BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

3

March 2017

1

COMMENTS

Cine mi-ar placea sa puna mana pe premiile Gopo anul asta!

Written by , Posted in Film

Nu am fost niciodata la Gopo doar am urmarit de foarte aproape an de an aceste premii. Am zis de multe ori ca mi-ar placea sa vad mai mult glam, ca am putea sa ne uitam la Cannes sa vedem cum arata pe acolo, sa tragem cu ochiul la Berlin pentru ca si acolo arata intr-un mare fel. Sa mai luam si noi ce e bine de la altii. Revenind la premii o sa scriu cateva randuri despre cine mi-ar placea sa plece acasa cu un premiu Gopo.

Cel mai bun film – aici mi se pare ca este ceva de jurizat. Am vazut Caini la TIFF si mi-a placut tare. Ivanov si Visu fac niste roluri exceptionale, povestea sta in picioare, exista actiune…e bun. Bacalaureat vine cu un mare plus dupa intamplarea fericita de la Cannes unde Mungiu e deja ca la el acasa, Inimi cicatrizate mi se pare un film ravasitor care mi-a placut mult, 2 lozuri e bun, am ras dar mi se pare ca nu are nicio sansa la trofeu cat despre Sieranevada a lui Puiu am zis, o zic acum si o sa o spun multa vreme de acum inainte – este cel mai bun film romanesc pe care l-am vazut in ultimii ani. Mi se pare ca o sa castige fara niciun fel de discutie acest premiu pentru ca are toate atu-urile de partea lui: un scenariu minunat, niste actori fabulosi si un film de 3 ore care te tine pironit in scaun cu sufletul la gura sa vezi ce se intampla pana la final in casa mortului.

puiu

Cel mai bun regizor – aici discutia e mai complicata. Mungiu vine cu un premiu de la Cannes, Mirica are trofeul de la TIFF, Sitaru a facut un film genial – Ilegitim – Jude ma surprinde de fiecare data iar Puiu are Sieranevada. Nu stiu ce o sa se intample aici insa mi-ar placea ca Sitaru sa castige premiul asta. Mi-ar placea multa treaba asta.

Citeste si: SIERANEVADA – cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo 2017

Cel mai bun actor intr-un rol principal – aici am 3 preferinte – Visu mi se pare genial in Caini, Hatházi in Orizont e foarte, foarte bun iar Mimi Branescu face un rol de aratat elevilor la scoala de actorie la categoria “asa DA.” M-am bucura ca oricare dintre cei 3 sa castige acest premiu cu toate ca Branescu mi se pare marele favorit.

visu

Cea mai buna actrita intr-un rol principal – aici am o mare favorita in persoana uneia dintre cele mai bune actrite de la noi in clipa de fata si vorbesc despre Rodica Lazar. Care face un rol fabulos in Orizont. Asa ca o spun cu mana pe inima ca mi-ar placea foarte tare ca Rodica sa castige premiul anul acesta.

lazar

Cel mai bun actor intr-un rol secundar – aici am doi favoriti, doi actori exceptionali care fac niste roluri geniale in filmele in care joaca. Si ma refere la Vlad Ivanov in Caini si la Adrian Titieni in Ilegitim. Nu stiu ce sa aleg, chiar nu stiu. Dar mi-ar placea ca unul dintre cei doi sa plece acasa cu statueta de la Gopo.

caini

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar – aici am o mare favorita: Tatiana Iekel pentru rolul Tanti Evelina din Sieranevada. Este GENIALA!

ie

Pentru cel mai bun scenariu as merge pe Bogdan Mirica pentru Caini, pentru imagine as merge pe mana lui Oleg Mutu pentru Orizont, mi-a placut montajul de la Bacalaureat, muzica din Caini, as oferi premiul pentru debut lui Mirica, as da un premiu documentarului Doar o rasuflare, lui Netzer pentru cel mai bun scurt metraj – Ninel – un premiu pentru Anamaria Antoci pentru tot ce a facut pentru Ilegitim si as alege la dublu cel mai bun film European – Fiul lui Saul si Toni Erdmann. Va astept pe 21 martie la Gala Premiilor Gopo. Sa vedem daca mi-a iesit 🙂

ile


1 Comment

  1. ana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.