BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

22

December 2020

0

COMMENTS

Darnicia nu sta doar in a oferi, ci in a oferi la timp

Written by , Posted in Diverse

Generozitate si unitate. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine anul asta, momentul asta greu prin care trecem. Situatia asta care a luat prin surprindere pe toata lumea a lasat, lasa si o sa lase urme. Toata lumea este afectata de aceasta pandemie, pentru toti 2020 o sa fie anul in care am stat mai mult acasa, ne-am gandit mai mult ca niciodata la sanatatea nostra si a celor de langa noi. A fost anul incercarilor. Anul in care toata lumea a avut de suferit.Anul in care unii dintre noi si-au pierdut locul de munca, anul in care turismul a fost la pamant, anul in care industria HoReCa aproape ca a fost pusa pe butuci. Multe dintre restaurante s-au inchis definitiv, altele partial, unii au supravietuit din livrari la domiciliu, altii au investit in incalzitoare in speranta ca lumea o sa manace pe terase. 

Ceea ce mi-a placut mult e ca oamenii cu suflet mare au sarit in ajutor. Au intins o mana celor care aveau mai mare nevoie de ea. Au fost companii mari care au facut donatii catre spitale, au fost multe companii care s-au organizat si au oferit spijin in lupta impotriva Covid. Fie ca a fost vorba de bani, achizitionare de echipamente medicale, mancare, orice. 

Astazi vreau sa va vorbesc despre cineva care a facut fix acest lucru. Vreau sa va vorbesc despre o campanie pe care am vazut-o zilele astea in online si care mi-a atras atentia nu doar prin prisma mesajului puternic pe care il transmite, ci si prin prisma ajutorului dublu pe care il ofera celor care au mai mare nevoie in aceasta perioada: personalul sanitar din linia intai si industria HoReCa. 

Compania Betano a fost inca de la inceput alaturi de cei care au mai mare nevoie de ajutor si a inceput lantul binelui in primavara, cu o donatie de 100.000 de euro catre Crucea Rosie Romana pentru achizitionarea de echipamente de urgenta necesare pentru spitalele din Romania. Acum are o noua initiativa prin care multumeste personalului sanitar din linia intai si sprijina business-urile mici sau de familie din industria HoReCa. “Masa pentru Doi” isi propune sa puna la aceeasi masa personalul medical si pe cel din HoReCa, ajutand restaurantele afectate destul de grav in urma pandemiei din acest an. Cu alte cuvinte, Betano, impreuna cu Asociatia CSR Nest, asigura o masa calda zilnic, timp de 30 de zile – inclusiv in perioada sarbatorilor de iarna – personalului medical din cinci spitale din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Craiova. 

Astfel, “Masa pentru Doi” tine in miscare restaurantele si isi arata recunostinta fata de cadrele medicale din linia intai, acordandu-le o pauza binemeritata. Restaurantele incluse in proiect sunt business-uri mici sau de familie, cu meniu variat si accesibil, cu avizele si certificarile necesare la zi. In total este vorba despre 15.000 de meniuri calde donate catre personalul sanitar din 5 spitale, din 4 orase, si de 15 restaurante ajutate sa isi tina afacerea in picioare. 

Spitalele incluse in proiect sunt: 

1. Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Ioan” Bucuresti;
2. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti;
3. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova;
4. Spitalul Judetean Cluj; 
5. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.