BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

1

December 2018

0

COMMENTS

12 feluri de mancare mexicane delicioase

Written by , Posted in Travel

In excursia noastră in Mexic am făcut cunoștința și cu mancarea lor atat de celebra. In fiecare zi am fost in cel puțin doua locuri diferite unde ne-am bucurat de gusturile preparatelor mexicane.

Taco este cel mai popular si consumat fel de mancare in Mexic și l-am mâncat absolut toate restaurantele in care am fost. Taco este compus din tortilla de porumb prajita in forma de “V” si o umplutura condimentata bazata pe carne de pui, vita, oaie, porc sau legume.

Salsa mexicana este cel mai celebru sos din lume. Il găsești in absolut toate restaurantele, pe strada, oriunde. Este un amestec de chilli, roșii, ceapa, coriandru și sare. Acestea sunt tăiate în cubulețe și amestecate intr-un mojar de piatra. Se poate utiliza si ca umplutura pentru taco sau burrito.

Quesadilla este celebra în toata lumea si cu ea suntem si noi familiarizați. Exista locuri in care se poate mânca o Quesadilla buna si la București. Este făcut dintr-o tortilla de porumb încălzită într-o tigaie, peste care se pune queso de Oaxaca – o brânza specifica zonei si se împăturește. Un pic de salsa și aia e.

Guacamole este un alt sos foarte cunoscut in toata lumea. Se spune ca este creat de azteci și conține avocado, suc de lime, sare de mare, roșii, ceapa și usturoi. Apropos de lime – nu exista masa unde sa nu vezi pe o farfurie mai mică feliile. Oamenii astia le folosesc la orice.

Chilaquiles este un preparat pe care îl întâlnești la micul dejun și care este făcut chipsuri de tortilla peste care se toarnă un sos de guacamole și care este fiert până când chipsurile se înmoaie foarte bine.

Menudo este o ciorba care conține burta de vită, chilli, Lime, oregano, ceapa și coriandru și oregano. Durează câteva ore bune pregătirea ei însă este delicioasa. Fotografia de mai jos este făcută de Adi Hadean intr-un loc despre care o sa va povestesc mai multe mai jos.

Pozole este o supă groasăfăcută din Hominy – boabe de porumb uscate – cu carne de porc și chili.

Cochinita Pibil – sau porc mic este un preparat făcut din cotlet de porc, portocale amărui și semințe de anatto – coapte in frunza de banan.

Enchiladas – care însemna “a adaugă chilli” este un preparat făcut din 3-4 tortillas, usor prajite, umplute cu pui, branza sau oua si acoperite cu salsa.

Tamales este o mâncare gătită din aluatul amestecat cu untura din care se prepara tortilla – umplut cu carne, peste sau legume – care se fierbe la abur in frunza de banan care este apoi înlăturată când preparatul este gata. Pot sa fie umplute cu sosuri picante sau dulci.

Gorditas este un preparat din bucati rotunde de aluat coapte pana devin pufoase. Unele dintre ele sunt umplute cu fasole neagra sau mazare.

Tostadas este un preparat din tortillas care au fost coapte sau prajite pana devin crocante. Se lasă la răcit și apoi sunt umplute cu diverse legume sau carne. Sunt crocante și super gustoase.

Unde sa încercați preparatele de mai sus?

In primul rând recomand sa mergeți intr-o piata. Unde oamenii gătesc ca la mama lor acasă 🙂 Piata San Juan de Dios este un loc fascinant. Aici poti încerca toate felurile de mâncare mexicane. Mercado San Juan de Dios este localizata in Guadalajara, Jalisco, Mexico și este un spațiu îmens indoor.

Xocol, restaurantul talentatului chef Oscar Segundo, este locul in care se mănâncă demențial. In locul asta minunat și vegetarienii o sa fie incantați. Au ce mânca. Și ce bea. Tot felul de sucuri din porumb sau din cactus. Oamenii sunt foarte cool și te întâmpina foarte prietenoși. Au auzit de România – “tara cu cele mai cool festivaluri de muzica”. E replica unuia dintre oamenii întâlniți acolo. Aici am luat parte la un workshop de cooking cu arome mexicane.

ILarina este un restaurant foarte mare aflat intr-o zona comercială a orașului. Aici am gustat aproape toate preparatele de mai sus și erau senzaționale. Este un loc unde se pot vedea și meciuri de fotbal, fotbal american sau baschet.

Facos Chepe’s este un loc bestial. Un loc extrem de autentic, in care mâncarea este temelie. Am mancat aici un taco exceptional și recomand din tot sufletul locul asta dacă ajungeți in Arandas. E poezie.

Jaime’s Restaurant este un loc genial. Aflat pe autostrada dintre Guadalajara și Arandas, locul asta este autentic pana in măduva oaselor. Un grătar imens pe care sfârâiau toate nebuniile din lume, mii de sticle de tequila pe toți pereții singular, multă culoare. Mancarea? Geniala.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.