BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

30

January 2014

8

COMMENTS

“Calatoriile ne invata sa fim toleranti”

Written by , Posted in Travel

La inceputul de 2014 imi faceam lista cu cele 30 de lucruri pe care sa le faci anul asta. E deja final de ianuarie si bifez doua din cele 30 de puncte:

“Sa pleci intr-o vacanta si sa iti iei un aparat foto si un film de 36 de pozitii iar cand ajungi in tara sa duci filmul la developat si sa pui pozele intr-un album” si “Sa mergi la Amsterdam.” Am primit de la colegi un aparat foto cu film de ziua mea. 3 filme de cate 16 fotografii fiecare. Am luat si 2 bilete la Amsterdam la super pret cu Tarom si hai la treaba. Ma gandeam sa fac un ghid despre Amsterdam. Si incepem asa:

1. Amsterdam – Ian McEwan (pret 15,95 lei)

Cand vine vorba de Amsterdam…nu am cum  sa nu ma gandesc la Ian McEwan si la povestea celor doi prieteni pe care ii lega…Molly Lane. O poveste despre viata…mai actuala ca niciodata. O poveste despre prietenie, despre tradare, despre viata si despre moarte…despre moralitate, boala si nu in ultimul rand despre iubire.  Clive si Vernon in Amsterdam – capitala tarii in care este permisa eutanasia si un pact incheiat intre cei doi. O poveste despre greseala umana si despre decadere…despre esecuri si despre valori morale…intr-un oras deschis la minte.

Cartea o gasesti aici sau eBook

2. Amsterdam – Calator pe mapamond (pret 31,39 lei)

De ce ai nevoie cand pleci intr-o calatorie? De un ghid care sa iti prezinte detalii despre obiectivele de interes, despre istoria, cultura si gastronomia regiunii, despre magazine, restaurante, cafenele si diverse locuri de distractie. Plus o harta si indexul strazilor si TOP 10 Amsterdam – atractii turistice.

Cartea o gasiti aici

3. Ministerul durerii – Dubravka Ugresic pret (27,95 lei)

Un altfel de Amsterdam…o capitala a Olandei vazuta prin ochii unui imigrant. Un Amsterdam cenusiu si sumbru vazut de un om care pleaca dintr-o tara cu multe probleme. Tanja este o femeie care pleaca din Zagrem – un oras in pragul razboiului – si ajunge la Amsterdam unde preda cursuri de literatura. Cum reactioneaza olandezii cand aud de refugiati..cum nu exista nici un fel de apropiere intre Tanja si colegii ei de catedra care o privesc cu superioritate. Ministerul durerii este un roman care incearca terapia prin reconciliere si care spune o poveste sincera si trista din perpesctiva unei femei puternice sip line de curaj.

Cartea o gasiti aici

“Calatoriile te fac modest, atunci cand realizezi ce loc micut ocupi in lume” Gustave Flaubert.

4. Light of Amsterdam – David Park pret (47.82 Lei)

“…he tried to project a sense of casual indifference. It wasn’t easy because he knew that sooner or later love would blow it out of the water. Love was the unavoidable spanner in the works, the thing that stopped you walking away and made your pretence of calm control a hopeless lie that ultimately would force itself free from the heart and into the words you didn’t want to use.”

Cartea o gasiti aici

5. Jurnalul Annei Frank. 12 iunie 1942 – 1 august 1944 (eBook) – (pret 25,90 lei)

“Atata timp cat poti privi cerul fara teama, stii ca esti curat pe dinauntru si ca vei fi din nou fericit. Si atata timp cat exista aceasta multumire interioara, multumirea pentru natura, Dumnezeu si multe altele, atata timp cat o porti in tine, vei putea deveni din nou fericit. Poti pierde totul: bogatia, prestigiul, dar multumirea interioara poate fi doar ascunsa şi te va face, atata timp cat traiesti, din nou si din nou fericit.”

Cartea o gasesti aici

6.  “Vincent van Gogh” – Pierre Leprohon pret (45,99 lei)

  • “Omul nu traieste numai pentru a fi fericit, ci ca să facă lucruri marete pentru umanitate.”
  • “Iubeste multe lucruri, pentru ca asa afli adevarata putere, si oricine iubeste mult, realizeaza multe si poate indeplini multe, iar tot ce e facut din iubire este facut bine.”
  • “Profesiunea ta nu este cea care iti aduce salariul lunar. Profesiunea ta este ceea ce ai de facut pe pamant.”

Cartea o gasesti aici

7. Fujifilm Instax 7S – Aparat foto instant (pret 298 lei)

Daca tot pleci la Amsterdam e bine sa ai cu tine un aparat foto. Seamana cu cel primit de ziua mea. Fujifilm Instax 7 S este un aparat foto foarte usor de folosit, ce va ofera in doar cateva secunde fotografii pe hartie cu dimensiunile 46 x 62mm. Mai arata si foarte cool 🙂

Il gasesti aici

Si nu uita cel mai important lucru: “Nu pleca niciodata in vacante cu persoane pe care nu le iubesti” Ernest Hemingway

Flowermarket Singel, Amsterdam. By Ivan Enchev.


8 Comments

  1. Nu vreau
  2. bestiutza
  3. bestiutza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.