BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

2

December 2016

3

COMMENTS

Cele mai bune 15 piese romanesti din 2016

Written by , Posted in Music

Am facut treaba asta si anul trecut si o sa o fac la fiecare final de an. Pentru ca as vrea sa auda cat mai multi despre unele trupe care nu apar pe la TV sau pe la radio. Este un top. Si revin cu textul asta inainte de fiecare top. Este o treaba subiectiva si foarte, foarte personala.

Cele mai bune 15 piese romanesti pe 2016:

Locul 15

Omul meu Toto (Deliric 1) a scos intr-un final albumul cu Silent StrikeIncep topul asta cu cel mai bun album romanesc al anului 2016. De pe care am ales 2 piese. Pe 15 este piesa cu Alexandrina.

Locul 14

Unul dintre cei mai completi si mai cu cuvintele la el artisti de la noi. Piesa este bestiala. Subcarpati – Nedreptate.

Locul 13

Fratii Grime, respectiv Power pe Vinil si Vali Umbra, au scos in vara acestui an un nou single, intitulat ”5,4,3,2”. Piesa este înregistrata in colaborare cu AFO și Bean MC.

Locul 12

Regie si montaj: Jurjak. Piesa se numeste Un minut si suna foarte, foarte bine.

Locul 11

COMA a scos album noi chiar la finalul acestui an. Orizont este disponibil în format fizic şi digital, pentru streaming şi download, pe toate platformele, la următorul link: https://UMR.lnk.to/Coma-OrizontPR Chiar inainte de Craciun, pe 20 decembrie, COMA va lansa editia vinil a albumului Orizont care este disponibila acum pentru pre-comanda pe www.GetMusic.ro/Orizont.

Locul 10

Macanache este unul dintre preferatii mei. Omul a scos piesa noua la finalul acestui an. Macanache pregateste un nou material discografic, pe care l-a numit „MACADOPERE”. Piesa de mai jos este primul extras de pe album.

Locul 9

Culese din Cartier prezintă clipul “Rascolind Tot Universul“. Piesa este o colaborare între Fantome si Vali Umbra. De montajul si editarea clipului s-a ocupat Radu Ungureanu.

Locul 8

The Mono Jacks a revenit cu un nou single, intitulat “Drumul”. Pentru aceasta piesa a fost filmat și un videoclip, ce a fost lansat in vara acestui an.

Locul 7

Dupa turneul aniversar din 2015, în cadrul căruia OCS și-a sărbătorit majoratul, trupa isi continuă activitatea în 2016 cu un nou single, intitulat ”Căprioara Acerbă”. Melodia a fost masterizată de Adam Whittaker si este acompaniată de un videoclip în regia lui Bogdan Moldoveanu (aka Hypno).

Locul 6

Piesa asta iti da o stare exceptionala. Cred ca sunt extraterestru – Floare de maidan. Videoclipul realizat de Radu Ungureanu (Baxi), la SAE Institute (Bucuresti).

Locul 5

Una dintre cele mai occidentale trupe de la noi. Moonlight Breakfast a lansat primul single de pe noul lor album, insotit de un lyrics video. Piesa  “Time” da si numele celui de-al doilea album al trupei lansat in vara acestui an.

Locul 4

Subcarpati a lansat, la finalul lunii august 2016, cel de-al patrulea album numit “Satele Unite ale Balcanilor”, ce poate fi descarcat gratuit chiar AICI. big up Hypno pentru Rabda inima! Big up Baxi pentru “De dor si de bucurie”

Locul 3

Gojira & Planet H au colaborat cu solistul trupei Les Elephants Bizzares pentru noul single „Esteban”. Noul material este insotit de un videoclip in care le putem vedea la lucru pe Ana Ularu si Diana Cavallioti.

Locul 2

Colaborarea mi se pare foarte inspirata iar pentru amandoi artisti anul 2016 a fost unul foarte, foarte bun si inspirat. Guess Who feat. Tudor Chirila – Prea Curand.

Locul 1

De pe cel mai bun album romanesc al anului 2016 am ales piesa de pe primul loc. Deliric si Silent Strike – Maine.

 


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.