5 filme care meritau sa fie la Oscar 2017
Written by Otrava, Posted in Film
Nominalizarile de la premiile Oscar de anul asta imi aduc aminte de anul 2010 cu Hurt Locker sau de 2013 cu Argo. Filme care inca nu mi se par de Oscar. Adica nu le pot niciodata compara cu Birdman, Spotlight, Slumdog sau No Country for Old Men. E chestie de gust, e firesc sa fiu subiectiv.
Este anul lui “La la Land” si sunt sigur ca o sa castige cam totate premiile la care a fost nominializat. Postarea de astazi este despre cateva filme care cred ca meritau sa fie nominalizate la editia de anul acesta a premiilor academiei americane. Almodovar cu Julieta nu are intrare, nici Xavier Dolan cu Juste la fin du monde nu are intrare.
American Honey
Filmul regizat de Andrea Arnold este unul dintre filmele care mi-au placut foarte tare in 2016. Shia Labeouf face un rol senzational iar Sasha Lane este pur si simplu GENIALA. Plus cea mai buna coloana sonora din 2016. De departe.
Star (Sasha Lane), o adolescentă care provine dintr-o familie cu probleme, fuge cu un grup de tineri care vând abonamente la o revistă, din ușă în ușă, de-a lungul coastei americane. Acaparată de stilul de viață al găștii în care se află și Jake (Shia LaBeouf), Star devine prinsă într-un amețitor carusel al petrecerilor fără sfârșit, al intrigilor amoroase și al ilegalităților.
Paterson
Cel mai nou film semnat Jim Jarmusch este poezie. Are cam tot ce ai putea sa iti doresti de la un film. Iar rolul pe care il face Adam Driver este minunat.
Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, acest oraș al poeților – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere. Șofer de autobuz, el duce o viață simplă, în rutină, alături de Laura, care-și înmulțește proiectele și experiențele cu entuziasm, și de buldogul lor englez. În fiecare zi, Paterson scrie poeme într-un carnețel de care nu se desparte niciodată… Filmul observă în tăcere victoriile și înfrângerile vieții cotidiene, precum și poezia care zace în cele mai mici detalii.
Citeste si: Cele mai bune filme din 2016
The Handmaiden
Un film pe care il recomand cu tot dragul. Un thriller erotic facut impecabil. Cu tot ce trebuie.
Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism.
The Witch
Filmul lui Robert Eggers nu apare pe nicaieri. Si chiar nu stiu de ce.
Un horror înspăimântător plasat în lumea primilor coloniști americani aruncați într-o lume unde spaimele (și nu doar cele reale, ci și cele imaginate) îi înconjoară de pretutindeni. O familie foarte credincioasă se stabilește la marginile unei păduri întunecate, neatinse. Prin acțiunile unei forțe exterioare și prin propriii lor demoni, ajung ca, în scurt timp, să fie terorizați de o ființă malefică. Pe măsură ce suferințele și misterele se adună, personajele oscilează între furie și acuzații reciproce.
I, Daniel Blake
Pe Dave Johns il vedeam nominalizat pentru cel mai bun actor in rol principal. Chiar cred cu tarie ca merita.
Pentru prima dată în viața lui, Daniel Blake, un tâmplar de 59 de ani, e constrâns de împrejurări să apeleze la ajutorul social, din cauza unor probleme cardiace. Dar chiar dacă medicul îi interzice să lucreze, este obligat să-și caute de lucru, sub amenințarea unor sancțiuni. De-a lungul drumurilor sale regulate la „job center”, Daniel se intersectează cu Rachel, mamă singură a doi copii, constrânsă să accepte o locuință la 450 de km depărtare de orașul ei natal, pentru a nu fi plasată într-una adăpost social.
Prinși amândoi în ițele aberațiilor administrative din sistemul britanic de astăzi, Daniel și Rachel vor încerca să se descurce împreună.
Citeste si: 10 filme pe care sa le vezi in 2016
UPDATE:
Cel mai bun film: “Moonlight”
Cel mai bun actor: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”)
Cea mai bună actriţă: Emma Stone (“La La Land”)
Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (“La La Land”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (“Fences”)
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (“Moonlight”)
Cel mai bun film într-o limbă străină: “The Salesman” (Iran)
Cel mai bun film de animaţie: “Zootopia”
Cel mai bun film documentar: “O.J.: Made in America”
Cel mai bun scurtmetraj: “Sing”
Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: “Piper”
Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets”
Cea mai bună imagine: “La La Land”
Cel mai bun scenariu adaptat: Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney (“Moonlight”)
Cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan (“Manchester by the Sea”)
Cea mai bună coloană sonoră: “La La Land”
Cel mai bun cântec original: “City of Stars” – “La La Land”
Cel mai bun montaj de sunet: “Arrival”
Cel mai bun mixaj de sunet: “Hacksaw Ridge”
Cele mai bune efecte vizuale: “The Jungle Book”
Cel mai bun montaj: “Hacksaw Ridge”
Cele mai bune costume: “Fantastic Beasts and Where to Find Them”
Cel mai bun machiaj şi coafură: “Suicide Squad”
Cele mai bune decoruri: “La La Land”.
Ma bucur pentru ca Elle – filmul lui Paul Verhoeven – este prezent la premii. Asta pentru ca rolul pe care Isabelle Huppert in face in acest film nu vad cum nu o sa ii aduca Oscarul. Ma bucur pentru ca unul dintre regizorii mei preferati – Yorgos Lanthimos – a reusit sa fie nominalizat pentru epopeea care se numeste Lobster. Ma bucur pentru ca “Manchester by the Sea” a primit multe nominalizari, ma bucur pentru “Fire At Sea”, ma bucur enorm pentru Ruth Negga si pentru minunatia de film care este “Loving”, ma bucur pentru ca Meryl Streep a fost nominalizata pentru rolul din Florence Foster Jenkins – un film pe care chiar trebuie sa il vedeti, ma bucur pentru Toni Erdmann, ma bucur pentru Fantastic Beasts and Where to Find Them si sper ca Moonlight sa castige premiul pentru cel mai bun film.
O! I realize that most of the movie in the Oscar nomination list, I have never heard about :v Thank you for sharing!!