BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

10

October 2017

0

COMMENTS

Dolce far niente

Written by , Posted in Diverse

Italia este un taram binecuvantat. Am scris despre treaba asta in fiecare dintre calatoriile mele facute in aceasta tara minunata. Anul asta am fost in Italia de 5 ori si de fiecare data am vizitat locuri minunate. De la zilele la ski petrecute in ianuarie in Cortina D’ampezzo pana la Napoli, Capri, Ischia, Procida, superba Venezie, minunata saptamana petrecuta in Taormina sau zilele superbe petrecute la final de august in Bari, Polignano a Mare, Monopoli sau Alberobello.

Postarea de astazi este despre Italia. Despre frumusetea Italiei in filme. Pasiunea italiana pentru viata frumoasa, traita cu stil si rafinament, cuprinde una dintre cele mai indragite forme ale artei vizuale: cinematografia. Palmaresul Italiei din istoria cinematografiei este stralucitor, strangând de-a lungul anilor 14 premii Oscar pentru cel mai bun film, mai multe decat oricare alta tara. De la “Imblanzirea scorpiei” cu Adriano Chilintano si Ornella Muti pana la La Vitta e bella a lui Roberto Benigni, trecand prin “Cinema Paradiso”, “Malena” si prin toate filmele regizorilor mari ca Giuseppe Tornatore, Federico Fellini, Luigi Perelli, Damiano Damiani sau Vittorio De Sica, Italia este patria filmului. Prin urmare va invit la o seara de film Made in Italy in unul dintre cele mai elegante locuri noi deschise in Bucuresti.

strada

Este vorba despre Casa di Peroni – un spatiu care invita publicul la o experienta culinara autentic italiana, cu o abordare moderna. Aflata pe Calea Victoriei 17 (Linea/ Closer to the Moon), #CASADIPERONI functioneaza in perioada 6 Octombrie – 12 Noiembrie sub conceptul Il Gusto d’Italia si isi invita vizitatorii intr-o calatorie culinara prin care vor explora trei regiuni din Italia: zona de Sud cu rafinamentul de pe Coasta Amalfi si Sicilia, zona de Centru alături de stilul inconfundabil al Toscanei și zona de Nord ce cuprinde Alpii italieni, Cinque Terre sau Lacul Como. La seara de film o sa ne bucuram in exclusivitate de Peroni Ambra, o bautura de tip aperitiv, delicioasa, care imbina prospetimea si gustul racoritor Peroni Nastro Azzurro cu Chinotto – un citric rar, autentic italian, cultivat si recoltat in regiunea Liguria din Nord-Vestul Italiei. Este o bere echilibrata si aromata, cu o usoara tenta amaruie, care se bea cu gheata si coaja de portocala.

peroni10

Pentru 15 octombrie am pregatit o seara de film italian in care o sa aflam mai multe despre Nathalie Biancheri – o regizoare si scriitoare care locuieste la Londra, lucreaza pentru BBC si a facut documentare si scurt metraje foarte intreresante cu care a participat la mai multe festivaluri internationale de film. Noi o sa avem bucuria si placerea sa vedem 4 dintre ele: Xavier Corbero: Portrait of an Artist in Winter (2017). Short Doc : 12’’, Gibberish (2016) Short Fiction: 12’’, In The Flesh (2016) Artist Film: 5” si The Crossing (2015) Short Fiction: 20’’.

Inscrie-te la cinema Peroni completand formularul chiar AICI. Atentie, te poti inscrie o singura data! Ne vedem duminica.

per


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.