Desi vede doar 1% Razvan vrea sa ajunga pe cel mai inalt munte din America de Sud
Written by Otrava, Posted in Diverse
Pe Razvan l-am cunoscut la Swimathon cand am inotat pentru el si colegii lui. Am ramas fanul lui. M-a impresionat omul asta extraordinar de tare. Cum mergi tu prin Bucuresti…de la un capat la celalalt fara sa vezi. Dar Razvan nu face doar asta. După ascensiunea pe Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus, echipa Climb Again țintește în 2022 Vârful Aconcagua (6.962 m), cel mai înalt munte din America de Sud. Va invit sa cititi mai multe despre el aici.
Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) vor să escaladeze cel mai înalt vârf din America de Sud – Aconcagua (6.960m). Muntele face parte din campania 7 summits – ascensiunea pe cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente tradiționale! Ei au reușit în ultimii ani să cucerească unii dintre cei mai impresionanți munți din lume (MontBlanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro) și au dus steagul României sus și în competițiile mondiale de paraclimbing.
Răzvan Nedu este căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, vice campion mondial, instructor la Climb Again și unul dintre cei mai cunoscuți sportivi cu dizabilități din România. El vede aproximativ 1% și a devenit un model pentru mulți copii și tineri cu dizabilități. De pe cele mai înalte vârfuri, mesajul lui este adresat mereu copiilor și tinerilor care trăiesc în izolare și în capcana lui NU POT din cauza dizabilității lor.
“Eu când îmi setez un obiectiv merg până la capăt și trag de mine. Mai ales când am mai multe motive, toate la fel de întemeiate, care mă împing tot mai sus, unul dintre ele fiind copiii pe care îi întâlnesc la școlile pentru nevăzători. Știu doar cât de greu e pentru ei să meargă cu bastonul alb. Așa că mi-am promis că eu nu voi alege calea ușoară, o să urc și o să le arăt tuturor cât de multe lucruri poate face cineva cu o dizabilitate!”
Alex Benchea crede că libertatea trăiește în munți. Sportivul nevăzător vede viața ca pe o provocare și este mereu în căutare de lucruri noi. Așa a ajuns să urce pe Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus și să facă din pasiunea pentru geografie un mod de viață activ și inspirațional. Sportul este cea mai bună terapie, spune el și îi încurajează pe oameni – cu dizabilități fizice sau nu – să facă sport și să fie conectați la natură. Expediția celor doi alpiniști pe cel mai înalt vârf din America de Sud este parte din demersurile pe care le facem pentru ca tinerii cu dizabilități să fie văzuți.
Alătură-te și tu mesajului Climb Again. Fii și tu parte din expediția anului: Aconcagua! Doneaza aici.