BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

7

August 2018

1

COMMENTS

Echilibrul oriental si linistea primordiala, la doar 10 minute de agitatia orasului

Written by , Posted in Bucurestiul meu, Travel

M-am intalnit zilele trecute cu un grup de turisti francezi. Avem un prieten comun care mi-a spus ca vin in Romania si am iesit impreuna cu ei intr-o seara. Erau tare curiosi sa afle care sunt locurile cool din Bucuresti? Ce sa vizitezi, pe unde sa manance, unde sunt party-urile cele mai misto, unde sunt locurile hip ale Bucurestiului. Am inceput sa vorbesc si se le povestesc un pic despre Bucuresti. Si in timp ce ziceam pe unde sa iasa am fost curios de ce au venit la Bucuresti si ce vor sa vada neaparat. Raspunsul a fost simplu.

“Vrem la Therme. Exista masina care merge direct acolo? Si daca exista cat costa si unde este cea mai apropiata statie de zona unde locuim.” Nu e prima data cand aud raspunsul asta cand intreb ce vor oamenii sa vada in Bucuresti. Mi se pare o treaba foarte misto. Si oamenii de la Therme stiu treaba asta si fac in fiecare an cate ceva pentru ca oamenii sa se simta acolo din ce in ce mai bine. Daca anul trecut am scris despre cea mai mare plaja urbana din Europa – Sands of Therme – acum e momentul sa va zic despre noutatile cu care cei de la Therme vin in vara lui 2018. Este vorba despre 3 parcuri exterioare, Parcul Feng Shui, asociat zonei Galaxy, si Parcul Pangea, asociat zonei The Palm – ambele inaugurate luna aceasta – si un al treilea pana la sfarsitul lui 2018. In cifre treaba asta suna asa: peste 10.000 mp de spatiu verde si peste 20.000 de plante perene si arbori – asta pentru ca oamenii care ajung la Therme sa se bucure intregul an de adevarate oaze de recreere si deconectare. Principalul “vinovat” pentru treaba asta este un simpatic arhitect olandez, pe numele sau Sicco de Boer, unul dintre cei mai apreciati designeri de parcuri-concept la nivel internațional. Un tip foarte inalt si extrem de simpatic care ne-a povestit despre conceputul din spatele #ParksofTherme.

“Natura este inteligentă, pentru că, pentru aproape orice afectiune de pe Pământ, există o plantă sau un copac undeva, care o poate vindeca, si apoi poate fi folosit ca medicament. Trebuie să găsim doar acele mijloace.” Sicco de Boer.

O sa incep cu Parcul Feng Shui, amplasat in zona exterioara Galaxy, unde exista peste 120 de specii de plante perene, 40 de specii de copaci si 8 gradini care simbolizeaza elementele echilibrului primordial dispuse conform legilor stravechi ale armoniei dintre om si natura. Adica aici e locul in care poti sa stai zen si sa te bucuri de liniste, meditatie si relaxare.  Suprafata totala este de 4.900 de mp. O sa vedeti in fotografiile de mai jos cat de bine arata zona asta.

A doua zona este Parcul Pangea (zona exterioara The Palm) unde poti gasi minerale pretioase, precum si plante medicinale si 12 specii diferite de arbori, redand povestea pamantului, asa cum arata in urma cu 250 de milioane de ani, cand era format dintr-o singura mare intindere de uscat, din care s-au format continentele actuale. Aici puteti vedea pe viu cum arata minerale precum calcit, ambra, cuart roz, apatit albastru, smarald, cristal de stanca, acvamarin, serafit, safir albastru. Tot aici va puteti bucura de mesteacanul negru (Betula Nigra), considerat pomul vietii la germani, celti si scandinavi, salcamul japonez vindecator (Styphnolobium japonicum) sau Ginkgo biloba, nucul japonez, descris in cartile de medicina chineza inca de acum mii de ani. Suprafata totala a acestui puzzle imens de vegetatie este de 3.800 mp. Va las mai jos niste fotografii care o sa va determine cu singuranta sa faceti o vizita la Therme. Si asta cat mai curand 🙂

Al treilea parc se numeste Parcul Fibonacci, este planuit sa fie lansat in aceasta toamna si oamenii promit sa fie un adevarat spectacol pentru vizitatori, care va imbina natura, arta si matematica

Tarife Therme:

  1. Zona Galaxy de la 38 lei (3 ore) sau 59 lei (o zi)
  2. Zona The Palm de la 54 lei (3 ore) sau 75 lei (o zi)
  3. Zona Elysium de la 88 lei (3 ore) sau 109 lei (o zi)

Cifre Therme:

  • 85 de milioane de euro – investitiile Therme Bucuresti
  • 500 -numarul angajatilor
  • 4.000 de persoane simultan – capacitate indoor
  • 2 milioane de vizitatori – la sfarsitul celui de-al doilea an de functionare


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.