BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

5

April 2019

0

COMMENTS

2 spectacole care au avut premiera luna asta si pe care merita sa le vedeti!

Written by , Posted in Teatru

 

Exista 2 spectacole care au avut premiera zilele astea si pe care mi-ar placea sa le vedeti. Unul dintre ele se joaca in locul care imi place din ce in ce mai mult – si aici ma refer la unteatru – celalalt se joaca in cea mai frumoasa sala de teatru din Bucuresti – adica la Odeon. Asa ca va invit la teatru.

Care este legătura dintre iubire și numerele prime?

„Proof” de David Auburn este premiera lunii aprilie la unteatru. Spectacolul este programat în data de 3 aprilie de la ora 20:00, 13 aprilie de la 19:00, 19 aprilie de la ora 19:00 și 23 aprilie de la ora 20:00.

Este o piesă de teatru scrisă în 2000 de dramaturgul american David Auburn. Premiera a avut loc în mai 2000, iar în octombrie a aceluiași an spectacolul original a ajuns pe Broadway. Textul i-a adus autorului Premiul Pulitzer pentru dramaturgie în 2001.

Regizorii Andrei și Andreeea Grosu s-au întâlnit relativ recent cu acest text și au fost fascinați de potențialul personajelor. Cuplul regizoral declară: „N-am vrut să vorbim despre matematică, deși textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relațiile lor bogate, cu neîmplinirile lor și cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire și nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire.

Spectacolul are o durată de oră și 30 de minute. Întâmplător sau nu zilele cu reprezentații în aprilie sunt numere prime. Montarea de la unteatru aduce pe scenă un cuplu deja arhicunoscut, dar într-o nouă postură: Marian Râlea joacă rolul lui Robert, tatăl, iar Dana Rogoz are rolul fiicei Catherine.

O dată cu premiera lunii aprilie, unteatru demarează campania #inchidetelefonul când ești la teatru – powered by Samsung.

Regia: Andrei si Andreea Grosu – Scenografia: Vladimir Turturica – Light Design: Dragoș Mărgineanu – Distribuția: Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuț Vișan, Florentina Ţilea

Biletele pentru spectacolele de la unteatru sunt în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.

„Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov”de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon.

„Delirium” m-a făcut să înțeleg mai bine cine sunt. Am simțit o relaționare foarte personală cu cei cinci Karamazovi, am avut mereu sentimentul că, prin acest spectacol, împărtășesc lumii informații despre mine. Cred că spectatorii vor avea și ei senzația că se recunosc în fiecare personaj de pe scenă și nu vor ști de ce. E, poate, pentru că fiecare dintre noi îi reunește în sine pe toți acești Karamazovi. “Vlad Massaci

Piesa „Delirium” este rezultatul unei colaborări dintre multi-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra. A fost pentru prima oară pusă în scenă în Dublin în 2008, iar în ea, într-un cabaret al grotescului, al păcatului și al decăderii, se împletesc muzica, dansul, jocul de păpuși și animația.

În prologul piesei publicate (editura Nick Hern, 2008), Joseph Alford și Carolina Valdés, directori artistici ai Teatrului O din Londra, scriu: „Delirium” explorează o lume fără morală, care descrie condiția umană într-un mod aspru și fără compromisuri. Cei patru frați și tatăl lor vrednic de dispreț sunt fiecare condușide o combinație individuală de pasiune, intelect, credință și frustrare. Dușmănia de moarte din cauza femeilor și a banilor face ca sângele rău să clocotească în ei, drept urmare convingerile și furia lor aprind o frenezie a emoției atât de puternică încât este imposibil de ascuns”.

DELIRIUM de Enda Walsh
după „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski

Traducerea și regia: Vlad Massaci – Regie: Vlad Massaci – Decor: Adrian Damian – Costume: Luiza Enescu – Muzică și sound design: Vlaicu Golcea – Video design: Ioana Bodale – Light design: Andrei Délczeg – Coregrafie: Răzvan Mazilu – Asistent regie: Teodora Petre

Distribuție: Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu, Cezar Antal – Voce Părintele Zosima – Constantin Cojocaru

Următoarele reprezentații programate: 4 și 20 aprilie, ora 19:30, Sala Studio.

BILETELE se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon sau online de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro

Preț: 30 lei (cat I) și 15 lei (cat II) Durata: 2h 30’ NERECOMANDAT SUB 16 ANI

Fotografii de Adi Bulboacă

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.