BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

13

July 2022

2

COMMENTS

Cel mai frumos loc in care am stat

Written by , Posted in Travel

Avea Diana o observatie buna. Zicea ca ii plac cel mai tare magazinele mici cu legume, branzeturi, carmangeriile, magazinele alea vechi in care chiar vand produse micii producatori locali din zona. Asa e si in partea asta de Italie.

Am aterizat la Napoli si drumul pana la Sorrento a fost superb. Este minunat ca inca exista magazinele acestea mici, ca in restrauntantele vechi toti membrii familiei lucreaza cot la cot. Asta am vazut si acum in unele locuri pe unde am mancat. Si au italienii o bucurie pe ei pe care nu o vezi la nimeni. Se bucura mereu, sunt cu zambetul pe buze, calzi, umani. Imi lasa mereu senzatia ca as mai vrea sa mananc ceva, sa mai beau ceva. Pur si simplu au un magnet al lor. Te fac sa te simti bine. Fara sa se dea peste cap. Fara sa fie ceva fortat. Totul e atat de firesc, de normal.

Am mancat foarte bine…ca de fiecare data. Fructe de mare proaspete, paste facute in casa, rosiile alea bune care chiar au gust de rosii, mozzarela cu un strop pe ulei de masline si niste condimente, prajiturile cu lamaie, inghetata cu fistic. Si apoi negroni, aperol spritz, limoncelo spritz, totul spritz. Nu are cum sa nu iti placa Italia. Mancarea este fabuloasa, bauturile minunate, peisajul de vis, cladiri superbe, bine ingrijite, mare, soare, tot. Am mai fost in Sorrento si am zis ca mai venim. De fiecare data am descoperit altceva in zona asta. Coasta Amlfi, Procida, Ischia, Capri. Sau pur si simplu Napoli. Peste tot e de mers.

De data asta am ales sa stam in Sorrento. Diana a luat un hotel divin. Cel mai frumos la care am stat vreodata. Cu cea mai frumoasa vedere din camera ever. Pur si simplu iti venea sa te asezi in fotoliu, sa deschizi geamurile si sa asculti marea. Nu am trai asta niciodata. Nu am fost in niciun hotel care sa arate asa. Totul este impecabil. Plin de culoare, bun gust. Diminetile superbe pe terasa dupa ce ne luam ceva de mancare din camera asta colorata. Apoi orele la piscina care arata fabulos. Mersul pana jos pe scari pentru o masa in port. Minunate toate. Parca au fost niste zile de vis. Si in ultima zi am deschis geamul si ascultam marea. Nici Diana si nici eu nu voiam sa plecam. Parca eram lipiti cu glu in fotoliile alb cu rosu. Am fost o zi la Positano, am revazut locurile prin care acum cativa ani am petrecut o vacanta superba. Ne-am reamintit fiecare moment.

Am fost pe terasa la Murat sa bem ceva, am mancat jos in port, am urcat si am coborat pe drumurile inguste ale orasului. Apoi ne-am bucurat de doua zile pline in Sorrento. Am mancat in port la Trattoria da Emilia si Taverna Azzurra, am batut in lung si in lat strazile orasului. Ne-am oprit din terasa in terasa sa mai bem un limoncello spritz, am fost sa vedem cum arata nebunia de la Parr. Ne-am relaxat si incarcat bateriile pentru zilele care urmeaza. A fost un pansament vacanta asta in Sorrento. Am zburat dimineata cu o cursa Ryan Air – fara intarziere, totul regulamentar si am revenit in tara cu o cursa Blue Air care a decolat la ora 17:00. Totul impecabil.  De la pret pana la cum au stat lucrurile in teren – in contextul in care toata lumea vorbeste despre intarzierile din aeroporturi. Am ajuns din Napoli in Sorrento cu un taxi. Durata a fost de o oras si 20 de minute. Ne-am cazat in Sorrento La Minervetta. O superbitate de hotel. O sa va las mai jos niste fotografii care vorbesc de la tine. 


2 Comments

  1. Maria Eckert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.