BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

14

September 2016

10

COMMENTS

7 filme cu si despre femei puternice

Written by , Posted in Film

Puternice, iubitoare, tenace, creative, ingaduitoare, sensibile, romantice si extrem de curajoase – am facut o lista cu filmele in care femeile sunt cap de afis. Toate filmele pe care o sa vi le recomand in postarea asta sunt pe Cinemax si Cinemax 2 in aceasta toamna.

1. ORELE (The Hours)

Un film cu 3 femei senzationale. Un film extrem de interesant pe care l-am vazut de 4 sau 5 ori. Asta pentru ca una dintre actritele mele preferate este Julianne Moore. Alaturi de Moore filmul mai are inca doua nume grele in distributie Nicole Kidman si Meryl Streep.

the-hours-4

Povestea despre cum romanul Virginiei Woolf, “Doamna Dalloway”, afectează trei generații de femei. “Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o.

hours

Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, separate de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte. Filmul a primit nouă nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun Film, iar Nicole Kidman a câștigat un Oscar pentru interpretarea Virginiei Woolf. Vedeti AICI cand este programat filmul.

2. MALENA

One women show cu probabil cea mai frumoasa actrita din istoria cinematografiei: Monica Bellucci. Filmul facut de Giuseppe Tornatore iti ramane in cap forever pentru cateva momente memorabile.

1377076_559890027399150_1832815510_n

Într-un sat italian cuprins de amorțeală, Malena, cea mai frumoasă femeie din oraș, devine principalul subiect de bârfă al bărbaților și al soțiilor geloase ale acestora. Singurul care va afla povestea neștiută a Malenei este tânărul Renato. “Malena” este povestea de neuitat a trecerii unui băiat de la copilărie la maturitate, fapt ce se petrecea în mijlocul haosului, după Cel De-al doilea Război Mondial.

1002210_551301294924690_1628676545_n

“From now on, I’ll be at your side. Forever, I promise. Just give me time to grow up.” – Renato

Povestea este plasată într-un sat italian cuprins de amorțeală, iar Malena (Monica Belucci), cea mai frumoasă femeie din oraș, devine subiectul de bârfă al bărbaților care îi făceau avansuri și al soțiilor geloase ale acestora. În cele din urmă, singurul care va afla povestea neștiută a Malenei este tânărul Renato. În 1940, când Italia intra în război, două lucruri cruciale i se întâmplau lui Renato, un puști de 12 ani din Sicilia: primea prima bicicletă și o vede pentru prima dată pe Malena, cea mai frumoasă femeie din lume, care venise în sat pentru a fi împreună cu soțul ei.

bel

Însă, războiul o lasă văduvă, iar Malena devine rapid ținta bârfelor celor invidioși sau a celor pentru care strugurii la care nu ajung sunt acri. În următorii ani, Renato va remarca durerea pe chipul femeii atunci când soțul ei va fi raportat mort, precum și efectele pe care le are sărăcia în relația ei cu tatăl sau singurătatea în care trăiește. Situația va ajunge atât de departe încât tânărul va fi și martorul umilințelor și nedreptăților pe care Malena le va îndura. Oare va avea Renato curajul să îi ia apărarea celei mai frumoase femei pe care o văzuse vreodată? Vedeti AICI cand este programat filmul.

1173789_551582078229945_1450573264_n

“If you wanna be one of us, just shut up and watch.” – Local Boy

Citeste si: 10 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi toamna asta

3. VOCEA UMANA (Human voice)

Filmul lui Ponti cu Sophia Loren este superb si merita vazut in doi intr-o seara racoroasa de toamna.

humanvoice_web_2

Această dramă romantică spune povestea Angelei, o femeie în vârstă, care, după ultima discuție cu bărbatul pe care îl iubește, trăiește clipe de mare intensitate emoțională. Acesta o părăsise pentru a fi cu altcineva. În regia lui Edoardo Ponti, ”Vocea umană” este o dramă romantică inspirată de piesa cu același nume a lui Jean Cocteau. Situată pe fundalul din Napoli, Italia, în 1950, această dramă romantică spune povestea Angelei (jucat de Sophia Loren), o femeie aflată la amurgul existenței sale. Vedeti AICI cand este programat filmul.

4. FIDELITATE (La Fidelite)

Este un film cu una dintre actritele frantuzoaice care imi place foarte mult: Sophie Marceau.

fide

Clelia este o fotografă din Canada care sosește la Paris după ce acceptase o generoasă ofertă de a lucra la o publicație de scandal. Ea se îndrăgostește de editorul publicației, dar, chiar înainte de căsătorie, întâlnește un alt bărbat. Andrzej Zulawski este regizorul acestei flamboiante adaptări a clasicului francez ”La Princesse de Cleves”. De această dată, Sophie Marceau este Clelia, o talentată fotografă din Canada care se mută împreună cu suferinda ei mamă la Paris, după ce acceptase generoasa ofertă a unei publicații de scandal. Tabloidul se numește ”La Verite”, iar cel care conduce editura venerabilei sale familii este Cleve și cel cu care fotografa urmează să se căsătorească.

Chiar înainte de nuntă, ea îl cunoaște pe Nemo, un alt fotograf care îi dă de înțeles că își dorește o relație cu ea. Astfel, apar tot felul de complicații sentimentale, dar, în ciuda atracției pe care o simte față de Nemo, Clelia rezistă avansurilor acestuia, alegând să respecte jurămintele maritale. Vedeti AICI cand este programat filmul.

5. FRIDA

Una dintre cele mai frumoase si tumultoase povesti de dragoste care au exista vreodata. Salma Hayek face un rol senational.

fhd002ida_salma_hayek_049

În urma unui accident sinistru de mașină, Frida Kahlo e condamnată să poarte un corset medical și-și varsă durerea în pictură. Celebrul artist mexican Diego Rivera îi devine mai întâi mentor și apoi iubit. O relație turmentată, pentru că Rivera e un afemeiat notoriu. După ce recunoaște că a făcut sex cu unul dintre modelele sale, el îi spune Fridei: “A fost doar sex. Atâta tot. Investesc mai multă afecțiune într-o strângere de mână.” După ce își surprinde soțul că o înșală cu propria-i soră, Frida începe să-și exploreze libertatea și bi-sexualitatea.

În vreme ce Madonna încă mai suferă că n-a putut pune mâna pe rolul faimoasei pictorițe mexicane, Salma Hayek se poate lăuda cu o nominalizare la Oscar care a scos la iveală actrița adevărată din ea. Salma, care sfârâie pe ecran de senzuală ce e, în ciuda excedențelor de pilozitate, e motorul intern al acestui film flamboaiant, pictat în tușe psihedelice. Vedeti AICI cand este programat filmul.

6. INGERUL MEU (Mon ange)

Si acum revad cu placere clipul piesei “Joe le taxi” cantata de Vanessa Paradis 🙂

mon-ange-19-01-2005-2-g

Într-o seară, prostituata Colette primește un telefon de la o prietenă care o roagă să aibă grijă de fiul ei adolescent, Billy. Când mama lui Billy este găsită moartă peste puțin timp, Colette nu are de ales și trebuie să aibă grijă de el. Colette (Vanessa Paradis) este o prostituată care preferă să își facă propriul ei drum în viață după ce s-a despărțit de iubitul ei. Într-o seară, ea este sunată de o prietenă care o roagă să aibă grijă de fiul ei adolescent, Billy (Vincent Rottiers).

Când mama lui Billy este găsită moartă peste puțin timp, Colette nu are de ales și trebuie să aibă grijă de el, deși toate instinctele ei îi spun să îl lase singur. Când devine evident că mama lui Billy a fost ucisă de mafioți, Colette își dă seama că ea și Billy se află în pericol și cei doi fug. Billy interpretează greșit grija lui Colette față de el și își dă seama că este îndrăgostit de ea. Vedeti AICI cand este programat filmul.

7. INDOIALA (Doubt)

Un rol senzational facut de una dintre cele mai mari actrite din istorie: Meryl Streep.

doubt03

E anul 1964. Carismaticul preot Flynn încearcă să inspire entuziasm printre rigidele tradiții ale școlii St. Nicholas din Bronx, condusă de dura directoare, măicuța Alosyius Beauvier. Vântul schimbării bate în țară, iar școala acceptă primul elev de culoare. Dar când sora James bănuiește că părintele Flynn este nefiresc de atent cu elevul său, un adevărat război începe între directoare și profesor.

Cine e vinovat și cine e inocent? Este ea prea sau prea puțin protectivă? Poate sora Aloysius să lucreze din interioriul sistemului ca să descopere adevărul? Regizorul debutant Shanley își adaptează magistral propria piesă, iar rezultatul e un film plin de interpretări actoricești extraordinare și de dubii morale răscolitoare care vă va pune la încercare spiritul și creierul. O poveste despre căutarea adevărului, despre forțele schimbării și despre consecințele devastatoare ale justiției oarbe într-o epocă definită de condamnările morale. 4 nominalizări la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur și 3 nominalizări la BAFTA. Vedeti AICI cand este programat filmul.


10 Comments

  1. Oana
  2. Denisa
  3. O secretara Cenușăreasa la terapia
  4. O secretara Cenușăreasa la terapia
  5. secretara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.