Locul perfect unde poti lua brunch-ul in Bucuresti
Written by Otrava, Posted in Bucurestiul meu
O duminica petrecuta frumos aduce o saptamana buna, o saptamana de seninatate. O duminica petrecuta cu familia, cu cei dragi aduce multa bucurie, veselie si o gramada de amintri. Imi amintesc duminicile in familie, cu ai mei, si imi amintesc ca cel mai mult ma bucuram cand mergeam cu ei la restaurant. Se intampla atat de rar, incat aproape ca imi amintesc fiecare dintre aceste momente. Imi place din ce in ce mai mult ideea de masa de pranz – duminica – intr-un loc frumos – cu prietenii dragi.
Asa ca precum vorba proverbului romanesc care zice ca “nu-i toata ziua duminica”, sa ne bucuram de ea asa cum trebuie. Sa o cinstim si sa ne cinstim cat mai bine pentru a celebra finalul de saptamana si a incepe cu dreptul saptamana care vine. M-au intrebat multi oameni despre brunch. Unde te poti bucura de un brunch asa cum trebuie in Bucuresti?
Postarea de astazi este despre asta. Despre un loc unde ne putem bucura de un brunch asa cum trebuie. Prin urmare, va luati familia, prietenii, va urcati in Uber, Bolt sau taxi si puneti adresa asta: Calea Victoriei 63-81. La Radisson Blu Hotel Bucharest. Asa am facut eu cu Diana duminica aceasta.
Brunch-ul a aparut la sfarsitul secolului 19, in Marea Britanie, si reuneste intr-o singura masa mic-dejunul si pranzul. Incepe pe la ora 12:00 si poate continua pana dupa-masa tarziu, in jurul orei 16:00, si include, pe langa mancare si bautura, o portie de muzica live de cea mai buna calitate.
Conceptul se numeste ”Let’s brunch together” si este locul ideal pentru intalnirea de duminica cu familia, unde poti sa iti organizezi ziua de nastere ori alta aniversare, poti sa faci un botez sau alt eveniment privat sau pur si simplu sa petreci o duminica linistita cu mancare buna, bautura buna, muzica live si prietenii aproape. Avantajul este ca aici gasiti un meniu foarte variat, exista loc de joaca pentru copii (sunt si animatori), muzica live si pachetul de bauturi este inclus in pret. Si la capitolul mancare aveti o gramada de variante.
Meniul brunch-ului include multe preparate care se gasesc si in meniurile restaurantelor Caffe Citta – bucatarie italieneasca, Sharkia – bucatarie est mediteraneana, Prime Steaks & Seafood – internationala si steaks, care, in acest moment, este pe locul 2 in TripAdvisor si Ginger – asiatica, care, in acest moment, este pe locul 1 in TripAdvisor. Adica aveti de ales dintr-o arie foarte mare.
Exista un bufet din care va puteti delecta cu produse care se mananca la mic dejun: oua Benedict, 2 feluri de Quiche, Spanish fritatta, pizza, apoi un loc unde puteti sa va preparati singuri portia de paste dorita. Exista un bufet unde puteti gasi foarte multe preparate din carne: rata cu portocale (de incercat si clatitele cu rata), miel, porc, vita, pui si 2 feluri de peste (cod si somon), plus tot felul de legume gatite, cartofi dulci sau gustosul falafel – pentru cei care nu mananca carne.
Exista o zona unde gasiti platouri cu diferite tipuri de branzeturi, o zona unde exista o multitudine de salate, de la cele de sezon pana la salata de icre sau cea orientala. Exista o zona in care va puteti delecta cu gustul unic de tartar.
Mi-a placut la nebunie tartarul de somon pe care l-am mancat aici. Apoi zona cu mancare asiatica. Pentru cei care adora sushi, sashimi sau selectii de salate asiatice, o sa fie o adevarata delectare. Apoi fructele de mare si, bineinteles, stridiile. Pentru cei care apreciaza bucataria libaneza, exista o zona unde gasiti baba ghanoush, tabbouleh, fattoush, moutabal sau labneh. Nu sunt uitati nici cei carora le place foie gras.
De asemenea, muraturile, pregatite in bucataria proprie a restaurantului Sharkia, sunt senzationale si trebuie sa le incercati neaparat, precum si pestele pe care il afuma chiar acolo si care este foarte gustos.
La desert este o adevarata nebunie. Exista tot felul de prajituri care iti amintesc de copilarie – un pandispan cu prune, placinta cu branza dulce, placinta cu doveac, gogosi, tarte cu fructe, un bufet unde se fac clatite cu dulceata si inghetata, si celebrele crepe Suzette.
La capitolul bautura va puteti bucura de o selectie de vinuri (alb, rosu, rose), prosecco, bauturi racoritoare, bere, cafea si ceai. O sa va las fotografiile facute de mine duminica asta ca sa va convingeti de cat de bine arata toate preparatele!
De absolut toata mancarea asta buna este “vinovat” Nicolai Schleifer, Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, impreuna cu intreaga sa echipa. Aici, in fotografie, este el impreuna cu Head Chef Radisson Blu, Valentin Pavel (stanga) si Head Chef Prime Streaks & Seafood, Cristian Lazar. Nicolai este un tip cu simtul umorului, dar si cu o experienta de 22 de ani în industria hoteliera si a restaurantelor in tari precum Germania, Malta, Tanzania, Egipt si Emiratele Arabe Unite.
Ce trebuie sa mai stiti:
- Locul de desfasurare: restaurantul Dacia Felix din cadrul hotelului Radisson Blu Bucharest;
- Interval orar: 12:30 – 16:30;
- Pret: 255 lei/persoana. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane se acorda o reducere de 10%. Pret pentru copiii intre 12 si 18 ani: 200 lei/persoana. Pret pentru copiii intre 6 si 12 ani: 100 lei/persoana, iar copiii sub 6 ani au acces gratuit.
- Rezervari la 021 311 9000.
Mai multe informatii gasiti aici