Cel mai nou steakhouse din nordul capitalei
Written by Otrava, Posted in Bucurestiul meu
Ce s-a mai deschis nou in oras? Pe unde sa mai mergem? Unde gasim un loc unde se mananca bine si preturile sunt civilizate? Pentru toti cei care se regasesc in aceste intrebari am o recomandare. Un loc nou si cool pentru gurmanzi fix in probabil cea mai tare zona a Bucurestiului. Sunt un mare fan zona Floreasca 🙂 Asa ca postarea de astazi o sa vina in ajutorul celor care vor sa incerce burger cu topping de foie gras, branza coapta ca in Alpi si vita de cea mai buna calitate.
Chemati un Uber si puneti urmatoarea destinatie: Calea Floreasca 111-113 la dabeef. Un loc ideal pentru a savura un pranz delicios, un loc ideal pentru intalniri de afaceri la pranz si un loc de stat la o tacla, o mancare buna si un vin pe masura la final de zi sau in weekend alaturi de familie si prieteni. Am fost de 2 ori si mi-a placut. Locul arata cool, barul si bucataria sunt la vedere ceea ce mi e pare foarte interesant pentru cei care vor sa vada cu ochii lor cu se prepara bucatele. Si pe langa mancare mi s-a parut foarte tare pasiunea cu care vorbesc despre ceea ce fac cei doi chefi: Iosif Ștefănescu si Daniel Andries – ambii cu peste 20 de ani experienta in gastronomie.
Despre Iosif stiam ca este executive Chef OSHO Restaurant & Oro Toro, ca si-a inceput cariera in 1994 la Hotel Sofitel, ca a lucrat sub bagheta lui Jean-Luc Bagueneau, apoi la Hotelul Marriott din Munchen, intre 1999-2007, a lucrat apoi pe vase de croaziera si a facut parte, alaturi de Chef Sorin Bontea, Chef Doru Pastrama si Chef Cristian Oprea, din echipa de deschidere a Hotelului Radisson din Bucuresti. “E unul dintre stalpi cand vorbim de gastronomie” Asa il caracterizeaza Scarlatescu pe Chef Iosif Ștefănescu.




“Am gatit pentru Madonna, o fitoasa in lumea vedetelor. Ea si intregul echipaj au stat o perioada indelungata in hotelul la care lucram, atunci cand a sustinut concertul in Bucuresti. Madonna era orientatata spre mancarea bio; o saptamana intreaga am muncit pentru a aduna toate ingredientele pe care le-a solicitat aceasta. Pana si apa si-a adus-o din Japonia” Chef Iosif Stefanescu.

La 14 ani jumatate, Daniel Andries a intrat pentru prima data intr-o bucatarie, intr-un hotel si acolo l-a cunoscut si pentru prima data pe Chef Catalin Scarlatescu. Acesta este foarte recunoscator ca a avut norocul sa cunoasca numai lume buna in acest restaurant si sa invete cat mai multe. Daniel Andries are acum 30 de ani, este din Bucuresti si anul asta a fost la Chefi la Cutite.

Sectiunea Urban Food reinterpreteaza retete autentice si specifice bucatariilor din Asia, Europa si America. Daca va place bucataria asiatica te poti bucura de rata Bao Bun, Bombay Curry de pui, Beef Katsu, frigarui Wagyu cu legume tempura sau pachetele de primavara cu legume si vita Wagyu. Daca esti fan America ai venit bine la Dabeef.
Ai patru preparate delicioase: tartarul de vita in stil Quebrada, aromat cu pepene galben si coriandru, mini burger Black Angus cu branza Cheddar si cartofi prajiti, quesadilla de vita Veracruz sau cartofi copti umpluti cu branza topita in stil “raclette”. Pe langa toate cele de mai sus recomand branza din Alpi coapta cu cartofi prajiti si calamari prajiti insotiti de sos alioli.


Cei care iubesc burgerii au trei variante pe care le pot personaliza cu topping-uri diverse: branza topita in stil raclette, creveti marinati sau un amestec picant de ceapa, aromatizat cu ierburi. Apoi vin fripturile. Carne macerata gatita cu carbune, o gramada de sosuri delicioase si garnituri pe masura.
La toate cele mentionate mai sus se adauga trei feluri de supe, paste si risotto, peste, fructe de mare si deserturi delicioase, pentru toate gusturile – la capitolul asta cel mai tare mi-a placut Sweet Stone age.
ce sa zic, mi-a placut ce am citit, mai ales ca sunt super fan vita de import. si am fost saptamana trecuta. atmosfera frumoasa, oameni politicosi, totul frumos. mai putin pana am inceput sa mananc. nu stiu daca a fost o situatie foarte nefericita pentru mine, oamenii aia nu stiu ce sa faca cu o bucata de wagyu sau pur si simplu incearca sa iti vanda ceva si sa primesti altceva in farfurie in caz ca poate nu te prinzi. dar na. a fost frumos. never again. le-am si scris toata povestea asta. sunt tare curioasa daca raspunde cineva. ghinionul a fost sa si stiu diferentele intre rasele de vita pentru carne.
Pori sa spui multe…dar sa zici ca Chef Iosif Ștefănescu…nu se pricepe nu e ok. Omul asta a facut din Osho institutie. Si da, e posibil sa prinzi o zi mai slaba, se intampla asta..ca la oameni…zile mai bune, zile mai rele. Si mai cred ca nu e ok sa mergi o singura data la restaurant si apoi sa il etichetezi. Nevoie de inca o sansa o avem cu totii.