BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

2

April 2020

11

COMMENTS

36 de filme pe care ar trebui sa le vezi cat stai acasa!

Written by , Posted in Film

In aceasta perioada pe care o petrecem in casa primesc din ce in ce mai multe mesaje prin care oamenii cer recomandari de filme. Am facut o lista cu filme proaspat intrate pe site-uri cu filme si va invit sa va uitati peste ea. Tarantino, Almodovar, Gaspar Noe, Haneke, Ozon, Yorgos Lanthimos, Ken Loach, Leos Carax sau Dolan sunt cativa regizori pe care o sa ii gasiti pe lista. Asa ca spor la filme si stati in casa.

Once Upon a Time in Hollywood

Acțiunea filmului se desfășoară în 1969 în Los Angeles unde totul se schimbă pe măsură ce vedeta TV Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și Cliff Booth (Brad Pitt), dublura lui care îi face cascadoriile, încearcă să-și găsească drumul într-o industrie pe care nu o mai recunosc. Al nouălea film al scenaristului și regizorului Quentin Tarantino are o distribuție numeroasă și mai multe fire narative și aduce un tribut ultimelor momente ale epocii de aur a Hollywood-ului. Il puteti vedea aici.

Doubles Vies

Alain, un editor parizian de succes care se luptă să se adapteze la revoluția digitală, are dubii majore legate de noul manuscris al lui Léonard, unul dintre autorii lui constanți – încă un roman de autoficțiune în care-și reciclează aventura amoroasă cu o semi-vedetă. Selena, soția lui Alain, o actriță faimoasă de teatru, este însă de altă părere. Il puteti vedea aici.

HappyEnd

Filmul lui Michael Haneke, regizor multi-premiat, câștigător al Palme D’Or și al Premiului Oscar. O cronică acidă, un instantaneu fără compromis din viața unei familii europene burgheze. Il puteti vedea aici.

Loveless

Zhenya și Boris trec printr-un divorț dificil, marcat de resentimente, frustrare și învinuiri. Pregătindu-se deja de noile lor vieți, fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători să o ia de la capăt, să întoarcă pagina – chiar dacă asta presupune să își abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare…Il puteti vedea aici.

Double Lover

O tânără cam instabilă și depresivă se îndrăgostește de psihoterapeutul ei. Relația merge un timp, până când, la un moment dat, ea descoperă că partenerul îi ascunde ceva. Filmul lui François Ozon il puteti vedea aici.

The Killing of a Sacred Deer

Steven (Colin Farrell), un chirurg foarte bun, este căsătorit cu Anna (Nicole Kidman), oftalmolog foarte respectat. Au o viață bună și fericită, împreună cu cei doi copii, Kim, în vârstă de 14 ani (Raffey Cassidy) și Bob, de 12 ani (Sunny Suljic). Steven se împrietenește cu Martin (Barry Keoghan), un adolescent de 16 ani, care nu are tată și pe care chirurgul îl va lua sub aripa sa protectoare. Lucrurile iau o turnură sinistră când Steven îl prezintă pe Martin familiei sale. Lumea lor începe să se destrame,…Il puteti vedea aici.

I, DanielBlake

Daniel Blake este un bărbat trecut de 50 de ani din nord-estul Angliei care se îmbolnăvește și are nevoie de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, el o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță. Filmul lui Ken Loach il puteti vedea aici.

Nori peste Sils Maria

Aflată la culmea carierei sale internaţionale, actriţa Maria Enders este invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu 20 de ani în urmă. Dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o fată superbă care îşi dezarmează şi apoi îşi împinge şefa, pe Helena, la sinucidere, acum Maria ar trebui să joace celălalt rol, pe cel al mai vârstnicei Helena. Il puteti vedea aici.

Jeune & Jolie

Jeune & Jolie spune povestea lui Isabelle, o adolescentă pariziană în vârstă de 17 ani, de familie bună, care se prostituează din pură plăcere. Filmul reprezintă portretul lui Isabelle în patru anotimpuri și patru melodii. De la trezirea sexualității, la prima ei experiență. De la explorarea dragostei, până la căutarea identității. Il puteti vedea aici.

Leto / O vara rock’n roll

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, Leto / O vară rock’n’roll vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani. Il puteti vedea aici.

Toni Erdmann

Winfried nu o vede prea des pe fiica lui, Ines, astfel că decide să o surprindă făcându-i o vizită. Este o mișcare greșită deoarece Ines are o poziție importantă, fiind director într-o companie din București. Winfried este un glumeț căruia îi place să facă feste, dar micile lui împunsături asupra stilului de viață al fiicei sale înrăutățesc situația.

Citeste si: Cele mai bune animatii din toate timpurile

Tatăl și fiica ajung într-un impas, iar Winfried este de acord să se întoarcă acasă în Germania. Intră în scenă sclipitorul Toni Erdmann: alter-ego-ul lui Winfried. Deghizat într-un costum jerpelit, cu o perucă ciudată și cu niște dinți falși și mai ciudați, Toni dă buzna în viața profesională a lui Ines pretinzând că este terapeutul directorului ei general.

Ca și Winfried, Toni este mai obraznic și nu renunță, iar Ines răspunde provocării. Cu cât insistă mai mult, cu atât devin mai apropiați. În toată nebunia, Ines începe să înțeleagă faptul că excentricul ei tată ar putea, până la urmă, să merite un loc în viața ei. Il puteti vedea aici.

Carol

In această adaptare a romanului “The Price of Salt”, scris de Patricia Highsmith, filmul “Carol” urmărește două femei care provin din medii foarte diferite și care se trezesc implicate într-o neașteptată poveste de dragoste în New York-ul anilor 1950. De vreme ce normele convenționale ale vremii nu acceptă atracția de netăgăduit dintre ele, o poveste sinceră apare pentru a dezvălui rezistența inimii în fața schimbării.

Citeste si: 36 de filme pe care ar trebui sa le vezi cat stai acasa!

Therese Belivet (Rooney Mara) este o tânără vânzătoare dintr-un magazin din Manhattan care visează la o viață mai bună când o întâlnește pe Carol (Cate Blanchett), o femeie frumoasă prinsă într-o căsnicie fără dragoste. Între ele se formează o legătură imediată, iar inocența primei întâlniri se dezvoltă într-o prietenie puternică. În timp ce Carol încearcă să scape de căsnicia ei, soțul său (Kyle Chandler) începe să-i pună sub semnul întrebării competența ei ca mamă în timp ce legătura ei cu Therese și prietenia apropiată cu Abby (Sarah Paulson) ies la lumină. Il puteti vedea aici.

Julieta

Julieta trăiește în Madrid și tocmai și-a pierdut soțul. Fiica sa a împlinit 18 ani și a decis să plece de-acasă fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească însă singurul lucru pe care îl află este cât de puțin își cunoștea fiica. Filmul lui Pedro Almodovar il puteti vedeti aici.

LOVE

Murphy este un american la Paris care intră într-o relație foarte tensionată atât sexual cât și emoțional cu Electra, o tânără ușor instabilă. Fără să știe ce efect ar putea avea asupra relației lor, cei doi o invită în patul lor pe atrăgătoare lor vecină. Il vedeti aici.

Enter The Void

Enter the Void al lui Gaspar Noé (Franța) va fi o experiență răvășitoare pentru spectator. Regizorul își descrie tentativa de “a reproduce haosul din percepția și conștiința noastră prin acest film”. “Enter the Void va încerca să meargă un pas mai departe decât predecesorii și să-și însoțească eroul nu numai în stările lucide, ci și în delir: starea de alertă, fluxul conștiinței, amintiri, vise… Filmul ar trebui uneori să sperie publicul, să-l facă să plângă, sau, pe cât posibil, să îl hipnotizeze” susține regizorul. Il puteti vedea aici.

It’s Only the End of the World

După 12 ani de absență, Louis, un tânăr scriitor, se întoarce acasă pentru a-și anunța apropiații despre iminența morții sale. Are loc o reuniune familială tensionată, la care orice tentativă de empatie este sabotată de incapacitatea oamenilor de a asculta și de a iubi. Filmul este inspirat din piesa omonimă a lui Jean-Luc Lagrace. Il puteti vedea aici.

Mommy

Mommy (Xavier Dolan) este drama unei femei văduve, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani care suferă de sindromul ADHD. Efortul disperat al mamei de a avea grijă de băiatul ei de una singură pare a primi un ajutor nesperat. Kyla, o misterioasă fată mutată recent pe strada lor, se oferă să dea o mână de ajutor și asta ar putea readuce un echilibru în viețile tuturor. Il vedeti aici.

Oslo, 31 august

Anders îşi va termina în curând tratamentul într-un centru de reabilitare izolat. Unul din paşii din program este să meargă în oraş pentru un interviu legat de obţinerea unui loc de muncă. Dar Anders profită de ocazie şi rămâne în oraş, rătăcind pe străzi şi întâlnindu-se cu prieteni vechi. La 34 de ani, Anders este deştept, frumos şi de familie bună, dar bântuit de toate oportunităţile pe care le-a irosit. E încă tânăr, dar simte că din multe puncte de vedere viaţa i s-a terminat. Până la sfârşitul zilei şi târziu în noapte, fantomele greşelilor din trecut se vor lupta cu şansa dragostei şi posibilitatea unei noi vieţi. Il vedeti aici,

The skin I live in

De când soția i-a murit în incendiul unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care și-ar fi putut salva soția.

Citeste si: Cele mai bune filme italienesti

După doisprezece ani, reușește să creeze o piele care funcționează ca un scut împotriva tuturor agenților externi. În continuarea anilor de studiu și de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice și un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia, femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman…Filmul lui Almodovar il puteti vedea aici.

Holy Motors

O zi din viața Domnului Oscar, un personaj misterios care sare de la un rol la altul precum un hitman de la o lovitură la alta: cînd asasin, cînd mare industriaș, bancher, cerșetoare, monstru, tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată ființa sa, acompaniat doar de Celine, șoferița limuzinei sale luxoase devenite acum casă, birou, studio de machiaj. Dar care este adevărata sa casă, adevărata viață, familie? Și unde sînt camerele de filmat, “Sfintele motoare”? Puteti sa vedeti filmul lui Leos Carax chiar aici.

All These Sleepless Nights

O nouă epocă îşi face simţită prezenţa, iar Varşovia o întâmpină fără mare entuziasm. Colegi la şcoala de artă, Krzysztof şi Michal străbat străzile oraşului încercând să se bucure încontinuu de momente desăvârşite. Niciodată mulţumiţi de ce primesc, plusează fiecare experienţă până la limită, încercând să afle ce înseamnă să fii cu adevărat treaz într-o lume care preferă să doarmă. Filmul il puteti vedea aici.

(Nymphomaniac: Volume 1) + Nymphomaniac: Volume 2

Un jurnal erotic al unei femei (interpretată de Charlotte Gainsbourg) din perioada adolescenței, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leșinată, în pădure, de către un bărbat (Stellan Skarsgard), cel căruia i se și confesează ulterior. Il vedeti aici.

Nymphomaniac este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naștere și până la vârsta de 50 de ani, ne este povestit de personajul principal, Joe, cea care și-a pus diagnosticul de “nimfomană”. În după-amiaza unei ierni geroase, bătrânul dar încă șarmantul burlac Seligman o descoperă pe Joe bătută și prăbușită pe o alee lăturalnică. O ia acasă și îi îngrijește rănile, în timp ce încearcă să afle câte ceva despre viața ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, îi ascultă povestea cea complicată și înțesată de interjecții a “nimfomanei” Joe. Il vedeti aici.

The Square

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială. Il puteti vedea aici.

Adèle: Capitolele 1 și 2 / Blue is the warmest color

Adele are 15 ani și, ca orice tânără, e interesată de băieți. Însă atunci când o vede pentru prima dată pe Emma (Léa Seydoux) cea cu păr albastru, Adele începe să-și dea seama că începe să privească lumea cu totul altfel. Și în iubirea ei pentru Emma, Adele devine din copil adult, și din adolescentă – femeie. Chiar dacă asta implică conflicte cu părinții, cu lumea, cu ea însăși. Filmul il puteti vedea aici.

Femeie în război

Halla are 50 de ani şi duce o viaţă dublă: dirijează un cor şi în acelaşi timp ar fi gata de orice ilegalitate pentru a proteja mediul înconjurător. Cunoscută sub porecla de Femeia munţilor, Halla duce un război secret cu industria metalurgică locală. Cum acţiunile ei devin tot mai îndrăzneţe, de la vandalism minor la sabotaj industrial în toată puterea cuvântului, reuşeşte să oprească negocierile dintre guvernul Islandei şi o corporaţie globală pentru construirea unui combinat siderurgic în munţi. Dar, fix când îşi pregăteşte cea mai elaborată operaţiune, o veste neaşteptată schimbă totul… Il vedeti aici.

Amy

Un talent unic într-o generație, Amy Winehouse a fost o cântăreață ce a captat atenția întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris și a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-și analiza propriile probleme. Combinația dintre sinceritatea ei pură și talentul său excepțional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne. Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanților mass media, care, împreună cu relațiile ei defectuoase și stilul de viață precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicații cu alcool în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani. Chiar dacă a declanșat controverse înainte să apară, AMY promite să spună o poveste emoționantă despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scenă. Il puteti vedea aici.

Dheepan

Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin. Il puteti vedea aici.

Son of Saul

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Auslander este un membru maghiar al Sonderkommando, grupul de deţinuţi evrei izolaţi de restul lagărului şi forţaţi să-i ajute pe nazişti la buna funcţionare a maşinăriei de exterminare în masă. În timp ce lucrează la unul din crematorii, Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. În timp ce alţi deţinuţi pregătesc o evadare, Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să salveze trupul de flăcări, să găsească un rabin care să-i recite rugăciunea de înmormântare şi să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite. Il puteti vedea aici.

Wild Tales

Lipsiţi de apărare în faţa unei realităţi care pe neaşteptate poate deveni imprevizibilă, personajele din Wild Tales traversează graniţa subţire dintre civilizaţie şi brutalitate. O poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului, tragedie şi chiar violenţa din detaliile vieţii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i împinge pe eroi pe buza prăpastiei, spre incontestabila plăcere a pierderii controlului. Il puteti vedea aici.

Despre oameni și oi

Într-o izolată vale din Islanda, doi fraţi care nu şi-au spus o vorbă timp de patru decenii trebuie să colaboreze pentru a salva tot ce au mai scump pe lume: oile. Il puteti vedea aici.

Belgica

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura… până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă… Il vedeti aici.

Neruda

Este anul 1948 şi Războiul Rece afectează şi Chile. În congres, senatorul Pablo Nerudo acuză guvernul că a trădat Partidul Comunist şi este repede pus sub investigaţie de preşedintele Videla. Prefectul de poliţie Oscar Peluchonneau primeşte misiunea de a-l aresta pe poet. Neruda încearcă să fugă din ţară împreună cu soţia sa, pictoriţa Delia del Carril, dar sunt forţaţi să se ascundă. Ce la va rezerva destinul? Il puteti vedea aici.

Statele unite ale iubirii

Polonia, 1990. Vântul schimbării bate desupra Poloniei. Se simte primul an euforic de libertate, dar şi nesiguranţa viitorului. Patru femei aparent fericite decid că a venit vremea să-şi reinventeze vieţile, să lupte pentru fericire şi să-şi împlinească dorinţele. Agata este o mamă tânără captivă într-un mariaj nefericit. Ea va căuta refugiu într-o altă relaţie, o relaţie imposibilă. Renata este o profesoară mai în vârstă fascinată de vecina ei Marzena. Sora Marzenei este o directoare de şcoală îndrăgostită de tatăl unuia dintre elevi. Il puteti vedea aici.

Only God Forgives

Acțiunea are loc în Bangkok. Cu 10 ani în urmă, Julian (Ryan Gosling) a ucis un polițist și a fugit. Acum conduce un club de box thailandez care reprezintă un paravan pentru afacerile lui ilegale de trafic de droguri. Este respectat de lumea criminală însă înăuntrul său se simte gol și singur. Când fratele lui Julian ucide o prostituată, poliția îl convoacă pe polițistul pensionat supranumit “Îngerul Răzbunării” (Vithaya Pansringarm). Chang îi permite tatălui victimei să-l ucidă pe asasinul acesteia. Mama lui Julian, Crystal (Kristin Scott Thomas) este capul unei organizații criminale. Acesta ajunge în Bangkok pentru a îngropa cadavrul fiului său. Femeia îl trimite pe Julian să-l găsească pe criminalul fratelui său și să dezlănțuie iadul. Obsedat de “Îngerul Răzbunării”, Julian îl provoacă la un meci de box thailandez sperând ca atunci când îl ucide să găsească o eliberarea sufletească, însă Chang câștigă. Furioasă, Jenna plănuiește acum o răzbunare sângeroasă. Il puteti vedea aici.

Melancholia

Pământul este amenințat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare în această abordare foarte europeană a lui Lars von Trier a genului disaster movie. Drama lui Trier, pe alocuri cu accente de thriller, povestește viața și relația a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată amenință să se ciocnească de planeta noastră. Acțiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kristen Dunst, prezentată inițial ca un moment fericit, dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei și de apariția neprevazută a unei planete ce fusese până atunci ascunsă de Soare și care, acum, amenință să intre în coliziune cu Pământul. Il puteti vedea aici.

Miss Julie

Povestea are loc într-un castel de țară din Irlanda anului 1880. Într-o noapte de vară, Domnișoara Julie (actrița Jessica Chastain) lasă puțin la o parte constrângerile sociale și începe să flirteze cu valetul tatălui său (Colin Farrell). Cei doi dansează, beau, își fac confesiuni și se manipulează unul pe celălalt. Ea, ușor tentată de sentimentul degradării; el, un tip citit, umblat și instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru și grosolan. Il vedeti aici.


11 Comments

  1. Adi
    • Otrava

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.