BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

22

December 2022

0

COMMENTS

Cum poti sa iti imbunatatesti capacitatea de memorare si concentrare

Written by , Posted in Diverse

Astăzi vorbim un pic despre un lucru extrem de important. Ce înseamnă cogniția și care sunt funcțiile cheie ale creierului nostru? Fiecare zi din viața noastră reprezintă o sumă de task-uri pe care trebuie să le rezolvăm. Fie că este vorba despre lucurile banale pe care le facem zilnic: lista de cumpărături, lucrurile care trebuie făcute în casă, lucrurile administrative, până la problemele pe care trebuie să le rezolvăm la locul de muncaă sau cum organizăm celelalte activități pe care le avem: luat copilul de la grădiniță sau alte lucruri pe care le facem în fiecare zi. Creierul nostru este mereu în alertă, mereu trebuie să funcționeze cât mai bine pentru a îndeplini misiunile pe care le avem. E ca într-un joc pe calculator. 

Cogniția denotă un nivel relativ ridicat de procesare a informațiilor și include gândirea, memoria, percepția, motivația și limbajul. Funcțiile cognitive ale creierului sunt procesele mentale care ne permit să primim, să selectăm, să stocăm, să transformăm, să dezvoltăm și să recuperăm informațiile pe care le-am primit de la stimuli externi. Acest proces ne permite să înțelegem și să ne raportăm la lume mai eficient. 

Funcțiile cognitive sunt abilități bazate pe creier de care avem nevoie pentru a îndeplini orice sarcină de la cea mai simplă la cea mai complexă. Ele sunt legate de mecanismele prin care învățăm, gândim, raționăm, ne amintim, rezolvăm probleme, luăm decizii și acordăm atenție. 

În timpul unei singure zile, ne folosim constant funcțiile cerebrale. Sunt efectuate mii de sarcini, care necesită milioane de calcule mentale complexe din diferite părți ale creierului. De la simplul gătit în care trebuie să urmărim diferite oale și tigăi în același timp, toate în timp ce te îngrijești de oaspeții tăi și de rețetă, până la conducerea corectă a unei întâlniri de afaceri sau de familie, este o sarcină complexă. Necesită creierului tău să activeze rețele neuronale și funcții cerebrale determinate legate de atenție, concentrare, capacitatea de ascultare activă, viteza de răspuns etc.

Chiar dacă sunteți un șofer cu experiență, a ajunge la destinație rapid și în siguranță necesită abilități, concentrare și o gamă largă de abilități cognitive. Odată cu vârsta, unele abilități cognitive tind să scadă, în special funcțiile executive și acele abilități cognitive care nu sunt utilizate în mod regulat. Din fericire, tot mai multe studii arată că declinul poate fi amânat, iar capacitatea cognitivă mai scăzută poate fi crescută, cu opțiuni și practici adecvate pentru stilul de viață.

Funcționarea optimă a creierului nu ține numai de odihnă. Stresul este cel mai mare inamic al funcțiilor creierului.

Odată cu vârsta, unele abilități cognitive tind să scadă, în special funcțiile executive și acele abilități cognitive care nu sunt utilizate în mod regulat. Din fericire, tot mai multe studii arată că declinul poate fi amânat, iar capacitatea cognitivă mai scăzută poate fi crescută, cu opțiuni și practici adecvate pentru stilul de viață.

Specialiștii în neuroștiință au descoperit că stresul cronic și nivelurile ridicate de cortizol pot afecta creierul. Chiar și tinerii expuși la stres cronic la începutul vieții sunt predispuși la probleme mentale, cum ar fi anxietatea și tulburările de dispoziție mai târziu în viață, precum și dificultăți de învățare.

Lipsa calității somnului are impact major asupra creierului. Chiar și o noapte proastă poate afecta memoria, concentrarea, coordonarea, starea de spirit, judecata și capacitatea de a face față stresului în ziua următoare. Acest lucru nu este surprinzător pentru că în timpul somnului creierul se curăță și se repară și consolidează amintirile.

Creierul tău are aproximativ trei sferturi de apă, chiar și o deshidratare ușoară îți poate afecta atenția, memoria și alte abilități cognitive. Efectele deshidratării pot fi atât de pronunțate încât pot fi confundate cu demență!

De asemenea, se pot stimula funcțiile cognitive. Noi, cei de la SWP, am ajuns la ingrediente, furnizate de natură, dovedite de mii de ani de utilizare medicală, în timp ce le-am validat în propriile noastre studii observaționale, sub supravegherea strictă a experților medicali de top.

Bacopa Monnieri este o plantă suculentă târâtoare care este folosită în India de peste o mie de ani ca tonic natural; cu toate acestea, abia în 2016 oamenii de știință au efectuat cercetări pentru a verifica beneficiile acestei plante medicinale. Bacopa Monnieri a fost studiată pentru o protecție considerabilă împotriva neurodegenerării legate de vârstă. Pe scurt, s-a demonstrat că Bacopa Monnieri joacă un rol în îmbunătățirea memoriei, a cogniției și a funcției executive.

Citicolina este un compus natural și un element de construcție al membranelor celulare. Este un ingredient comun în suplimentele comercializate pentru susținerea creierului. Celulele creierului comunică între ele prin substanțe chimice ale creierului numite neurotransmițători. Citicolina crește nivelul mai multor neurotransmițători importanți, inclusiv acetilcolina și dopamina. Acetilcolina este substanța chimică a creierului asociată cu memoria și învățarea. Ai nevoie de acetilcolină pentru a transforma amintirile pe termen scurt în amintirile pe termen lung. Creierul folosește multă energie – 20% din consumul zilnic de calorii și oxigen al întregului corp. Dar creierul nu poate stoca energie, așa că are nevoie de o aprovizionare constantă. Obține energie, de obicei sub formă de glucoză, din sângele care circulă către creier. Citicolina îmbunătățește metabolismul glucozei și crește fluxul de sânge către creier.

Ne confruntăm cu o lume care este plină de valuri de crize și simțim că nu putem lua o pauză. Ne aflăm sub presiune constantă de stres, care ne dăunează abilităților cognitive. Neurovert Forte este aici pentru a vă ajuta – ingredientele sale vă ajută să vă mențineți funcția cognitivă, indiferent de situația în care vă aflați. 

#NeurovertForte #MinteForte #SunWavePharma #învățareRapidă #memorieAscuțită #îmbunâtățireFuncțiiCognitive


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.