BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

6

October 2016

0

COMMENTS

Ce suntem in stare sa facem atunci cand ne indragostim?

Written by , Posted in Film

Pana unde ai merge pentru omul pe care il iubesti? Ce inseamna pentru tine “pana in panzele albe”? In fiecare luna o sa va recomand 2 filme romanesti pe care trebuie neaparat sa le vedeti.

Viața dură și colorată dintr-un cartier din București, prostituție, afaceri ilegale, oameni simpli care își duc viața de zi cu zi încercând să își îndepărteze copiii de tentațiile “noii lumi”, Elvis Presley de România și un adolescent îndrăgostit incurabil de Marilena – o dramă plină de umor, o poveste învăluită de fragilitatea atât de specifică regretatului regizor Cristian Nemescu. “Marilena de la P7” este filmul de debut al regizorului, autorul unui singur lung-metraj ulterior, “California Deamin'”, prezentat postum la Cannes în 2007 și recompensat cu premiul secțiunii “Un Certain Regard”. Dispariția prematură a lui Nemescu a lăsat un gol de neînlocuit în cinematografia românească, prea puțin preocupată și capabilă să înțeleagă universul adolescenților. Cristian Nemescu a trăit intens și fulgurant, la fel ca eroii puținelor, dar minunatelor sale filme.

“Mă fascinează să analizez ce suntem în stare să facem pentru a impresiona pe cineva de care suntem îndrăgostiți”, declara Cristian Nemescu; “o poveste pe sufletul meu de băieţaş de cartier”, descria filmul operatorul Liviu Mărghidan.

marilena_from_p7-afis

Cu o distribuție specială (Gabriel Huian, Mădălina Ghițescu, Gabriel Spahiu și Andi Vasluianu), prezentat la Cannes în 2006 (Semaine de la Critique), câștigător al Marelui Premiu la Milano și al Premiului pentru Cel Mai Bun Film Românesc la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), cu un scenariu semnat de Tudor Voican și Cristian Nemescu, “Marilena de la P7” este propunerea săptămânii pe CINEPUB, un film pe care niciun cinefil nu trebuie să îl rateze.

Filmul il poti vedea GRATIS chiar AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.