BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

3

August 2015

2

COMMENTS

“De fapt, amandoi ne-am imbogatit cu ceva.”

Written by , Posted in Diverse

Ma uitam la finala de la Roland Garros si mi-am amintit de un tenismen fabulous. Un jucator de tenis cu o poveste de viata extraordinara.

Am primit cartea asta in 2012 – “Open. O autobiografie” Andre Agassi. Eram pe terasa la Verona si unul dintre cei mai buni prieteni ai mei a intrat pana la Carturesti si mi-a facut cadou cartea asta cu urmatoarea dedicatie: “Stiu ca in vara lui 2012 nu o sa dormi. Macar citeste ceva bogat. Nebuneeee”

Va recomand cu tot dragul aceasta carte minunata si va ofer un fragment din ea. Momentul in care Agassi si Wendi se despart definitiv. Va invit la lectura.

“In 1993, pe la inceputul sezonului, campionul de la All England Club se accidenteaza, are o problema la poignet-ul mainii drepte, o tendinita evolutiva, dorsal capsulitis. Intrerupe participarea la turnee, iar in aceasta convalescenta prelungita se apropie si mai mult de Wendi, de care devine nedespartit si cu care traieste de parca ar fi sot si sotie. Dar acest lucru o nelinisteste pe fata, care, fire instabila si nehotarata, ajunsese la a cincea sau a sasea universitate inceputa. Sa se gaseasca si sa se cunoasca – nici vorba. Iar omniprezenta tenismanului ii dadea sentimentul pregnant ca este haituita, presata, grabita sa ia o decizie, ceea ce evident ca nu-si dorea. Asa ca intr-o seara Wendi ii spune de la obraz:

„– Andre, m-am gandit mult si nu cred ca voi putea fi fericita, cu-adevarat fericita pana cand nu voi descoperi cine sunt si ce vreau sa fac cu viata mea. Si nu stiu cum o sa realizez asta daca noi ramanem impreuna.

Plange.

– Nu mai pot sa fiu tovarasa, complicea, admiratoarea ta. De fapt, amandoi ne-am imbogatit cu ceva.. – stii ce vreau sa spun.

Are nevoie sa se gaseasca si pentru asta trebuie sa fie libera.

– Si pentru tine la fel se pune problema, imi zice Wendi. Nu vom putea sa ne atingem telurile personale daca vom ramane impreuna….

Daca asa simte, nu am nimic de spus. Vreau sa fie fericita. Fac o bucla, o duc pana acasa la ea, merg cu ea pana la usa. Ma inbratiseaza pentru ultima data, lung. Plec cu masina si abia reusesc sa ajung la capatul sirului de cladiri sa il sun pe Perry. Ma ingrop in locuinta de burlac. Mananc prostii, beau si dorm. Simt dureri acute in piept“ (op. cit., pp.227-228).

Urmeaza apoi relatia cu Brooke Shields..si finalul ei…asta pentru ca cei doi aveau drumuri total diferite si pentru care valorile in viata erau cu totul altele si in final relatia senzationala cu Steffi Graf…cu care se si casatoreste.

Cartea o gasesti AICI.

IMG_3016

Foto: Hoa Nguyen Manh


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.