BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

24

May 2016

11

COMMENTS

Iubiti-va in realitate, nu pe Facebook!

Written by , Posted in Diverse

Exista o poza care circula pe net cu urmatorul text: “Facebook = instrumente care ne apropie de cei aflati la distanta si ne indeparteaza de cei aflati aproape.” Si chiar asa e. Din ce in ce mai multi oameni isi petrec mai mult timp in  mediul online decat in viata reala. Dependenta asta de prieteniile  virtuale, nebunia filtrelor si a aplicatiilor, dementa asta a check-in-urilor si dileala asta a filmatului non stop, plus live-urile  de pe Facebook…facute fara masura au un singur rezultat: indeparteaza  oamenii care chiar sunt langa noi.

La poza despre care vorbeam mai sus am vazut 3 mesaje care mi-au atras atentia.

poza facebook

“Sunt absolut de acord, ba chiar mai mult de atat, e cel mai bun  instrument de control pe care il acceptam cu “buna vointa!”

“Asta este, tehnologia moderna folosita abuziv, provoaca  dependenta!!! La fel ca si drogurile.”

Si o tipa care si-a taguit iubitul si apoi l-a avertizat: “Interzis Facebook in putinul nostru timp liber!!!”

O mare problema o reprezinta momentul ala cand plecam in vacanta,  momentul ala din an care este pentru noi si despre noi. Clipele alea pe  care le asteptam de un an de zile si de care vrem sa ne bucuram. Noi, doar noi. Am citit o treaba care m-a pus serios pe ganduri. Rezultatele

unui studiu facut recent de Durex spune asa:

  • 4 din 10 persoane au declarat ca sunt mai putin deschise spre  initierea contactelor sexuale daca partenerul este concentrat asupra  telefonului, în pat ;
  • 41% dintre persoane au admis ca si-au petrecut noptile de concediu  impreuna cu partenerul, in pat, dar fiecare concentrandu-se mai degraba pe telefon decat pe intimitate.

Acest studiu confirma in mod clar ca “distractiile digitale” afecteaza  relatiile sexuale. Mai mult de un sfert dintre participantii la studiu  au recunoscut că tehnologia in exces în timpul vacantei poate conduce la discutii si neintelegeri.

Eu si Diana tocmai am fost in vacanta in a doua luna de miere.  Destinatia: Italia – Cinque Terre despre care am scris aici. In vacanta  noi avem regulile noastre legate de social media. Iar timpul asta este extrem de important. Am decis, de comun acord pentru binele tuturor, sa diminuam timpul petrecut pe retelele sociale pentru binele relatiei. Si incurajez pe toata lumea sa faca  treaba asta. Social media are nevoie de o reclama care sa semene foarte  mult cu cele de la alcool sau tigari. “Consuma Facebook cu moderatie” sau “Consumul excesiv de Instagram dauneaza grav sanatatii.” Si nu de glumit cu asta. Mai ales ca tot ceea ce inseamna social media este un  motiv destul de serios de cearta in cuplu. Prin urmare renunta la  like-urile date pe Facebook sau Instagram si incearca sa ii dai mai  multe like-uri in viata reala, persoanei iubite cu care esti in vacanta.

Intimitatea de cuplu este extrem de importanta in perioada concediului.  Si va invit sa faceti fix ce fac eu cu Diana. Folosim net doar cand avem  wifi – dimineata 5-10 minute la hotel, la pranz pus o poza pe Instagram  sau Facebook (cam 2-3 minute) si pe seara maximum 5 minute la hotel.  Platiti si mai putin la telefon si cel mai important – va bucurati de  timpul ala de calitate alaturi de persoana iubita. Care este cel mai  imprortant lucru ever.

Concluzia este simpla: Iubiti-va in viata reala si mai putin pe  Facebook. Si nu uitati cel mai important in vacanta aceasta de vara in care o sa plecati: Mai putina tehnologie, mai multa intimitate offline.

Asa ca… e timpul pentru voi si #DoNotDisturb

Foto: Andreea Bogdan


11 Comments

  1. Voiasciuc Claudia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.