BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

12

February 2023

3

COMMENTS

7 orase pe care trebuie sa le vizitezi macar o data-n viata

Written by , Posted in Travel

Citeam de curand un material care se numeste chiar asa: “The 7 cities you ‘must visit before you die” si este facut de un jurnalist de travel – care face asta de peste 20 de ani si care a intervievat peste 50 de pasionati de calatorii, experti si agenti de turism si asa a iesit un top al celor mai frumoase ale lumii. 

Paris, Franta 

Nici ca se puteam mai bine sa inceapa vizita asta prin orasele frumoase ale lumii. „Îmi place ambianța, cultura și atmosfera romantică generală”, spune Susan Sherren, fondatoarea Couture Trips. Parisul parca le are pe toate. Pur si simplu te plimbi pe strazile orasului si te bucuri de magia capitalei Frantei. De la painea cu unt si croissantele din cafenele pana la aerul boem al strazilor. Parisul iti ofera totul: Turnul Eiffel, Luvru, Musée de l’Orangerie, unde puteți vedea o mare colecție Monet, buticurile chic de pe Île Saint-Louis, iar dacă sunteți în  luna de miere, faceți o croazieră romantică pe Canal St. Martin.

Processed with VSCO with l8 preset

Roma, Italia

Sau cum ii spun eu – orasul in care ai putea oricand sa platesti intrare pentru ca este un muzeu in aer liber. „Vizitarea Vaticanului și a Capelei Sixtine ar trebui pe primele locuri pe lista ta de călătorie. Apoi, te poți răsfăța cu o porție de paste și cu o sticlă de vin Brunello di Montalcino”, spune Kaleigh Kirkpatrick, fondatoarea The Shameless Tourist. Cu o felie de pizza de la Pinsere in mana puteti face un tur al Parco degli Acquedotti, un parc public chiar în afara centrului orașului, sau vedeți catacombele subterane care datează din secolul al II-lea.

New York City, USA

„Este un oraș al superlativelor. Are cea mai bună pizza, cei mai buni covrigi, cea mai bună prăjitură cu brânză, cele mai bune spectacole și atât de multe altele”, spune Jonathan de Araujo, proprietarul agenției de turism The Vacationeer. Aveti de vizitat Empire State Building, Times Square, Muzeul Memorial 9/11, Biblioteca Publică din New York, Muzeul Metropolitan de Artă, Grădina Botanică din New York si neaparat un spectacol premiat de pe Broadway.

Cape Town, Africa de Sud

 “Cape Town este destinația perfectă pentru cei care caută senzații tari. Panoramele orașului pot fi admirate din mai multe unghiuri, cum ar fi zborul cu deltaplanorul deasupra Table Mountain, trecerea cu mașina peste înfiorătorul Chapman’s Peak sau cazarea într-o vilă pe faleză”, spune Tom Marchant, fondatorul companiei de turism Black Tomato. Dintre locurile de vizitat se afla Parcul Național Cape of Good Hope „care poate fi explorat cu caiacul, sau pe plaja Boulders Beach, unde se află faimoasele colonii de pinguini. Nu uitati sa puneti pe lista stâncile și vârfurile impunătoare ale regiunii sunt ideale pentru picnicuri în locuri izolate, în timp ce Long Street și Cape Malay este animată viață de noapte”.

https://www.azamara.com/

Rio de Janeiro, Brazilia

„Niciun alt oraș de pe pământ nu combină frumusețea naturală, farmecul cosmopolit, o scenă culinară interesantă, atmosfera de vacanță pe plajă și o viață de noapte fabuloasă, toate la un loc”, spune Manny Salorio, fondatorul Go Ask a Local. De asemenea va puteti relaxa pe Copacabana și Ipanema sau puteți vizita statuia lui Iisus, stadionul Maracanã, parcul Național Tijuca, cea mai mare pădure urbană din lume și locul unde traiesc peste 350 de animale. La toate astea se adauga Bossa Nova și Samba live.

Tokyo, Japonia

Daca esti pasionat de moda cosplay, tehnologie și temple budiste, mergeți la Tokyo. Orașul vibrant este plin de obiective turistice emblematice, cum ar fi Tokyo Skytree, înalt de 2.080 de metri, și templul antic Senso-ji. Ceremonia ceaiului nu trebuie nici ea ratata plus plimbarile pe strazile inguste si pline de baruri de dive din Golden Gai. “Orice zi obisnuita pare speciala in Tokyo. Fie că este vorba de arta serviciului anticipativ, de curățenia obsesivă sau de experiențe culinare elevate, Tokyo oferă ambianța oricărei capitale mondiale cu o abordare cu totul unică”, spune Jack Ezon, fondatorul agenției de turism EMBARK Beyond.

📷 tokyo.ig

Istanbul, Turcia

Cunoscută pentru arhitectura bizantină – Hagia Sophia, bucătăria otomană și Marele Bazar, o piață acoperită cu peste 4.000 de magazine, bloggerul Mind Over Matter Travel și backpacker Elaina Vieira descriu Istanbulul ca „o destinație pe care trebuie să o viziteze toată lumea”.

„Primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la Istanbul este «haos», dar în sensul bun. Atunci când explorează orașul, călătorii vor experimenta o supraîncărcare senzorială de diferite priveliști, sunete și mirosuri care nu fac decât să alimenteze entuziasmul de a explora mai departe” spune Elaina Vieira.


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.