BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

25

March 2014

0

COMMENTS

Avem nevoie de cultura ca de apa

Written by , Posted in Film

Exista un sport la care se pricep toti romanii. Este sportul nostru national. Nu este vorba despre oina. E un sport adevarat. Un sport care implica tenacitate, daruire, mult timp liber. Se numeste datul cu parerea. Datul cu parea despre orice.

Fotbal, politica, teatru, Rosia Montana, gazele de sist, rochia Monicai Columbeanu, tenesii lui Adi Mutu. Avem cantonamente in fiecare seara. La noi in fotoliu, mai mult sau mai putin relaxati, cu o telecomanda in mana. Ne echipam cat mai confortabil si ii dam drumul la treaba. Mai nou sportul asta se joaca si in deplasare. Adica pe Facebook. Pe terenul multor oameni. Servim precum Simona Halep tot felul de opinii.

Aseara m-am uitat la Premiile Gopo. Nu a fost nici pe departe un spectacol wow. Nici nu are cum sa fie asa. Suntem inca la piciorul broastei. Nu avem cu cine sa ne comparam. Oscar? Nici pomeneala. Cannes? Nici atat. Berlin? Nu. Dar nu avem de ce sa ne comparam. In afara de pretul benzinei nu putem sa ne comparam cu nimic. Suntem prea amici, suntem inca la inceput. Dar asta este alta discutie. A fost un spectacol regulamentar. Cinstit. Un film genial – Pozitia Copilului – si inca cateva normale, decente, de bun simt.

E adevarat…au fost momente in care discursurile celor de pe scena nu au fost foarte inspirate, unii poate nu erau imbracati prea inspirat…dar de ce ne mira asta. Traim intr-o tara amatoare in toate capitolele. De ce sa avem pretentii atat mari de la actori? Ei unde traiesc? Nu tot in tara asta? Doamnelor si domnilor in toate domeniile de activitate e la fel. Asa e la noi. Jucam inca la pitici. Eu vad partea plina a paharului.

Ilinca Goia era superba aseara, Pavlu a avut glumele la el, Iacoban e foarte bun, strangearea de maini intre Manole si Beligan a fost o imagine minunata, Rebengiuc este un Sir, Vlad Ivanov are umor cat Casa Poporului, Luminita Gheorghiu este MINUNATA, Ada Solomon, Catalin Anchidin si echipa de la Pozitia Copilului au facut lucruri senzationale pentru imaginea Romaniei, Runcanu e un baiat talentat, Cavallioti este o actrita extrem de talentata, Ularu la fel, Flutur, Stratan, Melinte…era plin de oameni talentati: Boguta, Vasluianu, Rugina, Manolache, bun discursul lui Titieni, tare gluma lui Cobileanski, foarte bun momentul cu doamna Elena Ciocan de la Studio, bun Tom Wilson…foarte buna piesa celor de la Grimus pentru filmul lui Giurgiu.

“Multi ma intreaba ce este un festival de film international. Raspunsul? Locul unde vin multi regizori, se prezinta multe filme straine si castiga romanii. Multumesc frumos pentru acest trofeu”.  Igor Cobileanski

“aseara am fost la Premiile Gopo. m-am imbracat frumos, m-am machiat, mi-am pus tocuri, am suportat cu stoicism calcaturile pe trena rochiei, am incercat sa stau dreapta, au fost momente cand mi s-a parut ca treneaza, unele discursuri mi s-au parut neinspirate, m-a deranjat uneori ca sala nu era mai calda cu cei de pe scena, nu au castigat toti care mi-ar fi placut mie sa castige. dar: eu personal, nu am primit nici un zambet fals, m-am bucurat de intalniri, m-am simtit bine si facand parte “din ceva”. nu, premiile Gopo nu sunt Oscarurile, sau Bafta sau… dar nici nu vor deveni daca ramanem toti superiori pe canapeaua noastra sau barfim destepti pe facebook!” Rodica Lazar

PS Abia astept sa vad Cinema, mon amour 🙂 si #Selfie – Cristina sunt cu ochii pe tine 🙂

Photo Credits: Adi Marineci si Teodora Maftei


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.