BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

5

April 2017

2

COMMENTS

15 actrite care au facut roluri fabuloase in 2016

Written by , Posted in Film

Este luna femeii si ma gandeam sa fac un material cu actrite care fac roluri senzationale in filmele in care joaca. Multe dintre filme au fost premiate la Cannes, Berlin sau Oscar, altele nu au avut parte de acest privilegiu insa merita sa le vedeti pe toate.

Kristen STEWART in Personal Shopper.

Maureen, o tânără americană la Paris, se ocupă de garderoba unei celebrități. Nu e o ocupație care să-i placă, dar n-a găsit nimic mai bun care s-o ajute să-și plătească sejurul și să aștepte un semn de la spiritul lui Lewis, fratele ei geamăn, dispărut de curând. Viața ei stă pe loc. Însă începe să primească pe telefon mesaje anonime ciudate…

Kristen STEWART

Sandra HÜLLER in Toni Erdmann.

Inès lucrează într-o mare companie germană cu sediul în București. Viața ei perfect ordonată nu suferă nici cea mai mică dereglare până la sosirea lui Winfried, tatăl ei, care aterizează în viața sa pe nepusă masă cu întrebarea : „Ești fericită ?”. Incapacitatea ei de a răspunde este primul semn al unei bulversări profunde. Acest tată greoi și lent, cu care îi este un pic rușine, va face totul să o ajute să găsească un sens în viață, inventând un personaj cu multe fațete: Toni Erdmann.

Sandra HÜLLER

Adriana UGARTE in Julieta.

Julieta se pregătește să părăsească definitive Madridul până când o întâlnește întâmplător pe Bea, prietenă din copilărie a fiicei sale, Antia, care o determină să-și schimbe planurile. Bea îi povestește că a întâlnit-o pe Antia cu o săptămână înainte, ceea ce o face pe Julieta să viseze că-și va regăsi fiica pe care n-a mai văzut-o de ani buni. Decide să-i scrie și să-i mărturisească tot ce a ținut secret până atunci. Vorbește despre destin, despre vină și lupta unei mame cu incertitudinea, despre acest mister insondabil care ne împinge să abandonăm ființele pe care le iubim cel mai mult pe lume, ștergându-le din viețile noastre ca și cum n-ar fi existat niciodată.

8ac7-julieta-adriana-ugarte

Jaclyn JOSE in Ma’Rosa.

Ma’Rosa are patru copii. Deține o mică patiserie într-un cartier sărac din Manila și toată lumea o cunoaște și o respectă. Pentru a-și susține însă familia numeroasă, ea și soțul ei Nestor fac trafic mic de narcotice. Într-o zi, sunt prinși. Puși în situația de a se confrunta cu polițiști corupți, copiii Rosei vor face totul pentru a-și elibera părinții.

ma-rosa_1.15.2

Meryl STREEP in Florence Foster Jenkins.

Cu Meryl Streep şi Hugh Grant în rolurile principale, filmul „Florence” prezintă incredibila poveste adevărată a unei excentrice moştenitoare americane, a cărei singur scop în viaţă este acela de a deveni o soprană celebră. Din punctul ei de vedere are o voce absolut minunată, deşi nimeni altcineva nu pare să îi împărtăşească opinia.Partenerul şi managerul ei Clair Bayfield, un actor diplomat englez, este singurul care face tot posibilul pentru a o proteja de crudul adevăr şi de ridicol. Întreaga şaradă este pe cale să se destrame în momentul în care Florence decide să organizeze un concert cu public numeros la celebra Carnegie Hall.

1

Isabelle HUPPERT in ELLE.

Michèle pare indestructibilă. Șefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant și de crud și în viața sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viața pentru totdeauna. Când îl găsește pe bărbatul care a asaltat-o, amândoi sunt atrași într-un joc curios și incitant – un joc cu reguli care poate degenera în orice moment.

Elle1

Marion COTILLARD in Mal de Pierres.

Gabrielle locuiește într-un sat din sudul Franței, într-o epocă în care visul ei de a-și găsi iubirea adevărată e considerată scandaloasă. Sau semn de nebunie. Părinții ei o căsătoresc cu José, un muncitor sezonier cinstit și harnic care, cred ei, o va transforma într-o femeie respectabilă. În ciuda devotamentului lui José, Gabrielle se jură că nu-l va iubi niciodată și trăiește ca o prizonieră constrânsă de regulile societății de după al doilea război mondial. Totul până în ziua în care este trimisă în Alpi, la o cură termale pentru pietre la rinichi. Acolo îl întâlnește pe André Sauvage, un locotenent rănit în războiul din Indochina, care reaprinde în ea pasiunea. Vor fugi împreună, se jură ea, iar el pare să-și dorească același lucru. Va îndrăzni oare cineva să-i răpească dreptul de a-și trăi visul până la capăt?

Mal de Pierres

Ruth NEGGA in Loving.

Filmul, bazat pe un caz real, este un omagiu adus curajului avut de un cuplu interrasial, Richard și Mildred Loving, care a petrecut primii 9 ani de căsătorie luptând pentru dreptul de a trăi ca o familie în orașul natal. Cazul lor civil, Loving vs. Virginia, a ajuns până la Curtea Supremă, care în 1967 a reafirmat drepturile fundamentale ale căsătoriei, transformând povestea lor într-una care a inspirat cuplurile de pretutindeni.

RuthNeggaLoving

Sasha LANE in American Honey.

Star (Sasha Lane), o adolescentă care provine dintr-o familie cu probleme, fuge cu un grup de tineri care vând abonamente la o revistă, din ușă în ușă, de-a lungul coastei americane. Acaparată de stilul de viață al găștii în care se află și Jake (Shia LaBeouf), Star devine prinsă într-un amețitor carusel al petrecerilor fără sfârșit, al intrigilor amoroase și al ilegalităților.

SashaLaneAmericanHoney

Adèle HAENEL  in La fille inconnue.

Într-o seară, după ce programul s-a terminat și cabinetul s-a închis, Jenny, o tânără care practică medicina generală, aude soneria, dar nu răspunde. În ziua următoare, poliția o informează că o femeie a fost găsită moartă la ușa ei.

La fille inconnue

Sonia BRAGA in Aquarius.

Clara este o văduvă în vârstă de 65 de ani – fost critic muzical – născută într-o familie burgheză din Recife, Brazilia. Este ultimul locatar al clădirii Aquarius, o construcție ridicată în anii ’40 în zona rezidențială din Recife, având ieșire la mare pe Avenida Boa Viagem. Toate apartamentele din împrejurimi au fost cumpărate de o companie care are alte planuri pentru acea bucată de pământ. Clara a jurat că nu va părăsi locul decât moartă, intrând astfel într-o confruntare misterioasă și înspăimântătoare cu compania. Tensiunea o deranjează pe Clara, dar o scoate, în același timp, din rutina sa. De asemenea, o face să se gândească la ai ei, la trecut și la viitor.

sonia-braga-aquarius

Natalie PORTMAN in Jackie.

Filmul urmărește drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea președintelui John F. Kennedy, petrecută în 1963, în Dallas. Este o perioadă pe care Jackie avea s-o descrie ca cea în care a pierdut “iubirea vieții sale”, dar a câștigat “dragostea unei întregi națiuni”.

Natalie PORTMAN

Emma STONE in La La Land.

Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.

La-La-Land-Emma-Stone

Min-hee KIM in The Handmaiden.

Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism.

The Handmaiden

Lily GLADSTONE in Certain Women.

Viețile a trei femei se intersectează într-un oraș mic, tipic american, în care fiecare individ lasă în urma lui ceva.

lily

BONUS: Am o actrita pe care vreau sa o adaug pentru ca am vazut-o in doua roluri bune in 2016

Amy ADAMS in Nocturnal Animals si Arrival.

an

Am zis si o sa zic in continuarea…ca cea mai buna interpretare feminina din 2016 este de departe cea facuta de Isabelle Huppert in ELLE. Rolul facut de femeia asta este impresionant si cred ca merita un Oscar.

elle


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.