BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

11

March 2020

0

COMMENTS

20 de filme de revazut acasa

Written by , Posted in Film

Pentu ca o sa stam in casa in aceasta perioada am facut un articol in care am ales 20 de filme pe care le-as revedea oricand cu cea mai mare placere. Am ales de toate pentru toti. Animatii, filme clasice, filme de Oscar si un film romanesc pe care l-am vazut de 3 ori si mi-ar placea sa il revad. Asa ca spor la filme va doresc si net bun. Dar asta deja aveti 🙂

WHIPLASH

Andrew Neiman este un ambițios tânăr baterist de jazz, care are un țel foarte clar: să ajungă în fruntea elitei unui conservator de prestigiu. Afectat de cariera eșuată a tatălui său, Andrew muncește zi și noapte pentru a deveni cel mai bun. După ce se înscrie la o prestigioasă școală de muzică, el ajunge sub îndrumarea celor mai respectați profesori de aici, iar visul lui măreț pare să înceapă a prinde contur. Terence Fletcher, un instructor care este recunoscut pentru talentul său pedagogic, dar și pentru metodele sale terifiante de predare, este cel care conduce formația de jazz a școlii. Acesta îl descoperă pe Andrew și decide să îl coopteze în trupă, iar asta va schimba pentru totdeauna viața talentatului tânăr. Pasiunea lui Andrew și dorința de a atinge perfecțiunea intră rapid în spirala obsesiei, nemilosul său profesor continuă să vrea mai mult și mai mult de la el, iar asta amenință să distrugă tot. Il puteti vedea aici.

TAXI DRIVER

Aceasta este povestea unui om solitar, înstrăinat și marcat emoțional pentru totdeauna de ceea ce trăise în Vietnam. Travis Bickle (Robert De Niro) este un șofer de taxi care lucrează în schimbul de noapte pe străzile din Manhattan. În ciuda faptului că lumea din jurul lui este una plină de viață, pentru el este imposibil să reușească să creeze o legătură cu cineva. Întâlnirea lui cu Betsy (Cybill Shepherd), o femeie foarte frumoasă, se transformă într-o catastrofă atunci când el are ideea de a o duce la un film porno. Apoi, el încearcă să o salveze pe Iris (Jodie Foster), o copilă de 12 ani, de proxenetul ei, Sport (Harvey Keitel). Doar că nu este clar dacă Iris vrea, de fapt, să fie salvată. În cele din urmă, furia lui reprimată atâția ani va izbucni, iar taximetristul va trece la răzbunare prin violență. Il puteti vedea aici.

GREEN BOOK

În America, în 1962, Tony Lip (Viggo Mortensen), un bodyguard italo-american din clasa muncitoare acceptă o slujbă de șofer pentru dr. Don Shirley (Mahershala Ali), un pianist afro-american cu o educație superioară. Cei doi bărbați, foarte diferiți, pleacă într-un turneu de două luni prin sudul țării, o zonă plină de rasiști, dar pe drum între cei doi se va naște o prietenie unică. Il puteti vedea aici.

IN THE FADE (AKA. AUS DEM NICHTS)

Viața Katjei se destramă brusc atunci când soțul ei, Nuri, și fiul lor, Rocco, sunt uciși într-un atac cu bombă. Prietenii și familia încercă să-i ofere tot sprijinul de care are nevoie și Katja reușește astfel să facă față înmormântării. Dar căutarea continuă a autorilor atacului și a motivelor din spatele acestei crime absurde complică doliul Katjei, deschizând răni și îndoieli. Danilo, un avocat și prietenul cel mai bun al lui Nuri, o reprezintă pe Katja în procesul împotriva a doi suspecți: un cuplu de tineri neonaziști. Procesul o duce pe Katja la limită, dar pentru ea nu există nicio altă alternativă: vrea să se facă dreptate. Il puteti vedea aici.

RUST AND BONE

Ali se trezește în situația de a crește singur un copil de cinci ani. Sam este fiul lui, dar acesta abia dacă își cunoaște tatăl. Fără casă, fără bani și fără prieteni, Ali se refugiază undeva în sudul Franței, la sora lui, Anna și, din acest moment, lucrurile încep să se îndrepte pentru el. Anna le amenajează un loc în garajul său și ia copilul sub aripa ei. Într-o seară, Ali o întâlnește pe Stephanie, care este dresoare de balene. Când una dintre sesiunile ei de antrenament se sfârșește cu o tragedie, un telefon în miez de noapte îi va aduce din nou împreună pe cei doi. De data asta, Stephanie este țintuită într-un scaun cu rotile pentru și-a pierdut ambele picioare și, odată cu ele, toate speranțele pentru viitorul ei. Ali o va ajuta pe dresoarea de balene să-și recapete dorința de a trăi, iar ea va reuși să îi schimbe bărbatului perspectiva asupra vieții. Il puteti vedea aici.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Filmul spune aventurile lui Gustave H, un legendar portar de la un faimos hotel european în perioada zbuciumată dintre cele două războaie mondiale, și pe ale lui Zero Moustafa, un hamal care devine cel mai de încredere prieten al său. Povestea include: furtul și recuperarea unei neprețuite picturi din perioada Renașterii, o luptă înverșunată pentru o mare avere de familie, o cursă disperată pe motociclete, prin trenuri, pe sănii și o frumoasă poveste de dragoste – totul plasat într-o perioadă plină de schimbări bruște și dramatice. Il puteti vedea aici.

PERSEPOLIS

Apreciata autobiografie a lui Marjane Satrapi este ecranizată în această animație emoționantă. Filmul spune povestea maturizării unei tinere din Iran în timpul revoluției islamice. Când curajul lui Marjane îi îngrijorează părinții, aceștia hotărăsc să o trimită la școală în Austria. Vulnerabilă și singură într-o țară străină, ea trece prin experiențele tipice adolescenței. În plus, ea trebuie să se lupte și cu faptul că este asociată mereu cu fundamentalismul religios de care a fugit din țara ei. Cu timpul este acceptată și chiar cunoaște dragostea, dar, după ce termină liceul, se simte singură și îi este foarte dor de familie. Marjane hotărăște să se întoarcă acasă chiar dacă asta înseamnă că trebuie să poarte văl și să trăiască într-o societate tiranică. Il puteti vedea aici.

BOHEMIAN RHAPSODY

Filmul este o celebrare fascinantă a trupei Queen, a muzicii lor și a extraordinarului lider al formației, Freddie Mercury. El a sfidat stereotipurilor, a distrus convențiile și a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști ai planetei. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar. Ei au un succes răsunător, dar pe neașteptate Freddie, înconjurat de influențe nefaste, se îndepărtează de Queen ca să-și facă o carieră solo. Suferind puternic fără colaborarea cu formația, Freddie reușește să se împace cu colegii lui la timp pentru concertul caritabil Live Aid. În timp ce se confruntă cu o boală care-i amenință viața, Freddie și ceilalți hipnotizează publicul și susțin unul dintre cele mai mari concerte din istoria muzicii rock. Queen consolidează o moștenire care continuă să inspire visătorii și iubitorii muzicii până în ziua de azi. Il puteti vedea aici.

INSIDE OUT

Viața lui Riley este dată peste cap când trebuie să se mute la San Francisco unde tatăl ei are un nou loc de muncă. Riley este ghidată de emoțiile ei: Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea. Emoțiile locuiesc în Sediu, centrul de control din mintea lui Riley de unde ele îi oferă sfaturi în fiecare zi. Pe măsură ce Riley și emoțiile ei se zbat să se adapteze la noua viață din San Francisco, conflictele încep să apar în Sediu. Deși Bucuria, principala și cea mai importantă emoție a lui Riley, încearcă să păstreze totul într-o lumină pozitivă, emoțiile se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de a o face pe Riley să se adapteze la noua situație. Il puteti vedea aici.

ZOOTOPIA (AKA. ZOOTROPOLIS)

Filmul, o producție Walt Disney Animation Studios, este o comedie plină de aventuri plasată în Zootopia, o metropolă animalieră modernă. Orașul este un loc cu cartiere ca elegantul Sahara Square și neospitalierul Tundratown unde animale din toate mediile locuiesc împreună – un loc unde indiferent cine ești, de la cel mai mare elefant la cel mai mic rozător, poți fi orice îți dorești. Dar când ofițerul Judy Hopps ajunge aici, ea descoperă că nu este ușor să fie prima iepuroaică din poliție unde sunt multe animale mari și dure. Hotărâtă să-și demonstreze valoarea, ea acceptă cu bucurie șansa de a se ocupa de un caz important chiar dacă asta înseamnă că trebuie să facă echipă cu vulpoiul Nick Wilde, un escroc cu gura mare, ca să rezolve misterul. Il puteti vedea aici.

TEHRAN TABOO

În această dramă, viețile a câtorva femei încăpățânate și a unui tânăr muzician se intersectează. Poveștile lor dezvăluie ipocriziile societății moderne iraniene unde sexul, drogurile și corupția coexistă cu legile religioase stricte. În metropola Teheran, evitarea interdicțiilor a devenit un sport zilnic și distrugerea tabuurilor poate fi un mod de emancipare personală. Cu toate acestea, femeile ajung inevitabil pe ultimul loc pe scara socială. O tânără are nevoie de o operație ca să-și „recapete” virginitatea. Un judecător de la Curtea Revoluționară Islamică cere favoruri de la o prostituată ca să dea o sentință favorabilă. Soției unui dependent de droguri încarcerat i se refuză divorțul de care are nevoie ca să fie independentă. Regizorul expat Ali Soozandeh creează cu ajutorul animației rotoscope portretul unui Teheran contemporan ceva ce nu ar fi fost posibil dacă s-ar fi folosit o altă metodă. Il puteti vedea aici.

CHARLESTON

La câteva săptămâni după ce soția lui, Ioana, moare într-un accident de mașină, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru este vizitat de Sebastian, un tânăr timid care a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni. Sebastian are o dorință scandaloasă: el vrea ca Alexandru să-l ajute să treacă peste durerea cauzată de moartea Ioanei. Il puteti vedea aici.

A STAR IS BORN

Bradley Cooper, nominalizat de 4 ori la premiul Oscar, și Lady Gaga, cântăreață multi-premiată, interpretează rolurile principale, Lady Gaga fiind la primul rol principal într-un film, iar Cooper regizează această dramă, fiind și debutul lui în regie. În această nouă adaptare a unei povești de dragoste tragice, el este muzicianul Jackson Maine care o descoperă pe Ally, o artistă în devenire, de care se și îndrăgostește. Ea a renunțat de curând la visul ei, să fie o mare cântăreață … până când Jackson o aduce în lumina reflectoarelor. Dar pe măsură ce Ally devine din ce în ce mai cunoscută, relația lor personală se destramă în timp ce Jack se luptă constant cu demonii săi interiori. Il puteti vedea aici.

FARGO

Un polițist și doi oameni nevinovați sunt găsiți morți pe o autostradă înzăpezită din Dakota de Nord. Marge Gunderson, o polițistă foarte însărcinată, investighează crima și va descoperi o conspirație a lăcomiei și prostiei. Jerry Lundegaard, un soț, tată și vânzător de mașini din Minneapolis, care se află de mult timp sub papucul șefului și socrului său foarte bogat, pune la cale o schemă elaborată care implică răpirea soției sale și o răscumpărare de un milion de dolari pentru a-și putea plăti datoriile strânse la jocurile de noroc. Dar tot ce ar putea merge prost merge. Personalitatea bonomă și înfățișarea modestă a ofițerului Gunderson ascunde o minte ascuțită și un simț puternic al moralității, iar ea vede rapid ce se află în spatele faptelor executate prost de niște răpitori incompetenți, dar foarte periculoși. Il puteti vedea aici.


ELEPHANT

Este o zi frumoasă de toamnă, iar frunzele arămii sunt purtate de vânt peste peluzele verzi. Pelicula ”Elefant” ne poartă în interiorul unei școli americane, într-o zi care pare absolut obișnuită. Astfel, întâlnim tineri care învață, fac sport, bârfesc, se plâng de fel și fel de nimicuri sau socializează pur și simplu, iar prima impresie este aceea că e vorba doar despre rutina unei banale zile de școală. În drumul său spre casă, Eli reușește să convingă un cuplu punk-rock să pozeze pentru ea. Nate își termină antrenamentul de fotbal și merge să ia masa cu prietena lui, Carrie. Bretania, Iordania și Nicole bârfesc și se plâng de mamele lor. Regizorul Gus Van Sant revine la stilul minimalist al filmelor sale de început și oferă o explorare semi-improvizată a modului în care violența pătrunde într-un liceu american obișnuit. Eric (Eric Deulen) și Alex (Alex Frost) sunt doi tineri neadaptați care învață la același liceu din Portland. Amândoi sunt fascinați de iconografia nazistă, joacă jocuri video violente, au tot felul de curiozități homoerotice, cumpără arme de pe internet și încep să facă planuri despre cum să provoace un atac armat asupra școlii. Il puteti vedea aici.

HER

Plasat într-un viitor nu prea îndepărtat, filmul regizat de Spike Jonze îl are în centrul său pe Theodore Twombly (Joaquin Phoenix), un scriitor complex și sentimental. Zdrobit de durere după ce a trăit finalul unei relații de lungă durată, el ajunge să fie captivat de un sistem de operare nou, foarte avansat și personalizat pentru fiecare utilizator, o realizare uluitoare care pare a fi fost construită special pentru a veni în îndeplinirea dorințelor sale. Astfel, el o cunoaște pe ”Samantha”, o voce cristalină, care este perspicace, sensibilă și surprinzător de amuzantă. Il puteti vedea aici.

HAPPY AS LAZZARO

Acesta este povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un țăran tânăr atât de bun că uneori se crede despre el că e prost, și Tancredi, un tânăr nobil blestemat de imaginația lui. Viața în satul lor izolat, Inviolata, este dominată de teribila Marchesa Alfonsina de Luna, regina țigărilor. O legătură loială este creată când Tancredi îl roagă pe Lazzaro să-l ajute să-și orchestreze propria răpire. Această alianță neașteptată și ciudată este o revelație pentru Lazzaro. O prietenie atât de prețioasă încât va călători în timp și îl va duce pe Lazzaro în căutarea lui Tancredi. Pentru prima dată într-un oraș mare, Lazzaro este ca un fragment din trecut pierdut în lumea modernă. Il puteti vedea aici.

NO COUNTRY FOR OLD MEN

Llewelyn Moss (Josh Brolin), un veteran al războiului din Vietnam, descoperă o camionetă părăsită, înconjurată de câțiva soldați morți. Moss găsește în mașină două milioane de dolari, pe care îi ia, și o cantitate considerabilă de heroină. În scurt timp, un ucigaș enigmatic, care hotărăște soarta victimelor sale dând cu banul, pornește în căutarea lui Moss. Șeriful Bell (Tommy Lee Jones) încearcă să oprească violențele care încep să distrugă odată liniștitul oraș Lone Star. Woody Harrelson, Javier Bardem și Kelly MacDonald fac parte din distribuția acestui film care explorează temele biblice în cadrul unui western contemporan. Il puteti vedea aici.

FOXCATCHER

Luptătorul olimpic de wrestling medaliat cu aur Mark Schultz se luptă cu obscuritatea și sărăcia în Wisconsin când este invitat de bogatul moștenitor John du Pont să se mute pe proprietatea acestuia pentru a forma o echipă și a se antrena pentru Jocurile Olimpice de la Seul din 1988. Schultz profită de ocazie, fiind nerăbdător să iasă din umbra popularului său frate mai mare Dave, un cunoscut antrenor de wrestling și câștigător al medaliei de aur. Având resurse financiare nelimitate și sală de antrenament dotată cu toate utilitățile necesare la ferma Foxcatcher, du Pont se numește singur antrenorul al echipei. El vrea să câștige astfel respectul colegilor și aprobarea mamei sale. Dinamica dintre Schultz și du Pont devine mai profundă după ce Mark începe să îl privească pe binefăcătorul său ca pe o figură paternă. Însă personalitatea imprevizibilă a lui du Pont și jocurile psihologice pe care le joacă încep să afecteze încrederea pe care o are Mark în propria sa persoană, subminându-i abilitățile de luptător de wrestling. Când du Pont începe să-l favorizeze pe fratele său Dave, care are autoritatea și încrederea ce le lipsește atât lui, cât și lui Mark, cei trei se îndreaptă către o tragedie pe care nimeni nu ar fi putut să o anticipeze. Il puteti vedea aici.

KILL BILL: VOL 1

Al patrulea film al lui Quentin Tarantino este epopeea unei femei în cãutarea dreptății, prezentată în două părți. În “Kill Bill – Vol. 1” personajul principal, interpretat de David Carradine, este un personaj nemaivăzut de sinistru care domină povestea și care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad (sau DiVAS) – Plutonul de Execuție al Viperelor. Toate viperele au un nume de cod inspirat de șerpi veninoși și cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagrã (Uma Thurman), care este și fosta iubită a lui Bill. La început, un ranger texan investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unei repetiții cu costume, într-o capelă provincială. Femeia însărcinată în rochia plină de sânge este Mamba Neagră, cunoscută mai bine ca Mireasa. Bill și Viperele au crezut ca Mireasa este moartă, dar, din nefericire pentru ei, ea era doar în comă. Asasina Viperelor, California Mountain Snake, cunoscută ca Elle Driver, se strecoară în camera de spital a Miresei, deghizată în asistentă, agitând o seringă – doar pentru a fi rechemată în ultimul moment de Bill însuși. Patru ani mai târziu, Mireasa se trezește brusc, realizând ce i s-a întâmplat și pleacă într-o misiune cu un țel clar: să-i omoare unul câte unul pe asasini, lăsându-l ultimul pe Bill. Il puteti vedea aici.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.