BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

22

October 2015

0

COMMENTS

Cum poti vedea filme romanesti, pe net, gratis, cu drepturi de autor, la tine acasa

Written by , Posted in Film

Vreau sa incurajez din ce in ce mai tare tot ceea ce insemna industria cinematografica. Aseara am fost la “Lumea e a mea” si despre asta vorbeam cu Tudor Giurgiu – despre oamenii care pot sa puna umarul ca industria asta sa creasca, sa avem filme din ce in ce mai bune, sa vina lumea in sala la filme romanesti. Tot despre o ideea misto vorbim si in postarea de astazi. Cum sa vezi filme romanesti, GRATIS, acasa in fata lapropului.

CINEPUB este cea mai mare colectie online de film romanesc, fundamentata pe criterii legale, realizata in parteneriat cu producatorii de film romanesc si cu Google Inc. Criterii legate. E bine de stiu asta 🙂 Este o platforma online unde pot fi gasite titluri românesti cunoscute (pe care publicul le-a ratat in cinematografe) si titluri rare (care nu au avut sansa difuzarii in cinematografe). Platforma este in continua crestere, iar premierele saptamanale de film romanesc sunt in fiecare joi, de la ora 20.30.

14 lungmetraje, 26 scurtmetraje, 20 animatii si 23 documentare sunt filmele care creeaza colectia diversa CINEPUB in acest moment. O parte dintre regizorii prezenti pe platforma sunt Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru, Constantin Popescu, Paul Negoescu, Andrei Cretulescu, Andrei Gruzsniczki, Anca Damian, Dan Chisu sau Claudiu Mitcu.

poster_legaturi bolnavicioase

Cateva titluri de platforma sunt: comedia Buna! Ce faci? (r. Alexandru Maftei); Legaturi bolnavicioase (r. Tudor Giurgiu), film selectionat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin; Killing Time (r. Florin Piersic Jr.), despre doi asasini platiti care isi asteapta urmatoarea victima intr-un apartament gol; Ursul (r. Dan Chisu), film care a fost considerat “comedia anului 2011”, iar Goran Bregovic semneaza muzica; O luna in Thailanda (r. Paul Negoescu), selectionat la  Festivalul de Film de la Venetia; Principii de viata (r. Constantin Popescu), selectionat la Festivalul International de Film de la San Sebastian; scurtmetrajul Interior scara de bloc (r. Ciprian Alexandrescu), selectionat la Festivalul de Film de la Cannes; Bad Penny, scurtmetraj regizat de proaspatul castigator la Cannes, Andrei Cretulescu.

principii-de-viata-540745l

De asemenea, pe CINEPUB pot fi citite interviuri cu regizori, actori, directori de imagine sau scenaristi care au filme pe platforma. Interviurile au fost realizate printr-un “dialog” al acestora cu publicul CINEPUB, prin Q&A-urile virtuale lansate pe pagina de Facebook a platformei. Alexandru Maftei, Serban Pavlu, Tudor Voican, Vivi Dragan Vasile sau Paul Negoescu sunt doar o parte dintre cei care au “discutat” cu publicul CINEPUB.

Poster 700x500

Pe site exista si filme documentare: va recomand 5 din ele: Copiii Uraniului, Nisipuri, Afacerea Tanase, Emil si 24 Galeti, 7 soareci, 18 ani.

Eu in seara asta mi-am propus sa revad Francesca – regia: Bobby Paunescu cu Monica Birladeanu, Dorian Boguta, Teo Corban, Luminita Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru si Mihai Dorobantu. Il puteti vedea aici.

francesca-543255l


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.