BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

18

November 2014

0

COMMENTS

Ca sa poti iubi pe altcineva trebuie sa te iubesti in primul rand pe tine.

Written by , Posted in Diverse

Cu totii alergam dupa fix aceleasi lucruri. Cu totii ne bucuram cand cineva ne este aproape intr-un moment greu, cu totii ne bucuram cand primim un sfat bun de la un prieten, o vorba buna. Cu totii ne bucuram cand primim un cadou sau cand din contra….daruim ceva unui om care are nevoie de ceva. Functionam dupa aceleasi criterii si doar suntem diferiti cand vine vorba de gusturi, de sentimente. Vrem un job la care sa mergem cu placere, vrem o familie, vrem liniste, vrem intelegere, vrem alinare. Si cel mai important lucru din toata aceasta ecuatie este sa constientizam ca sa poti iubi pe altcineva trebuie sa te iubesti in primul rand pe tine.

Si cand vine vorba despre iubirea de sine ma gandesc la mai multe aspecte. Ma ingrijesc cu mare atentie de mintea si de corpul meu, sunt atent la alimentele pe care le consum, incerc pe cat pot sa nu fac excese, am grija de felul in care arat, am grija de casa in care locuiesc si nu uit de lucrurile care ma incarca pozitiv. Fiecare aici are lista lui. Fie ca este vorba despre o carte buna, o vacanta intr-un loc frumos, un film, un concert sau un spectacol de teatru, opera sau balet. Si cand vine vorba despre iubirea de sine in primul si in primul rand ma gandesc la sanatatea mea. Un om informat are mai mari sanse sa fie si un om sanatos. Astazi vorbim despre trigliceride.

Ce sunt trigliceridele?

Suntem familiarizati cu totii cu notiunea de colesterol si cu implicatiile valorilor crescute ale acestuia – aparitia placilor de aterom (depuneri ale grasimilor din sange pe peretii vaselor de sange). Probabil stiti deja ca exista un colesterol „bun” (numit HDL-C) si un colesterol „rau” (numit LDL-C). Cea mai mare parte a colesterolului din organism este de origine alimentara, provenind din alimentele de origine animala. Insa, profilul lipidic al organismului este constituit nu doar din colesterol, ci si din trigliceride.

Trigliceridele si colesterolul sunt tipuri diferite de lipide care circula in sange.

Daca in urma procesului de digestie, organismul se confrunta cu un surplus de calorii (provenite in special din carbohidrati si din grasimi saturate), acestea se depoziteaza in adipocite (celulele grase ale corpului) sub forma de trigliceride. Ulterior, intre mese, trigliceridele sunt eliberate pentru a asigura nivelul energetic al organismului. De asemenea, daca in dieta nu exista suficiente grasimi, organismul va transforma carbohidratii in trigliceride pentru stocare pe termen lung la nivelul musculaturii si al arterelor de la nivelul inimii (coronare).

Nu uita: aproximativ 95% din toate grasimile alimentare sunt trigliceride. Mult mai multe amanunte legate de trigliceride gasesti pe www.misiunea150.ro

Foto: www.siluk.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.