BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

12

June 2017

1

COMMENTS

9 filme pe care sa le vezi in 2017

Written by , Posted in Film

TIFF este de la an la an mai bun, este mai plin de viata si aduce filme din ce in ce mai interesante. Postarea de astazi este despre filmele care mi-au placut mult la aceasta editie de festival. Castigatorii? Trofeul Transilvania i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiana regizată de Nana Ekvtimishvili si Simon Gross – un fel de Sieranevada intr-o limba bizara, premiul pentru Cea mai bună regie a ajuns la Guðmundur Arnar Guðmundsson, pentru filmul Piatră pe inimă/ Heartstone, premiul Special al Juriului a fost castigat de Tărâmul binecuvântat/ God’s Own Country, regizat de Francis Lee iar premiul pentru Cea mai bună interpretare a fost adjudecat de Ia Shugliashvili din Familia mea fericită/ My Happy Family.

Tortura (Hounds of Love)

Am mai facut cate o glumita cu Codin la filmul asta dar mi-a placut. La mijlocul anilor ’80, Vicki Maloney, o adolescentă de 17 ani, este răpită de pe o stradă de suburbie de un cuplu cu probleme. În timp ce observă comportamentul răpitorilor, fata îşi dă seama că trebuie să-i dezbine pentru a supravieţui.

Delfinii inoata catre Est (Las toninas van al este)

Miguel Ángel García Mazziotti, un notoriu membru al comunităţii gay din Rio de la Plata, e vizitat de fiica lui, Virginia, cu care nu a mai vorbit de ani de zile. “Grasul”, aşa cum îi zic toţi cunoscuţii, nu vrea la început să-şi bage în seamă fiica, dar apoi află că va fi bunic. Astfel, cei doi încearcă să petreacă un weekend în familie, dar acesta nu va fi lipsit de provocări.

Familia mea fericita (Chemi Bedinieri Ojakhi)

Este filmul care a plecat cu Trofeul Transilvania. În seara celei de-a 52-a aniversări, Manana îşi ia familia prin surprindere anunţând că pleacă. E măritată de 30 de ani şi locuieşte într-un apartament cu patru camere alături de soţ, părinţi, cei doi copii şi ginerele ei. La început familia nu o ia în serios, dar iată că Manana îşi face valiza şi pleacă. Familia e şocată: unde va merge? Ce a supărat-o? A trecut de “vârsta divorţului” şi are un soţ bun care nu bea, nu se droghează şi nu o bate. Ce-i de făcut?

Piatra pe inima (Hjartasteinn)

Este filmul care mi-a placut cel mai mult la aceasta editie de TIFF. Un izolat sat de pescari din Islanda. Adolescenţii Thor şi Christian au parte de o vară plină: unul încearcă să cucerească inima unui fete, iar celălalt descoperă noi sentimente pentru cel mai bun prieten al său. Când vara se sfârşeşte şi natura aspră a Islandei îşi cere din nou drepturile, joaca e lăsată în urmă pentru că a venit vremea ca cei doi să dea piept cu maturitatea.

Taramul binecuvantat (God’s Own Country)

Este filmul care il are in unul dintre rolurile principale pe Alec Secareanu. Si merita sa il vedeti si pentru treaba asta.Primăvară. Yorkshire. Tânărul fermier Johnny Saxby îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare. Asta până când apariţia unui zilier român venit pentru sezonul mieilor iniţiază o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

Planeta Petrila

Este cel mai emotionant film pe care l-am vazut in ultima vreme. Genial Ion Barbu, genial Cătălin Cenuşă. În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

Sora mea (Demonios tus ojos)

Oliver, regizor de film, descoperă pe un site erotic un clip în care apare sora lui vitregă, mai tânăra Aurora. Vrând să afle cum a apărut ea în clip, Oliver va deveni fascinat de Aurora.

Despre trup si suflet (Testről és lélekről)

Marele câştigător al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta este un film ravasitor. Si vestea si mai buna este ca a intrat in cinematografe din 30 iunie. Directorul unui abator o priveşte cu suspiciune pe Maria, noul inspector al calităţii trimis de autorităţi. E drăguţă, dar prea politicoasă, şi este cam exigentă cu evaluarea cărnii. În timpul unor interviuri de evaluare, o psiholoagă descoperă că cei doi au vise recurente identice. Amândoi sunt jenaţi de ce implică această descoperire, ca doi introvertiţi care nu ştiu nimic unul despre celălalt în afara activităţii profesionale. Cum pot ei accepta această coincidenţă stranie? Ce înseamnă ea?

 Tu si numai tu (It Had to Be You)

Este comedia de care avem nevoie la TIFF dupa mai multe filme grele. Sonia este o nevrotică creatoare de jingle-uri care a visat dintotdeauna să trăiască o viaţă ieşită din comun. Surprinsă de cererea în căsătorie a prietenului ei, Chris, Sonia trebuie să decidă dacă intră şi ea în grupul prietenelor măritate sau îşi urmează visurile. O comedie romantică ireverenţioasă, dar tandră, Tu şi numai tu explorează alegerile pe care femeile trebuie să le facă în ziua de azi, dar şi satirizează provocările romantismului.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.