BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

25

April 2014

6

COMMENTS

Incotro o luam? Impreuna.

Written by , Posted in Film, Teatru

Ce inseamna o viata traita frumos? Cand aud replica asta imi vin in minte niste oameni, niste oameni care inseamna foarte mult pentru mine. Ma gandesc in primul rand la parintii mei, la oamenii pe care viata ii leaga si care decid sa parcurga impreuna drumul asta pana la capat. Ce imi place la oamenii despre care o sa vorbesc astazi este simplitatea, modestie si bunul simt. Dar simplitatea aia care vine tocmai din aculumare.

Simplitatea aia pe care doar oamenii mari o detin. Astazi m-am gandit la doi oameni care s-au legat in viata asta foarte puternic…acasa, pe scena…peste tot. Victor Rebengiuc si Mariana Mihut oamenii carora li se potriveste manusa replica “- Incotro o luam? – Impreuna.”

“N-am fost un tip care sa cucereasca femei, una dupa alta. Nu am vrut sa am cat mai multe femei. N-am avut timp pentru asta. Am muncit foarte mult. Si nu am nici un fel de regret ca n-am o panoplie de femei. M-am indragostit, m-am casatorit si cu asta am terminat. Au venit propuneri, primeam scrisori, mi se scria, de pilda: “Desi sunt buzoianca, iubesc si eu actorii…”. Niciodata n-am raspuns la scrisorile de genul asta. Am primit si scrisori minunate, care comentau prestatia mea artistica. N-am putut sa raspund, pentru ca, de obicei, erau anonime. A fost un anonimat bun, tonic.” Victor Rebengiuc (Sursa: www.observatorcultural.ro)

“Viata noastra casnica? Ce sa spun? Nu gatim impreuna, am incercat, dar nu reusim sa ne sincronizam. Eu sunt, de obicei, mana a doua la bucatarie si il ajut numai pe «maestru» sa se desfasoare. Trebuie sa recunosc ca imi convine asta. Nu e mai bine sa ai mai mult timp liber? (Rade) […] Odata, cand Tudor era foarte mic, ne-am intalnit cu cineva in Herastrau si Victor a inceput sa povesteasca: «Eu il schimb pe Tudor, ii dau de mancare, ma plimb cu el, eu fac asta, si asta, si asta pentru el…», dupa care persoana respectiva se intoarce consternata spre mine: «Dar dumneavoastra ce faceti, doamna?» (Rade in hohote.)

rVictor-Rebengiuc-Beate-Fredanov-Mariana-Mihut-Fory-Eterly

“Insa cu adevarat important este ca noi suntem o familie echilibrata. Prin comparatie, uitandu-ma in jur, ii multumesc lui Dumnezeu ca am un asemenea sot si un asemenea baiat. Tudor a devenit un om echilibrat si pe picioarele lui, in ciuda rasfatului exagerat din partea tatalui. Totul a fost insa facut cu multa dragoste si masura. Dragoste si masura, poate tocmai astea sunt cuvintele care l-ar caracteriza pe sotul meu. E mult? E putin in ceea ce am povestit? Un lucru e sigur: e numai Iubire.” Mariana Mihut (Sursa: www.ziarulmetropolis.ro)

Foto: www.zch.ro, www.cinetipar.blogspot.ro si Amorena Minculescu


6 Comments

  1. Raluca
  2. paula
  3. Lia
  4. Purice Păunica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.