5 restaurante in care mananci ca in vacanta
Written by Otrava, Posted in Travel
Pentru ca tot a venit vara ma gandeam ca pana plecam in vacanta sa dam o tura pe la restaurantele din Bucuresti care te duc cu gandul la vacanta, Am ales un restaurant care sa ne aminteasca de Spania – fie ca este vorba despre Barcelona, Denia, Valencia sau Madrid, un restaurant unde se mananca paste ca in Italia, un grecesc care sa ne aduca aminte de vacanta din Santorini, Lefkada, Paros sau Skiathos, un restaurant cu specific japonez si unul plin de condimente ca in India. Va invit la o calatorie gastronimica prin toata lumea fix in orasul nostru.
Ce trebuie sa mancati neaparat daca ajungeti La Finca Alioli: crevetii prajiti in ulei de masline si usturoi, pimientos de Padron (ardei verzi din Galicia), patatas bravas (cartofi, tabasco, ketchup si maionea), celebrul jamon iberico Pata Negra de Bellota, sepia a la plancha (cubulete de sepie giganta la gratar), pestisorii Chanquete, vestita Paella – mie cel mai mult imi pace Valenciana si negro con sepia iar daca va place mult pestele va rog sa incercati file de calcan de Mediterana la gratar. Daca ajungeti la desert sa nu ratati crema catalana si nici tarta de mazana con helado de vainilla.
Va recomand din suflet vinurile spaniole, celebra sangria si neaparat, dar neaparat ginurile. Care sunt spectaculoase. O sa veniti aici pentru ele cu siguranta. Oamenii au doua restaurante: La Finca by Alioli pe Grigore Alexandrescu 77 si Alioli pe strada Popa Tatu, Nr. 4.
Pe bulevardul Mircea Voda la numarul 39 H sa afla unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. Si pe langa faptul ca de treaba asta s-a ocupat Cristian Corvin trevuie sa veniti aici pentru ca mancarea gatita de Chef Radu Nedelcu este senzationala. Daca va plac fructele de mare, pastele, pestele sau lasagna la Sardin trebuie neparat sa ajungeti. Recomand sa va luati hamsie marinata, salata de caracatita sau vitello tonnato la capitolul antipasti apoi sa incercati gnocchi con vongole, pasta all’amatriciana sau pasta allo scoglio, baccala morbido con guazzetto di calamaretti sau spezzatino di mare con crema di patare e piselli (fructe de mare, peste, crema de cartofi, mazare, rosii, parmeza si peperoncino) – aproape de fiecare deta cand am mers acolo am mancat asta si este geniala.
Sa nu plecati fara sa mancati tarta de mere pregatita in casa cu inghetata. Este minunata. Si inca ceva la capitolul desert: inghetata de vanilie cu capsuni. Cea mai buna. Ever. Sa nu uitati de vinurile foarte bune albe, de vara si de celebrul lambrusco. Dupa o masa la Sardin o sa vreti sa plecati in vacanta in Italia. Garantat.
Daca iti e dor de tzatziki, fava, tirokafteri, salata greceasca, gavros tiganito, saganaki, kalamar tiganito, horiatiki sau placinta cu portocale mergeti la Ikaria Taverna unde mancati traditional exact ca in vacantale din Grecia. Recomand kalamari tiganito, midia saganaki, sardelele la gratar, lavraki – biban de mare la gratar cu salata verde si caracatita la gratar. Iar la capiltolul deserturi sa nu plecati pana nu gustati placinta cu crema de lapte sau kormos – prajitura cu biscuit, ciocolata, cognac si nuci. O sticla de Thema – un vin alb care merge brici pe vremea asta si aia e vacanta de cateva ore in Grecia din Pipera. Inca ceva: oamenii organizeaza greek brunch in fiecare duminica.
Cate sushi poti manca? Oricat. Acesta este raspunsul meu cand vine vorba despe sushi. Daca iti place bucataria traditionala japoneza da o fuga pana la Zen Sushi inainte de vacanta planificata in Japonia si o sa iti placa tare experienta de acolo. Toata iarna m-am incalzit cu Salmon Udon – o supa geniala pe care o fac oamenii astia. Acum va recomand asa: edamame – pastei de fasole japoneze cu sare, salmon teriyaki, spicy tuna tempura maki, spicy salmon tempura maki, spicy salmon temakio, curry shrimp, tuna tataki – ton semicrud cu dresing japonez si susan si biban de mare cu sos de truffe si alge. O bere Asahi sau Sapporo si treaba merge si mai bine 🙂
Oamenii au mai multe restaurante: in Dorobanti pe George Calinescu 15, Zenfushion pe Vasile Lascar 59, In Victoriei oe George Alexandrescu 56 si mai nou au deschis un takeaway pe Dimitrie Cantemir la numarul 27.
Ai fost vreodata in India? Pana ajungi acolo mai bine te urci in Uber si spui ca vrei pe Calea 13 Septembrie 127-131. Aici este restaurantul Taj unde se mananca exceptional. Recomand din toata inima legume de sezon gatite cu orez, chiftelute de cartofi cu mazare si condimente indiene, file de peste cu sos de caju,sos de rosii,nuca de cocos si condimente indiene, linte neagra, orez cu sofran, paine umpluta cu branza/ceapa si homous preparat din naut proaspat,crema de susan si suc de lamaie servit cu ulei de masline si paine.
Alimentele arată foarte bine! Vă mulțumim că ați împărtășit aceste restaurante.