BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

13

September 2020

6

COMMENTS

10 filme de vazut toamna asta!

Written by , Posted in Diverse, Film

Imi e dor de filme vazute in cinema. E frumos si acasa dar pentru mine experienta filmelor vazute la cinema nu se compara cu nimic. M-am bucurat in perioada asta de TIFF si de Astra Film Festival si o sa ma bucur si de filme in Bucuresti. Ceea ce va doresc si voua. Cu mare bucurie va anunt ca incepand de luni are loc editia a 4-a a festivalului Ediţia a 4-a American Independent Film Festival, desfasurata intre 14 si 20 septembrie 2020. Asa ca o sa va propun 10 filme pe care abia astept sa le vad in toamna asta…si va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru.

The Last Vermeer

The Last Vermeer este un thriller captivant, plasat imediat după al Doilea Război Mondial, bazat pe o poveste adevărată. Joseph Piller (Claes Bang) este un soldat care îl investighează pe renumitul artist olandez Han van Meegeren (Guy Pearce), acuzat că a colaborat cu naziștii. În ciuda dovezilor crescânde, Piller devine din ce în ce mai convins de nevinovăția lui Han și ajunge să lupta pentru a-i salva viața acestui om cu trecut misterios.

Honey Boy

După un scenariu de Shia LaBeouf (bazat pe propria experiență), regizoarea Alma Har’el aduce la viață copilăria furtunoasă a unui tânăr actor, dar și primii săi ani de maturitate, în care se străduiește să se împace cu tatăl său și să-și rezolve problemele de sănătate mentală.

My Salinger Year

La sfârșitul anilor nouăzeci, în New York, o tânără ce aspiră să devină scriitoare își găsește o slujbă la agenția literară ce îl reprezintă pe J.D. Salinger. Însărcinată de șefa sa excentrică să prelucreze corespondența lui Salinger, Joana decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului. Rezultatele sunt pline de umor și emoționante, iar Joanna, în timp ce folosește vocea marelui autor, începe să o descopere pe a ei.

The Climb

Kyle și Mike sunt cei mai buni prieteni și au o legătură foarte strânsă – până când Mike se culcă cu logodnica lui Kyle. The Climb vorbește despre o relație tumultuoasă între doi bărbați, de-a lungul multor ani plini de hohote de râs, durere și furie. Este, de asemenea, povestea unor foarte buni prieteni în viața reală, care reușesc să-și transforme conexiunea profundă într-un film uman și impetuos despre granițe (sau lipsa acestora) în relațiile foarte apropiate.

Give me liberty

Vic, un tânăr american cu origini ruse, conduce un mijloc de transport pentru persoane cu dizabilități. Aflat în întârziere într-o zi deja afectată de proteste de stradă, Vic acceptă fără tragere de inimă să-și transporte bunicul și o duzină de ruși la o înmormântare, iar lucrurile se complică când lor li se alătură Tracy, o tânără cu scleroză laterală. Pe punctul de a fi concediat, ziua lui Vic merge din ce în ce mai rău.

Wendy

Această adaptare a lui Peter Pan reinventează povestea clasică, într-un cadru nou, uluitor. Pierduți pe o insulă misterioasă, Wendy și frații ei descoperă o lume nouă, sălbatică, fără adulți și suspendată în timp. Dar, când apar amenințări la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei.

First Cow

Un bucătar priceput merge în vestul sălbatic, alături de un grup de vânători, dar singura legătură adevărată pe care reușește să o stabilească este cu un imigrant chinez care caută și el o modalitate de a face avere. În curând, cei doi pornesc o afacere de succes.

Mainstream

În această poveste captivantă, trei oameni ce formează un triunghi amoros excentric, se luptă să-și păstreze identitățile în această epocă dominată de lumea digitală.

Waves

Cu un ansamblu uimitor de actori multi-premiați și debutanți impresionanți, Waves urmărește călătoria emoționantă a unei familii afro-americane suburbane – aflată sub figura unui tată bine intenționat, dar impunător – ce traversează o perioadă dificilă în urma unei tragedii. Filmul este o poveste intimă despre capacitatea oamenilor de a ierta, chiar și în cele mai întunecate momente.

Residue

Când Jay se întoarce acasă, își găsește cartierul complet schimbat și afectat de procesul de gentrificare. Demetrius, cel mai bun prieten al său din copilărie, e de negăsit, și niciunul dintre cei rămași nu are încredere în Jay pentru a-i oferi răspunsuri. Frustrarea lui Jay crește și, odată cu ea, devine tot mai puternic sentimentul de înstrăinare față de orașul în care a crescut.

Pe langa filmele din lista va invit sa vedeti sau sa revedeti 2 dintre filmele mele preferate: Beasts of the Southern Wild – un film care a castigat Marele Premiu al Juriului, Sundance 2012 si a avut 4 nominalizari la Premiile Oscar si legendarul Lost in Translation – una dintre cele mai frumoase si sincere povesti spuse vreodata in cinematografie.

Inspirat de curajul tematic si de incarcatura sociala a filmelor americane independente, Festivalul doneaza toate incasarile care ii revin din vizionarile filmelor in cadrul AIFF (MNAR- Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Taranului si Mercato Kultur) catre programele de lectura pentru copii defavorizati organizate de Asociaţia OvidiuRO

Biletele au fost puse la vanzare din 4 septembrie pe platforma Eventbook.ro iar programul complet poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro la sectiunea Program.


6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.