rezolutie 4K si HDR aduc o experienta vizuala despre care o sa povestesti la toata lumea. Garantez pentru asta 🙂 Tocmai de accea a fost si inventat acest continut – 4K cu HDR a fost creat pentru ca tu sa povestesti mai departe cat de impresionat ai ramas dupa aceasta experienta. Pe langa asta oamenii s-au gandit foarte serios la acuratetea culorilor si a imaginii. Acest proiector utilizeaza un singur cip DLP pentru producerea imaginii. Prin urmare acest proiector nu va afisa imagini blurate sau cu efect de umbra.
In ceea ce priveste culorile am remarcat faptul ca nu sunt suprasaturate si ca arata cat mai aproape de cele naturale. Oamenii folosesc tehnologia CinematicColor iar convingerea oamenilor care fac treaba asta mi s-a parut foarte misto intr-o lume in care trecem totul prin diverse filtre: “transmiteti cea mai buna culoare si veti transmite cele mai profunde sentimente spectatorului”. Gasiti mai multe detalii tehnice despre sistemul optic si tot ceea ce tine de calitatea video cu HDR fix aici.
Un alt lucru care m-a surprins placut este sunetul. Difuzorul de 5 W este tot ceea ce poti sa iti doresti mai mult pentru un pasionat de film. Si acum daca vrei ceva mai mult sigur ai pe acasa un sistem audio sau ceva boxa portabila care scoate bine, bine. Mi-a placut treaba cu modul cinema care te face sa te simti fix ca in sala de proiectie datorita bass-ului si a frecventelor inalte reproduse foarte bine.
Inca un lucru de mentionat. W1700 este mic, este foarte usor sa ii gasesti locul in camera, este foarte prietenos cu mediul inconjurator pentru ca datorita tehnologiei SmartEco ajusteaza automat luminozitatea lampii in baza analizei continutului, are o durata mare de viata a lampii – 15.000 de ore si este foarte silentios.
Inca ceva ce trebuie mentionat – telecomanda are iluminare pentru a te misca cat mai ok chiar daca este intuneric in camera iar ce mai este de mentionat este faptul ca ideal este in camera in care va uitati la film sa fie intuneric total pentru o experienta vizuala cat mai buna. Culorile si contractul sunt geniale cu cat este mai putina lumina in camera. Si nu este o exagerare. Culorile sunt foarte misto. Foarte misto.
Modul de operare este usor, setarile sunt simplu de facut si butoanele de la telecomanda te ajuta foarte utile. Pe langa toate cele de mai sus W1700 mai are doua lucuri care merita mentionate: functia auto keystone pe verticala – care corecteaza efectul de trapez si zoom 1.2x care maximizeaza spatiul disponibil. Mai multe manunte puteti sa cititi aici.
Si acum sa revenim la filmele noastre.
Le Gendarme de Saint-Tropez
Mai rar se intampla ca o comedie sa nu lase privitorul sa-si traga sufletul macar si o clipa intre doua rafale de ras. Jandarmul din St. Tropez, din seria de succes a jandarmilor, este acea comedie, gratie aproape exclusiv, talentului gigantic al inegalabilului Louis de Funes. Actorul de buzunar il interpreteaza pe inspectorul Cruchot care, dupa lungi lupte cu gafele profesiei, este avansat in functie. Pentru a sarbatori fericitul eveniment el isi ia fiica si purced amandoi spre paradis – St. Tropez. In loc sa gaseasca aici relaxare, Cruchot se va pomeni arestand o plaja intreaga de nudisti pentru atac la pudoare. Gluma se ingroasa cand Cruchot isi descopera propriul vlastar implicat intr-o situatie neobisnuita. Rusinata de statutul modest de fiica de polisist, ea se da drept mostenitoarea unui bogatan pentru a da bine in ochii prietenilor de bani gata pe care si-i face la St. Tropez. Cand va descoperi ca fata sa a intrat intr-o filiera de hoti de obiecte de arta, istericul Cruchot va innebuni cu gratie.
Bridget Jones’s Diary a aparut in 1995 ca o rubrica in ziarul britanic Independent, creata de jurnalista Helen Fielding. Rubrica, plina de umor, era o relatare saptamanala a vietii unei femei de 30 de ani, singura, in cautarea dragostei prin confuzia unei lumi post-feministe. “A fost atunci cand am realizat ca am fost destinata sa ma transform in Miss. Haversham sau Glenn Close din ‘Atractie Fatala’. Si ducand o viata in care relatia mea majora era cu o sticla de Chardonnay, ajungand in final grasa si singura…” Atunci cand Fielding, in 1996, si-a transformat rubricile intr-un roman, Bridget Jones a devenit un fenomen de cultura global: o carte care s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare si un personaj care a simbolizat aspiratiile si confuziile femeilor din intreaga lume. Povestea se concentreaza asupra lui Bridget care era convinsa ca toata lumea intelege perfect in afara de ea. Ambitiile ei sunt putine: ar vrea sa slabeasca si sa gaseasca dragostea adevarata- dar sunt aparent irealizabile. Viata sa romantica este in stadiul de criza perpetua. La inceputul noului an, Bridget decide ca a venit timpul sa preia controlul asupra vietii ei si incepe sa tina un jurnal.
Groundhog Day
Phil Connors, meteorolog de serviciu, este trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenției o dată pe an, de “Ziua Cârtiței”. Pentru că a făcut același lucru în ultimii patru ani, Phil nu face niciun efort să-și mascheze nemulțumirea. Rutina anilor trecuți se repetă până în zorii zilei următoare când, după un somn liniștit, eroul nostru se trezește și constată că ziua precedentă se repetă. La început, Phil încearcă să profite și să folosească acest fapt în avantajul lui, dar apoi își dă seama că este blestemat să-și petreacă eternitatea în același loc, văzând aceleași persoane și făcând același lucru în fiecare zi…
The Big Lebowski
Jeff Lebowski, alias “Dude”, este un om cu principii. Este de asemenea, foarte leneș. Apreciază oricând un pahar de ceva bun și compania prietenului său, Walter. Timpul său liber îl consacră celor două pasiuni ale sale: prizarea de droguri și bowling-ul. Într-o zi, doi mafioți îl prind în propriul apartament și îi dau o bătaie bună. Se pare că un anume Jackie Treehorn vrea să-și recupereze o sumă de bani pe care i-o datora soția lui Lebowski. Numai că Dude nu este căsătorit… Este vorba de fapt de un alt Lebowski, un milionar din Pasadena. În consecință, Dude al nostru pleacă în căutarea tizului său, mult mai bogat decât el, pentru a-i cere acestuia despăgubiri.
Ted
MacFarlane spune povestea lui John Bennett (Mark Wahlberg), un bărbat care vrea cu tot dinandinsul să scape de… ursulețul lui de pluș, Ted, adus la viață de o dorință pusă în copilărie. Ajuns la maturitate, John visează la o viață normală alături de frumoasa Lori (Mila Kunis), doar că Ted se dovedește a fi un obstacol greu de depășit. Cei doi sunt de nedespartit, insa Ted nu este deloc o influenta pozitiva. Fumeaza marijuana, bea si petrece aproape tot timpul. Ducand o viata degradanta si lipsita de responsabilitati, acesta il impiedica pe John sa poata avea la randul lui o viata organizata si linistita alaturi de iubita lui. Asta pana cand, satula de aceasta situatie, Lori decide sa puna piciorul in prag: ori ea, ori Ted.
The Hangover
Cu două zile înainte de nuntă, Doug și trei prieteni ai lui merg până la Las Vegas pentru o binemeritată petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu-și mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru, iar în șifonier un bebeluș de șase luni! Cu un Doug dat dispărut, cei trei vor fi nevoiți să reia traseul din noaptea trecută pentru a-și da seama ce s-a întâmplat și pentru a-l face pe mire să ajungă la timp la nuntă.
Some Like It Hot
Doi muzicieni, Joe și Jerry, martori ai unei răfuieli între bande, în noaptea Sfântului Valentin, îngroziți de perspectiva de a fi uciși, încearcă să scape de urmăritori. Cum sunt în căutare de lucru și se tem de răzbunare ei sunt nevoiți să se angajeze într-o orchestră feminină ce pleacă în turneu. Dar pentru a se putea alătura formației trebuie să se deghizeze în femei. Situația explodează când cei doi se-ndrăgostesc de cea mai frumoasă și dulce dintre fete, nu întâmplător purtând numele de Sugar și când, travestiți în femei, Joe și Jerry încep să atragă privirile neobrăzate ale bărbaților.
Ice Age
Acum 20 000 de ani, Pãmântul era o planetã plinã de amenintãri. Una dintre acestea era începerea Epocii de Gheatã. Pentru a se pune la adãpost de înghet, animalele care populau Pãmântul la acea vreme încep sã migreze spre sud. Exceptie fac un mamut pe nume Manfred, obisnuit sã facã totul în maniera sa personalã si un lenes pe nume Sid, obisnuit sã nu facã niciodatã nimic. Din momentul în care Sid îl autoproclamã pe Manfred „protectorul” sãu, mamutul face tot posibilul pentru a se descotorosi de nedorita povarã. Încercãrile sale dau însã gres si Manny este cooptat de Sid în actiunea de salvare a unui bebelus pe nume Roshan, pentru a-i fi redat familiei sale. Lor li se alãturã Diego, un tigru viclean care vede în bebelus un ospãt delicios.
Relatos salvajes
Lipsiți de apărare în fața unei realități care pe neașteptate poate deveni imprevizibilă, personajele din Relatos salvajes traversează granița subțire dintre civilizație și brutalitate. O poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului, tragedie și chiar violența din detaliile vieții de zi cu zi. Toate apar pentru a-i împinge pe eroi pe buza prăpastiei, spre incontestabila plăcere a pierderii controlului.
Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?
Claude și Marie Verneuil, aparținând marii burghezii catolice de provincie, sunt niște părinți mai degrabă de “modă veche”. S-au străduit întotdeauna să fie deschiși, dar “pilulele” s-au dovedit greu de înghițit atunci când prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu și cea de-a treia cu un chinez. Speranțele lor de o vedea, în sfârșit, pe una dintre fiice căsătorindu-se la biserică s-au canalizat, așadar, pe mezină, care, aleluia, tocmai a întâlnit un bun catolic. Doar că…
This idea is great, how much does this projector cost? Where can I buy it?