BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

23

December 2013

6

COMMENTS

Cel mai sexy accesoriu pe care poate sa-l poarte un barbat

Written by , Posted in Diverse

Ii are John Lennon, Woody Allen ii poarta mereu cu el, Lolita lui Kubrick ii avea, Johnny Depp  se desparte de ei doar cand doarme, Sophia Loren avea o pereche senzationala in Arabesque, McQueen a creat o moda dupa “The Thomas Crown Affair” iar Michael Caine a facut istorie cu ei  pe nas.

Azi vorbim despre ochelari..fie ca este vorba despre cei de soare sau de vedere. Eu ma incadrez in ambele categorii de purtator de ochelari – de vedere de prin clasa a 5-a, de soare de cand eram pusti. La inceput nu imi placeau. Mi se parea ca sunt “aragaz cu 4 ochi”, apoi am trecut la faza a doua – m-am obisnuit cu ei..acum imi plac la nebunie. Nu as putea sa renunt la ei. Pe langa faptul ca ma ajuta extrem de mult sunt si un accesoriu chic.

Acum cateva zile am citit un studiu potrivit caruia, in opinia femeilor,  este accesoriul cel mai sexy pe care poate sa il poarte un barbat. “In opinia a 87% dintre americance, barbatii care poarta ochelari de vedere sunt sexy, conform unui sondaj al Harris Interactive. Cu un procent si mai mare, 91% dintre americance, considera ochelarii de soare un accesoriu sexy pe care barbatii il pot purta. Ca model, 57% dintre femei cred ca o pereche de ochelarii “de aviator” este cea mai potrivita.”

Ochelarii au fost mereu un accesoriu chic. Iti imaginezi cam ar arata Lennon fara ei? Cum ar arata Woody Allen fara ei pe nas? Cum ar arata Depp sau Caine?  James Dean, Jackie Kennedy Onassis, Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld sunt doar cateva dintre personalitati iconice care si datorita ochelarilor au ramas in istorie.

“Au devenit o cheie vizuala in istoria fashionului. Pot transforma chiar si cel mai simplu outfit intr-un outfit chic.”, Victoria Beckham. 

Barbatii se simt atrasi de fetele care poarta ochelari. Si eu am simtit asta mereu. Imi plac femeile care poarta ochelari. O femeie care poata o pereche de ochelari de soare este mai sexy. Ma gandesc mereu la Sophia Loren in Arabesque in regia lui Stanley Donen, sau la Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s.  Pe femeile care poarta ochelari barbatii le considera mai inteligente si mai increzatoare.

Inca o chestie misto legata de ochelari: “o treime dintre adulti cred ca cei care poarta ochelari arata mai profesional, in timp ce 43% cred ca ei arata mai inteligenti.” Asta e de incercat la un interviu de angajare. Pune repede o pereche de ochelari pe nas si vezi ce iese 🙂

“Desi am ochelari si par un intelectual, nu sunt. Am fost dat afara din scoala, nu citeam nimic cand eram mic, nu ma interesa decat sportul. Eram bun la baseball, la tenis, la orice sport de care ma apucam. Cateodata zburam jumate de tara doar ca sa vad un meci. Asta este nebunia mea religioasa”. Woody Allen interviu acordat lui Marco Schmidt in Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Pentru unii este un accesoriu chic, pentru altii este un acceosriu de care nu se poti lipsi. Pentru un miop imi este incredibil de imaginat viata fara ochelari. Johnny Depp spunea intr-un inteviu ca “practic e la fel de orb ca un liliac”. Depp nu vede aproape nimic cu ochiul stang, iar aceasta problema, pe care o are inca de la nastere, este imposibil de corectat pe cale chirurgicala.

“Fara ei, totul devine foarte, foarte, foarte incetosat. Nu am avut niciodata o vedere buna”, a spus Depp intr-un interviu pentru Rolling Stone.

4 lucuri bune despre ochelaristi

  • un look smart: un studiu facut in UK a aratat ca 43% dintre britanicii intervievati au perceput persoanele cu ochelari mai inteligente si profesioniste fata de cele fara ochelari.
  • ascund cearcanele: pentru femeile care se simt obosite exista o variant buna sa ascunda asta: o pereche colorata. Toata lumea o sa fie atenta la ochelari si nu o sa observe nimeni cearcanele.
  • sunt versatili: schimbi perechea si devii alta persoana. O pereche la job, alta la party in oras.
  •  aer distins: o femeie cu ochelari e mult mai sexy si mai interesanta.

Steve McQueen a purtat ochelari Persol in anul 1968, in filmul “The Thomas Crown Affair”

“Datorita ochelarilor mei, pot juca cu usurinta rolul unui intelectual, dar nimeni nu ar trebui sa faca greseala de a ma confunda cu personajele pe care le ortretizez. In viata reala nu sunt nici pe departe doar un simplu cititor. Am citit prima carte la varsta de 18 ani. M-am apucat serios de lecturat datorita faptului ca femeile par a fi atrase de acest tip de individ, cult si bine informat. Cand eram in liceu, am jucat multe sporturi. Eram primul ales al echipei si in ciuda inaltimii mele, jucam bine chiar si basketball. Nimeni nu ma crede acum. Oamenii au o falsa impresie despre mine: ei cred ca am fost un boem care locuia pe un covor de matase, drogandu-se si recitind poezii.” – Woody Allen (Marco Schmidt – Frankfurter Allegemeine Zeitung)

Si pentru ca exista vorba aia ca iarna iti  faci caruta si vara sanie…asa am facut si eu cu ochelarii mei de soare. La Optiblu pretul ochelarilor de soare -in aceasta perioada – este redus cu pana la 70%. Si pentru ca sunt fan Ray-Ban Wayfarer am zis sa merg pe acest model pe care il gasiti aici. Asa ca daca vreti sa faceti cadou…pentru ca tot e Craciunul…ideea mea de cadou asta este.

Craciun Fericit.

Artwork by Federico Mauro | federicomauro.eu

Foto: thewickedend


6 Comments

  1. Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.