BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

28

June 2017

4

COMMENTS

Cel mai inalt restaurant din Romania

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Daca te duci la Paris si vrei sa sa mananci intr-un loc din care poti vedea orasul de sus este recomandat sa mergi la restaurantul 58 Turnul Eiffe, Les Ombres, Maison Blanche, Chez Francis, Cafe Georges sau celebrul Ciel de Paris daca esti fan Yves Montand sau Piaf. Si daca Parisul are tot felul de astfel de locuri frumoase de ce si micul Paris sa nu beneficieze de un loc frumos de unde poti vedea Bucurestiul de sus. Stiu despre proiectul asta de multa vreme pentru ca cei responsabili de el mai au doua locuri foarte dragi mie. Si aici ma refer la Stadio si Social 1.

Postarea de astazi este despre restaurantul din cer situat in cea mai inalta cladire din Romania de unde poti vedea Bucurestiul pe care il stiai deja dar unde poti sa descoperi multe locuri la care nu te asteptai. Cu aceasta ocazie Buucrestiul intra in cercul select al oraselor care au restaurante asezate mai sus de 130 de metri. Pentru Bucuresti, recordul pentru cel mai inalt restaurant va ajunge acum la 136 de metri, pentru ca acolo se afla NOR, la etajul 36 al cladirii Sky Tower.

4IMG_0232IMG_0255

Am fost de cateva ori si de fiecare data m-am simtit foarte bine aici. De la experienta cu liftul care ajunge la etajul 36 in doar 28 de secunde pana la imaginea Bucurestiului la apus de soare sau la vederea muntilor cand e senin afara. Locul asta este unic in Bucuresti si cred ca orasul asta avea nevoie de el. Despre mancare cei care au trecut pe la Stadio si au mancat celebrii papanasi stiu cum sta treaba cu ce face Istvan. Chiar nu sunt subiectiv deloc. Merg la Stadio de ani de zile cu aceeasi placere. la fel cum o fac si la Social 1. Unde in continuare mananc burgerul cu somon cu mare placere si de fiecare data ma bucur cand inchei masa cu cheescake-ul capitalist.

IMG_7275IMG_85865

In ceea ce priveste meniul de la NOR pot sa zic ca oamenii au niste platouri de branzeturi sau mezeluri artizanale din Transilvania, exista o salata foarte buna care se numeste Nor la borcan, supa mediteraneana cu fucte de mare este foarte buna, pastravul proaspat este delicios, exista si celebrii burgeri pentru cei care sunt fani si hummusul bi tahini care este in meniu si la Stadio, lasagna fara de pacat de la Social 1 iar capitolul deserturi este spectactulos. Las o poza mai jos cu nor deasupra unui cuib de ciocolata si e suficient 🙂

IMG_9986

Daca va place interiorul restaurantului exista niste oameni vinovati pentru treaba asta. In fruntea lor sunt bunii mei prieteni Sebastian Mîndroiu și Radu Călin de la Picktwo Studio despre care in 2015 cand s-a deschis Social 1 spuneam ca o “sa mai auziti multe lucruri de bine in cel mai scurt timp”…acum sunt deja celebri.

IMG_0715IMG_9879IMG_7660IMG_7358

De stiut:

Restaurantul are 230 locuri, valet parking (restaurantul pune la dispozitia clientilor sai locuri de parcare in curtea Sky Tower) iar accesul se face dinspre Barbu Vacarescu 201. Si inca ceva. La NOR e frumos si cand ploua 🙂

3


4 Comments

  1. Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.