BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

12

November 2015

0

COMMENTS

Ce hobby-uri ai? Viata. Atunci traieste-o!

Written by , Posted in Diverse

Lumea in care traim ne ofera tot…granitele ne sunt deschise, peste orice apa exista un pod peste care sa trecem, avem o tona de variante sa facem ce vrem..si cu toate astea perspectivele sunt mici. Suntem prinsi cu adeziv de tot ce este in jurul nostru dar la prima pala de vant cadem de oriunde. Credem ca stim atat de multe lucruri incat cateodata uitam cum ne cheama.

Cautam viata, emotie, trairi intense dar sfarsim prin a rupe relatii pe Facebook sau printr-un SMS. Ce e cool si ce nu e? Habar nu avem. Azi e cool sa ne facem o poza in fata oglinzii…maine mai gasim inca 3 speriati si ne luptam impotriva celor care isi fac poze in fata oglinzii. “E o mizerie. Un mare gunoi”. Azi e cool sa dansezi sus pe mese in cluburi…maine e marfa sa iti bombardezi prietenii din lista cu poze cu copilasul tau in parc, mancand, la joaca, la somn…

A devenit o rusine dorinta de a avea o relatie stabila, o familie. “Tu esti cu cineva? Esti prost?” Zicea bine cineva pe net acum ceva vreme: “Daca cumva doamne fereste spui ca vrei o familie sau o relatie stabila – cu voce tare esti pus la colt de rasete si mistouri. Nu mai e cool sa vrei asta, cool e sa ai trofee, cool e sa experimentezi viata nebuna ….insa tot mai frumos e conceptul unei familii. Don’t take my word for it, try it. Tot aici se ajunge intr-un final. ” Muncim cat putem, ne rupem capetele in weekend, vrem sa vina vinerea cat mai repede, sa treaca iarna si sa ne bucuram de o zi de plaja in Vama. Punem poze cu “Every summer has a story” si avem mereu asteptari. Aceleasi asteptari. Nu ne gasim omul care sa ne placa, nu ne gasim un job OK…si pentru asta mereu altii sunt de vina. Noi disprarem din ecuatie. Dam vina pe SISTEM. Ca in scoala. “De ce a ramas corigent baiatul dumneavoastra? Pentru ca profesoara era o tampita. Numai ea e de vina. El este un copil exceptional.”

Ne-am redus toata creativitatea la like si share. Suntem generatia “Hai sa iti arat pe Youtube un clip tare” si apoi inevitabilul “Hai sa iti arat eu un clip si mai tare” Si tot asa pana dimineata la 6. Vrem povesti de dragoste ca in filme, trairi intense ca ele femeilor celebre care au iubit tare si apasat dar nu oferim nimic pentru asta. Suntem caracterizati de un cuvant care ne defineste perfect: superficialitate. Suntem cititori de prefata, vrem rezumatul la film, vrem totul repede, acum, in clipa asta. Suntem generatia CLICK AICI, generatia ACUM, generatia STIU TOT. Dar cand cineva te scutura nu cade nimic din noi. Suntem generatia care da like la citate pe Facebook dar care nu aplica nimic din ceea ce citeste. Dam LIKE si fugim la alt citat, la alta pisicuta, la alt clip amuzant.

Suntem o generatia care este lipsita de rabdare dar care mereu cere rabdare si ingaduinta celor din jur. Suntem perfecti, photoshopati, plini de filtre, impecabili, scosi ca din cutie, mai avem inca tipla pe noi si cu toate astea pe interior suntem daunati grav. Fugim de iubire cu toate ca pe tricourile noastre purtam inimi mari si rosii. Fugim de griji, fugim de tot ce e un pic mai greut…vorba lui Paleologu: “Frica de a nu suferi il face pe om sa nu mai iubeasca.” Lasa frica si iubeste si mai ales traieste.

– Ce hobby-uri ai?
– Viata
– Atunci traieste-o!

Foto: Teodora Maftei Photojournalist


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.