BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

5

April 2021

1

COMMENTS

Cum ar arata viata ta daca ti-ai pierde amintirea ultimilor doisprezece ani?

Written by , Posted in Film

Amintirile sunt cele mai frumoase lucruri pe lumea asta. Din ele ne hranim sufletul si mintea. Momentul in care erai in liceu si ai chiulit la o materie pentru a merge cu baietii sa faci o baie in mare la inceput de mai, momentul in care ai fost pentru prima data plecat din tara, fiecare vacanta petrecuta alaturi de iubita/iubitul tau. Balul de absoluvire din clasa a 8-a, a 12-a, propria nunta, betia cu cei mai buni prieteni dupa ce ai luat BAC-ul. Traim cu ele si pentru ele.

Am o vorba care imi place foarte tare si pe care o folosesc foarte des: Amintirile le poti strange doar daca traiesti. Fix asa este. Cum e reclama aia in care ne zice cat din corpul nostru este apa asa e si cu amintirile. Suntem doar amintirile noastre. Suntem ca un birou in care fiecare sertar e plin de amintiri. Unele mai bune, altele mai putin placute. Dar toate sunt acolo. Inmagazinate in biroul nostru. Biroul la purtator. Mirosi ceva si iti vine in cap o amintire legata de mirosul ala. Ajungi intr-un loc si rememorezi amitirile pe care le ai din locul respectiv, vezi o persoana si iti vin in minte toate clipele petrecute alaturi de persoana respectiva. Dar ce se intampla in clipa in care ai avut un accident si o parte din memoria ta a fost stearsa? Cand toate amintirile tale din ultimii 12 ani au fost sterse, nu mai exista, s-au evaporat. Cand tot ce aveai langa tine nu mai este langa tine. Cand oamenii care au fost acolo nu mai sunt acolo.

Sunt departe, iar tu pentru ei esti doar un om care a trecut prin viata lor. Astazi va recomand un serial. Un serial care fix despre asta vorbeste. O poveste reala cu un om care din cauza unui glont a ramas fara amintirile din ultimii 12 ani. Un erou care uita, dar nu poate fi uitat. O poveste fascinanta despre oameni, iubire si dorinta de a schimba in bine lucrurile. Despre momente in care incerci sa dai timpul inapoi pentru a repara unele lucruri. Doctorul Andrea Fanti (Luca Argentero) este unul dintre cei mai buni medici internisti din Italia, autoritar si increzator, dar care are o relatie impersonala, chiar detasata, fata de pacienții sai. In urma unui traumatism cranian, supravietuieste, dar isi pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viata.

DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 107
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 101
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 114
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 110
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 107

Fără amintiri, Andrea se trezește într-o lume necunoscută în care cei dragi au devenit brusc straini, relatiile noi sunt uitate si triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singurul loc în care se simte cu adevărat acasă și unde va trebui să își reconstruiască viața întâi ca pacient, apoi ca soț, tată si, in cele din urma, ca medic. Inspirat de povestea adevarata a doctorului Pierdante Piccioni, cunoscut în Italia ca “doctorul Amnezie”, serialul prezinta calatoria personajului central, cazuri clinice complicate, dar si complexitatea vietii dintr-un spital. Mai mult, doctorul Piccioni interpretează rolul unui pacient în episodul doi (Selfie). În timpul pandemiei, doctorul Picciono a avut un rol activ în tratarea pacienților care se recuperau după infecția cu virusul COVID-19.

DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 107
Doc – Nelle Tue Mani – Season 1
DOC- Nelle Tue Mani – Season 1
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 116
DOC – Nelle Tue Mani – Season 1 – Episode 114


Din distributia serialului – DOC – În mâinile tale – fac parte Luca Argentero (Eat Pray Love ), Matilde Gioli (Human Capital ), Sara Lazzaro (The Young Messiah) si Alberto Boubakar Malanchino (Omul padurilor). Am vazut primele doua episoade si mi-au placut foarte tare. Le recomand tututor celor care sunt in cautarea unui serial nou, care porneste de la un fapt real. Un serial care este despre calatoria spre redescoperirea propriei identitati cu povesti in care multi o sa va regasiti. Premiera serialului o sa fie joi, 8 aprilie, de la 22:00, pe AXN Romania, si va fi difuzat in fiecare joi de la 22:00. 


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.