BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

6

September 2016

7

COMMENTS

10 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi toamna asta

Written by , Posted in Film

“Unele lucruri din fil sunt foarte asemanatoare cu copilaria mea, altele nu. Dar o buna parte se bazeaza pe o viziune exagerata a copilariei mele. Adica, am trait intr-o familie cu multi membri in aceeasi casa: bunici si matusi si unchi. Si intr-o animita perioada a copilariei mele am locuit intr-o casa langa apa. In Long Beach. Dar nu am vrut sa bat drumul pana la Long Beach ca sa turnez filmul.

Dar multe din lucrurile pe care le vezi in film s-au intamplat. Relatia mea cu profesorii de la scoala a fost ca in film. Relatia mea cu radioul a fost ca in film. Acelasi lucru cu scoala ebraica. Si chiar ieseam pe plaja si cauta avioane si barci germane. Si am avut o matusa care se baga mereu in relatii gresite si nu reusea sa se marite. Nu s-a maritat niciodata. Si am avut acei vecini care erau comunisti. Multe dintre lucrurile alea chiar s-au intamplat. Am mers la New York la Automat* si la programe de radio. Varul meu locuia cu mine. Aveam o linie telefonica cu care ii ascultam pe vecini. Toate aceste lucruri s-au intamplat. (Woody Allen in dialog cu Stig Bjorkman – capitolul 16, pagina 177)

22

Pornind de la delcaratia lui Allen – am facut un top al filmelor de vazut in luna asta acasa, in fata televizorului pe Cinemax si Cinemax 2. O sa incepem fix cu filmul despre care Allen povestea mai sus.

Zilele radioului (1987) cu Seth Green, Mia Farrow, Julie Kavner, Michael Tucker si Dianne Wiest.  Woody Allen reînvie zilele de glorie ale radioului, perioada când trupe importante și seriale radiofonice transmise pe calea undelor trăiau clipe de aur.

22

”Zilele radioului”, o inteligentă combinație între anecdote și momente-cheie din existența celebrului regizor, conține și reminiscențe sentimentale ale lui Woody Allen, emoții legate de perioada de glorie a radioului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Personajul principal este Joe (Seth Green), un adolescent evreu, care crește în Brooklyn, înconjurat de multe rude, pasionat fiind de emisiunile radiofonice. Regizorul face o distincție clară între clasa muncitoare din Brooklyn și lumea strălucitoare a radio-ului din Manhattan. Personajul de radio pe care Joe îl preferă este Răzbunătorul Mascat (The Masked Avenger) și visează să intre în posesia inelului acestuia.

22

Folosindu-se de toți banii pe care i-au strâns în Israel și spre surprinderea mamei lui (Julie Kavner) și a rabinului din oraș, Joe și prietenii lui reușesc să cumpere inelul. Tatăl băiatului (Michael Tucker) este un om distant, Abe (Josh Mostel), unchiul său, este obsedat de mâncare, iar mătușa Bea (Dianne Wiest) vrea să se mărite cu orice preț. Toți contribuie din plin la a-i face viața un haos lui Joe. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Va curge sange (2007) cu Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O’Connor, Ciarán Hinds,Dillon Freasier in regia lui Paul Thomas Anderson. Este unul dintre filmele mele preferate. Day-Lewis face rolul vietii lui in filmul asta si a luat si un Oscar pentru asta. Filmul este una dintre cutremurătoarele istorii ale epocii exploatării aurului negru în America. Pelicula este cronica vieții unui miner, Daniel Plainview, care devine un adevărat rege al petrolului în California de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

22

Extraordinara poveste a lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis). Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, iar eroul ei este un miner care primește un pont extraordinar: în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe H.W. (Dillon Freasier), fiul său, și pleacă în acea direcție. Ei bine, Little Boston e un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a celor de aici fiind biserica înființată de Eli Sunday (Paul Dano), un tânăr predicator. Plainview și H.W. dau lovitura, deoarece pământul din zonă chiar este îmbibat cu țiței. Însă, așa cum se întâmplă mai mereu, o dată cu bogăția apar și conflictele.

22

Plainview construiește un imperiu și se lasă treptat acaparat de obsesia pentru putere, dar găsește în preotul Eli Sunday un adversar la fel de puternic și de ambițios în ceea ce privește dorința de putere și de bani. Lupta dintre ei ajunge să fie cu adevărat pe viață și pe moarte și îi va urmări pentru totdeauna. ”There Will Be blood” este al cincilea film al regizorului Paul Thomas Anderson (Punch Drunk Love, Magnolia, Boogie Nights și Hard Eight) și are la bază un cunoscut roman al anilor ’20 scris de Upton Sinclair. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Tomorrowland cu George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy,Tim McGraw.

Ce ai face daca in tine 2 lupi dau o lupta crancena – pe viata si pe moarte. Unul dintre lupi este rau, este partea negativa din aceasta ecuatie si are toate caracteristicile negative. Iti spune mereu ca e cazul sa renunti, ca nu poti face mai mult, ca esti depasit de situatie, ca paharul este mai mult gol decat plin. Iar celalalt lup este cel bun, partea pozitiva. Lupul ala care iti da incredere, te face sa lupti pentru obiectivele pe care vrei sa le atingi. Intrebarea e simpla si raspunsul chiar il astept de la voi.

22

Care lup o sa castige lupta? Si care este rapsunsul tau daca ai afla ca lupul castigator este cel pe care il hranesti chiar tu? Pana la urma…tu iti decizi singur soarta. De tine depinde in final totul. Tu alegi in ce barca vrei sa mergi. Tu esti singurul in masura sa decida pe cine sa hraneasca. Si mare atentie pe cine hranesti. Pentru ca daca ai inceput sa cresti raul e nasol..o sa se faca mare si o sa te devoreze. Am scris mai multe despre filmul asta chiar aici.

O adolescentă foarte curioasă și un fost inventator genial pornesc într-o misiune periculoasă ca să descopere secretele unui loc misterios numit Tomorrowland. Acest film, produs de Disney și regizat de Brad Bird, câștigător a două premii Oscar®, îl are în rolul principal pe George Clooney. Legați de același destin, Frank (George Clooney), un fost copil geniu, și Casey (Britt Robertson), o tânără deșteaptă, optimistă și foarte curioasă, pornesc într-o misiune periculoasă. Ei vor să descopere secretele unui loc misterios aflat undeva în timp și spațiu, cunoscut sub numele de Tomorrowland. Ceea ce trebuie să facă acolo va schimba lumea, dar îi va schimba și pe ei pentru totdeauna. Vedeti AICI cand este programat filmul.

22

“Un munte de virginitate” este o comedie pe care trebuie neaparat sa o vedeti. Fusi, un bărbat timid de 45 de ani, încă trăiește cu mama lui. Viața lui de zi cu zi este caracterizată de aceeași rutină. Asta până când familia lui îl împinge să se înscrie la un curs de dans. Acolo o întâlnește pe Sjöfn.

22

Fusi este un virgin timid și singur de 43 de ani care încă locuiește cu mama lui. El este luat peste picior de colegii său, vecinii cred că este pedofil, iar restul lumii îl tratează cu dispreț. Însă sufletul lui bun îi oferă sprijin. Când iubitul mamei lui îi oferă lecții de dans, îi deschide ochii către lume – unde se întâmplă să o întâlnească pe Sjöfn, care vrea să îl ajute să iasă din cochilia lui. Deși e posibil ca Fusi să nu aibă parte de finalul lui fericit, dintr-o dată are mai multe opțiuni – printre care este și cea să aibă grijă de Sjöfn atunci când aceasta are nevoie. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Sentimente care vindeca cu Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky, Ashley Aufderheide, Beth Dixon. Pentru cine nu stia…sunt mare fan Mark Ruffalo.  Filmul, a cărui acțiune se petrece în anii ’70, este o dramă neconvențională în care un tată bipolar are grijă de cele două fiice în Cambridge, Massachusetts, în timp ce mama lor afro-americană studiază la New York.

22

În timp ce majoritatea taților lucrează, Cam (Mark Ruffalo) poate fi găsit căutând ciuperci, gătind mese complexe sau lucrând la unul din proiectele sale începute. Cam se reface după o cădere psihică, iar Maggie (Zoe Saldana), soția lui, începe un program MBA în speranța că își va putea ajuta familia și vor avea o viață mai bună împreună. Cam acceptă să devină principalul ajutor al fiicelor și curând se simte depășit de situație. În următoarele 18 luni, în timp de Maggie studiază, Cam învață, din greșeli și experiență, cum să aibă grijă de fiicele sale, dar și de el însuși. Inspirat dintr-o poveste reală, INFINITELY POLAR BEAR este un portret amuzant și emoționant al felului în care parinții și copiii se pot salva. Vedeti AICI cand este programat.

Elefant filmul lui Gus Van Sant este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata. Filmul spune povestea unui liceu american într-o zi aparent obișnuită. Numai că nu e…

22

Este o zi frumoasă de toamnă, iar frunzele arămii sunt purtate de vânt peste peluzele verzi. Pelicula ”Elefant” ne poartă în interiorul unei școli americane, într-o zi care pare absolut obișnuită. Astfel, întâlnim tineri care învață, fac sport, bârfesc, se plâng de fel și fel de nimicuri sau socializează pur și simplu, iar prima impresie este aceea că e vorba doar despre rutina unei banale zile de școală. În drumul său spre casă, Eli reușește să convingă un cuplu punk-rock să pozeze pentru ea. Nate își termină antrenamentul de fotbal și merge să ia masa cu prietena lui, Carrie. Bretania, Iordania și Nicole bârfesc și se plâng de mamele lor.

22

Regizorul Gus Van Sant revine la stilul minimalist al filmelor sale de început și oferă o explorare semi-improvizată a modului în care violența pătrunde într-un liceu american obișnuit. Eric (Eric Deulen) și Alex (Alex Frost) sunt doi tineri neadaptați care învață la același liceu din Portland. Amândoi sunt fascinați de iconografia nazistă, joacă jocuri video violente, au tot felul de curiozități homoerotice, cumpără arme de pe internet și încep să facă planuri despre cum să provoace un atac armat asupra școlii. Vedeti AICI cand este programat.

Legea pietei” filmul lui Stéphane Brizé cu Vincent Lindon, Yves Ory, Karine De Mirbeck, Matthieu Schaller,Xavier Mathieu a fost in Competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes si este triplu nominalizat anul acesta la Premiile César.

La vârsta de 51 de ani, după 20 de luni de șomaj, Thierry își găsește în sfârșit de lucru ca agent de securitate la un supermarket. Acest job îl aduce însă față în față cu o dilemă morală: cât de mult e dispus să accepte pentru a-și păstra locul de muncă?

22

La vârsta de 51 de ani, Thierry, care lucrase într-o fabrică, are greutăți în găsirea unui alt serviciu. După ce a căutat un loc de muncă timp de doi ani, însă fără succes, reușește să găsească un post ca agent de securitate într-un supermarket. Nu numai că trebuie să fie atent la hoți, dar trebuie să-și și spioneze colegii. În scurt timp, Thierry se găsește prins la mijloc, între nevoia disperată de a avea un job plătit și simțul său personal al justiției. Vezi AICI cand este programat filmul.

“Imparatul mustelor” in regia lui Harry Hook cu Balthazar Getty, Chris Furrh, Danuel Pipoly, James Badge Dale,Andrew Taft este un film pe care neaprata sa il vedeti.

Niște studenți militari reușesc să supraviețuiască unui accident aviatic, dar, ajunși pe o insulă, ei vor sfârși prin a se război între ei, iar consecințele vor fi tragice.

Pelicula regizorului Harry Hook este o adaptare după romanul lui William Golding. După ce un avion se prăbușește în ocean, douăzeci și cinci de elevi militari care supraviețuiseră accidentului reușesc să ajungă undeva pe o insulă izolată. Grupul de tineri se împarte de la bun început în două.

22

Unul este condus de Ralph (Balthazar Getty), din care fac parte cei care doresc să acționeze civilizat, iar al doilea se află sub comanda rebelului Jack Merridew (Chris Furrh) și sunt cei care nu au niciodată gânduri pașnice în abordarea lor, fiind dispuși să sacrifice orice pentru a supraviețui. Pe măsură ce șansele de a fi salvați scad, cele două facțiuni ajung să se războiască între ele, iar consecințele vor fi tragice. Vezi AICI cand este programat.

Splendoare Americana” este o dramă care se inspiră din povestea adevărată a lui Harvey Pekar. Este vorba despre un om obișnuit care, plictisit de munca lui de funcționar, realizează o serie autobiografică de benzi desenate.

22

Splendoare americană” vorbește despre viața lui Harvey Pekar, un intelectual din clasa de mijloc din Cleveland, Ohio, care a creat ”American Splendor”, o serie de benzi desenate autobiografice. Mai mult de două decenii, paginile îndrăgitei ”American Splendor” au reflectat necazurile oamenilor, experiențele prin care trec, precum și entuziasmul cultural care colora existența de fiecare zi a lui Pekan. ”American Splendor” este saga unui om obișnuit din clasa de mijloc, povestea cuiva care, plictisit de munca de funcționar dintr-un spital, reușește să descopere iubirea, familia și creativitatea cu ajutorul acestor benzi desenate. Vezi AICI cand este programat.

“Partizan” cu Vincent Cassel, Nigel Barber, Jeremy Chabriel, Florence Mezzara, Timothy Styles in regia lui Ariel Kleiman este un film genial.

Alexander, un băiat de 11 ani care a fost crescut într-o comunitate izolată, descoperă că dorința lui de a nu face parte dintr-un grup duce la o confruntare între el și Gregori, carismaticul și dominantul lider al societății.

22

Aflat la marginea unui oraș dărăpănat, Alexander, în vârstă de 11 ani, trăiește într-o comunitate izolată împreună cu alți copii, mamele lor si carismaticul lider Gregori. Gregori îi învață pe copii cum să crească animale, să planteze legume, să lucreze ca o comunitate – și cum să ucidă. Având nașterea noului lui frate în minte, Alexander începe să pună sub semnul întrebării influența copleșitoare pe care o are Gregori asupra copiilor, pe care îi antrenează să devină asasini. Deranjat de atitudinea din ce în ce mai rebelă a băiatului, comportamentul lui Gregori devine haotic și agresiv fată de cel pe care îl privise la un moment dat ca pe un fiu. Cum cei doi sunt la cuțite și viața comunității se dezintegrează, rezidenții se tem că soluția este una violentă.


7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.