BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

14

May 2018

0

COMMENTS

Cel mai spectaculos spatiu de joc in aer liber al Bucurestiului

Written by , Posted in Teatru

O veste buna pentru pasionatii de teatru. Asta pentru ca tot vorbeam zilele trecute despre faptul ca tavanul de la Odeon a fost reparat si am vazut – de Ziua Internationala a Teatrului – Odeonul descoperit. Acum ramanem in aceeasi sfera.

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti deschide un nou spaţiu de joc. Cu o capacitate de 299 de locuri, amfiteatrul în aer liber de pe TNB se află la o înălțime de peste 40 de metri de la sol, are șase lifturi de acces, care urcă din foaierul Sălii Mari la nivelul 4, este dotat cu instalații de sunet și lumină și cu un spațiu de joc foarte generos. Sala va fi inaugurată oficial joi, 24 mai, urmând ca spațiul, pe lângă reprezentațiile teatrului, să poată găzdui și alte spectacole și evenimente.

Publicul care doreşte să vadă Amfiteatrul de pe acoperiş înainte de primele spectacole programate o poate face în fiecare zi de luni, în cadrul Tururilor Ghidate ale TNB, la orele 12.00, 14.00 şi 16.00. În cadrul acestor tururi, publicul are acces în zonele culiselor şi în locuri în care, de obicei, nu ajunge, putând să afle lucruri mai puţin cunoscute din istoria teatrului, de la amfitrionul şi ghidul Ionuţ Corpaci. Biletele se pot achiziţiona atât online, cât şi de la casa de bilete a TNB.

Stagiunea estivală aduce în peisajul Capitalei un nou spațiu de joc în aer liber, care va purta denumirea AMFITEATRU, situat pe acoperișul Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panorama unică a centrului Bucureștiului.

Amfiteatrul va găzdui, pe lângă spectacole din repertoriul prezent şi de perspectivă al TNB, adaptate la condițiile acestui nou spațiu, și reprezentații ale altor instituții interesate de închirierea acestui spațiu. Teatrul în aer liber al TNB poate oferi un cadru unic unor manifestări artistice dintre cele mai diverse, potrivite sezonului cald, din mai până în octombrie: spectacole de teatru, recitaluri, concerte, prezentări de modă, seri de jazz, one woman și one man show ș.a. Nu în ultimul rând, în cadrul programului “Uşi deschise pentru toţi”, actorii TNB sunt invitaţi să propună proiecte dedicate special acestui spaţiu care va funcționa în stagiunea estivală.

Cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene în trepte, noul  AMFITEATRU are următoarele caracteristici :

  • Construcția se află la cota +24.50 m/Corp A1. La aceeasi cotă află următoarele spații :
  • ”Sala” propriuzisă, în suprafață de 431,56mp (din care, aprox. 62 mp – spaţiul de joc);
  • 5 cabine pentru actori (93,33mp);
  • Foaierul și spațiul regrupare actori (103,22mp) ;
  • Cabinele tehnice pentru lumini și sunet (17,40mp)

Spațiul de joc are o  pardoseală din imitație de lemn, practică din punct de vedere fonic și mai adecvată pentru actul artistic, acoperită cu un covor de scenă. Nu există scenă supraînălțată, dar se pot instala practicabile. Spațiul nu are pod și nici culise: decorurile se pot fixa doar prin contra-greutăți.

Reflectoarele pentru iluminatul scenic sunt amplasate sub o copertină metalică semicilindrică cu diametru de 2m,  amplasată circular deasupra spațiului de joc.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.