BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

9

March 2016

0

COMMENTS

Ce efecte are dependenta de Facebook

Written by , Posted in Diverse

Ieri vorbeam cu cineva despre momentul ala cand ajungi in fata laptop-ului si ajungi pe Facebook. Momentul ala in care muti cursorul in jos…si il tot muti…si il muti..si vezi ce a mai facut X, pe unde a mai fost Y, ce mai scrie Bild…si apoi te uiti la ceas si vezi ca ai facut treaba asta de 45 de minute. Habar nu ai cum trece timpul. Si nu e ok. Fix despre asta vorbeam…despre avanlansa asta de informatii total inutile.

Citeam o treaba interesanta despre dependenta asta a omului modern de Facebook si despre cum reactioneaza el in anumite momente. Niste baieti din Norvegia au facut un studiu dupa ce au testat 20 de tineri pentru a vedea cares este atitudinea lor fata de Facebook. In prima faza ei au fost chestionati cu privire la probleme legate de sanatate. Le-au fost prezentate mai multe imagini, pe care trebuiau sa le asocieze cu anumite stari, prin simpla apasare unui buton. Like 🙂 Si treaba a stat in felul urmator – cei care au apasat butonul in momentul in care au vazut imagini asociate cu Facebook…au obtinut rezultate foarte mari in cadrul testelor de dependenţă fata de Facebook.

  • 71% dintre utilizatorii de internet au un cont pe Facebook
  • 70% dintre ei sustin ca acceseza Facebook cel putin o data pe zi, in timp ce mai putin de jumatate dintre ei au declarat ca acceseaza Facebook de mai multe ori pe zi

Concluzia e simpla – dependenta fata de tehnologie are aceleasi efecte asupra creierului nostru, ca si dependenta fata de substantele halucinogene sau cea de pariuri sportive. Cica fix acelasi comportament il au cei care sunt dependenti de cocaina.

Citeste si: “Pe Facebook nimeni nu e vagabond, nimeni nu e resemnat, nimeni nu e falit, nimeni nu taraste dupa el zdrentele unui trai trist, ca in viata adevarata, nimeni nu are melancolii de doua parale, nimeni nu cunoaste inceputul unei amaraciuni.”

Ce intrebari au fost puse in cadru acestui studiu?

  • “Folositi Facebook-ul pentru a uita de problemele personale?”
  • ”Deveniti irascibili in momentul in care nu vi se permite accesul Facebook?”

Afirmativ la cel putin 4 din cele 6 intrebari e grav…esti considerat dependent de drogul albastru 🙂

Apple, Alphabet, Microsoft si Facebook genereaza mai mult de 2.000 de dolari la profituri combinate in fiecare secunda, si 140.000 de dolari in fiecare minut. 

poza3

Imi spunea cineva care locuieste in State despre una dintre cele mai mari probleme cu care se comporta tinerii de acolo – devin depresivi pentru ca au prea putine like-uri pe Facebook sau pe Instagram. OMG.

Veniturile Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la 17,93 miliarde de dolari, si au depăşit aşteptările analiştilor, în contextul în care numărul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,59 miliarde, în cea mai mare parte de pe dispozitive mobile.

Ideea e simpla. Vrei sa te relaxezi? Iesi afara. Poza lui Siluk poate te motiveaza sa o faci.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.