BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

6

June 2016

3

COMMENTS

10 filme pe care sa le vezi in 2016

Written by , Posted in Film

Am spus si o sa ma repet – TIFF era un festival mare acum 5 ani, acum este un festival URIAS. Tot Clujul vibreaza in jurul acestui eveniment: magazinele au in vitrina tot felul de obiecte promotionale cu TIFF, peste tot sunt concerte, spectacole, vizionari de filme. Giurgiu, Chirilov si compania au reusit ceva senzational – sa faca un festival pentru care lumea vine si cheltuie 7,5 milioane de euro in Cluj. Postarea de astazi este despre cele mai bune 11 filme pe care le-am vazut la TIFF 2016…cu postarea despre experienta de la TIFF o sa revin cat de curand. Ordinea este aleatorie si inca ceva..este un top personal..adica este subiectiv. #‎TIFFmoments‬

Sieranevada

Probabil cel mai bun film romanesc din ultimii 10 ani. La 40 de zile după moartea tatălui său, un doctor de 40 şi ceva de ani se pregăteşte să meargă la reuniunea de familie prilejuită de comemorarea răposatului. Masa de parastas degenerează însă într-un conflict de proporţii. Mimi Branescu face un rol senzational iar Puiu coloreaza in cel mai pur stil romanesc un eveniment atat de real si de des intalnit in aproape toata familiile.

Mai multe despre film gasesti aici.

Shelley

Elena, o tânără româncă, ajunge în provincia daneză pentru a lucra ca menajeră pentru Louise şi soţul ei Kasper. Devastată pentru că nu poate rămâne însărcinată, Louise îi oferă Elenei o sumă generoasă pentru a fi mamă surogat. Sarcina Elenei va aduce fericire în casa cuplului, dar numai pentru scurt timp: halucinaţii bizare şi senzaţii insuportabile o vor convinge pe Elena că ceva înfiorător se întâmplă…Felicitari Cosminei Stratan pentru rolul pe care il face.

Mai multe despre film gasesti aici.

Viata ca un desen animat

Remarcabila poveste a modului cum Owen a descoperit în animaţiile Disney o cale spre comunicare şi un ajutor în a înţelege lumea. Combinând sugestiv secvenţe clasice din animaţii şi scene din viaţa lui Owen, filmul explorează cum identificarea şi empatia cu personaje precum Simba, Jafar şi Ariel au creat un canal prin care Owen şi-a înţeles sentimentele şi a putut interpreta realitatea. Este cel mia emotionant film pe care l-am vazut in ultima perioada. Si nu l-am perceput deloc ca pe o drama..ba din contra…este un exemplu de optimism si de ambitie. De dragoste si de vointa…este un exemplu pentru cei care cred ca pana la final totul o sa fie bine.

Mai multe despre film gasesti aici.

Belgica

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura… până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă… Este un film despre relatiile dintre frati, despre cine cedeaza la un moment dat, despre tradare si sangele care indiferent de moment, de traire, de diverse lucruri care se intampla..uneste doi frati. E despre vorba aia romaneasca care spune ca sangele apa nu se face. Merita vazut si in contextul evenimentelor tragice de la Colectiv.

Mai multe despre film gasesti aici.

Usa deschisa

Teaser – trailer de “La puerta abierta”. English subtitles from Meridional Producciones on Vimeo.

Rosa este o prostituată care a moştenit meseria de la mama ei, Antonia. Antonia crede că este Sara Montiel şi îi face Rosei viaţa un iad. Rosa nu ştie cum să fie fericită. Pur şi simplu nu poate să fie fericită. Dar sosirea neaşteptată a unui nou membru al familiei îi va da ocazia unică de a atinge fericirea. Este filmul strain care mi-a placut cel mai tare la aceasta editie de TIFF. Este optimist, plin de culoare…merita vazut cu siguranta.

Mai multe despre film gasesti aici.

Caini

Vorba Oanei Rasuceanu – “un film necesar”. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat de provincie pentru a vinde pământul moştenit de la bunicul său decedat. Aici Roman are parte de o serie de întâmplări ciudate, totul culminând cu descoperirea că bunicul său a fost un gangster local. Pentru a vinde pământul, Roman trebuie să-i înfrunte pe aghiotanţii bunicului, conduşi acum de Samir, un tătar afabil şi carismatic. În acelaşi timp, Hogas, poliţistul local, investighează găsirea unui picior tăiat, dar ce îşi doreşte poliţistul cu disperare este răzbunarea pe Samir, duşmanul său de moarte. Combinatia Vlad Ivanov – Gheorghe Visu este letala.

Mai multe despre film gasesti aici.

Nascuta miercuri

Te-ai născut într-o miercuri şi copiii născuţi miercurea fac tot îşi pun în plan: acestea au fost ultimele cuvinte auzite de Maja de la mama ei înainte ca aceasta s-o abandoneze în copilărie. Maja are acum 19 ani. Încearcă să se ridice la înălţimea promisiunii şi să atingă ţelul cel mai de preţ: obţinerea custodiei fiului ei de patru ani, deşi Maja are tendinţe autodestructive. Lupta ei o împinge spre o oportunitate neaşteptată, dar şi într-un triunghi amoros imprevizibil.

Mai multe despre film gasesti aici.

Memoria apei

Un moment de neatenţie a fost de ajuns pentru ca vieţile lui Javier şi Amanda să se schimbe o dată pentru totdeauna. Vieţi împărţite acum în “înainte” şi “după”. Tânărul cuplu este conştient că va fi nevoie de mult timp pentru a depăşi moartea fiului lor în vârstă de patru ani. Când amândoi au parte de o nouă şansă, îşi dau seama că trecutul lor comun nu trebuie totuşi uitat. Un film despre relatiile pierdute, recastigate si apioi pierdute iar. Un film care pune niste semne de intrebare legate de intalnirile intamplatoare dintre doi oameni care au avut o relatie la un moment dat.

Mai multe despre film gasesti aici.

Monstrul cu o mie de capete

Într-o încercare disperată de a-i salva soţului ei viaţa prin accesul la un tratament medical fără de care moartea este o certitudine, Sonia intră în conflict cu neglijenta şi corupta companie de asigurări. Ea şi fiul ei se vor lansa într-o vertiginoasă spirală a violenţei: un animal rănit nu ţipă, ci muşcă. Este un film cat se poate de real mai ales pentru cei care traiesc in tari in care sistemul medical are numeroase lacune.

Mai multe despre film gasesti aici.

Statele Unite ale iubirii

Polonia, 1990. Vântul schimbării bate desupra Poloniei. Se simte primul an euforic de libertate, dar şi nesiguranţa viitorului. Patru femei aparent fericite decid că a venit vremea să-şi reinventeze vieţile, să lupte pentru fericire şi să-şi împlinească dorinţele. Agata este o mamă tânără captivă într-un mariaj nefericit. Ea va căuta refugiu într-o altă relaţie, o relaţie imposibilă. Renata este o profesoară mai în vârstă fascinată de vecina ei Marzena. Sora Marzenei este o directoare de şcoală îndrăgostită de tatăl unuia dintre elevi. Un film pentru oamenii care traiesc in relatii doar de dragul de a nu sta singuri si din frica de a pune stop.

Mai multe despre film gasesti aici.

BONUS

Fragmentar

Bazat pe romanul-cult al lui Tom McCarthy, filmul are în centrul atenţiei un tânăr care încearcă să-şi reconstruiască trecutul din amintiri fragmentate. Eforturile sale obsesive sunt finanţate de o imensă despăgubire primită în urma unui accident pe care nu şi-l aminteşte. Cert este că nici el şi nici prietenii săi nu pot anticipa extremele la care va ajunge pentru a-şi îndeplini misiunea.

Mai multe despre film gasesti aici.

Toate detaliile despre toate fimele din festival le gasiti pe http://tiff.ro/


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.