BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

2

June 2017

0

COMMENTS

Despre momentul in care dragostea imensa de mama se poate intoarce impotriva ta

Written by , Posted in Film

Este unul dintre cele mai bune filme romanesti din istorie, l-am inclus in topul celor mai bune filme romanesti facute dupa revolutie si acum aveti posibilitatea sa il vedeti pe Cinepub.

Poziția copilului, regia Călin Peter Netzer, peliculă distinsă cu Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI la cea de-a 63-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, a fost considerat ”un film remarcabil care are în spate un scenariu dens și precis, ce oferă un loc de onoare unor dialoguri extraordinare și pe alocuri impozante” (Cineuropa.org), iar interpretarea actriței Luminița Gheorghiu a fost descrisă ca fiind ”fenomenală” (Cine-vue.com).

Citeste si: “Trebuie sa cantaresti in viata pentru ce merita si ce nu merita sa te irosesti.” Interviu cu Luminita Gheorghiu

Filmul spune o poveste, dură și duioasă în același timp, despre iubirea dincolo de limite a unei mame pentru unicul ei fiu. În rolul principal masculin, Bogdan Dumitrache a cărui interpretare rezonează perfect cu cea a Luminiței Gheorghiu, dar și alți actori de marcă, familiari deja publicului și criticilor europeni de film: Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Natașa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia.

par

Dar Poziția copilului nu înseamnă doar o confirmare importantă a criticii de film și a festivalurilor, ci și un remarcabil succes de box-office. Pelicula a depășit toate recordurile de spectatori și încasări ale unui film românesc în ultimii 11 ani. Nu mai puțin de 117.809 spectatori au vizionat filmul în sălile de cinema, iar lungmetrajul a înregistrat încasări de 1.248.126 lei.

par1par3

Cornelia are 60 de ani și este profund nefericită: fiul ei Barbu, de 34 de ani, luptă din răsputeri să devină independent. S-a mutat, are propria mașină, o prietenă care nu se ridică, în mod evident, la standardele ei, și – cel mai deranjant – își evită mama cât de mult poate. Atunci când Cornelia află că Barbu a fost implicat într-un accident tragic, instinctele ei maternă preiau controlul. Ea se folosește de toate abilitățile, de toți prietenii sus-puși și de bani pentru a-și salva fiul de la închisoare. În schimb, se așteaptă ca el să redevină copilul dependent de altădată, ceea ce nu pare foarte dificil, având în vedere starea de șoc în care se află. Dar granița dintre dragostea maternă și manipulare în folosul propriu este foarte subțire. Va fi ea capabilă să-l elibereze din poziția copilului?

Citește mai multe informații despre film pe aarc.ro.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.