BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

1

December 2018

1

COMMENTS

Locuri de vizitat in Mexic: Guadalajara si Arandas!

Written by , Posted in Travel

Am visat sa ajung in locul asta de când ma uitam la Campionatele Mondiale de fotbal și tineam cu naționala asta. Imi placea tare de Jorje Campos. Apoi când pasiunea pentru fotbal a devenit și mai mare și am văzut imagini de la Mondialele din 1970  si 1986 si am devenit și mai pasionat de țara asta și de oamenii astia. Apoi am văzut multe filme și am încercat sa îmi imaginez cum sunt și acum o luna cineva m-a ascultat și mi-a îndeplinit acest vis. 6 zile in Mexic. Fix la Guadalajara.

Si uite așa la final de noiembrie ne-am urcat in avion și am plecat in Mexic. 2 ore și jumătate pana in Amsterdam, încă 11 ore din capitala Olandei pana in Ciudad de Mexico și o ora și un pic din capitala Mexicului pana in Guadalajara. Toate bune si frumoase. Un drum cu avionul de mai jos plin de documentare despre Năsal, Federer, echipa Americii de baschet de la Olimpiada de la Barcelona 1992 și tot așa.

Ajungem la Guadalajara, capitala statului Jalisco. Cu o populație de aproape 5.000.000 de locuitor cu tot zona metropolitană, care înglobează alte 8 municipii ale statului Jalisco, fiind a doua metropolă a țării, după zona metropolitană a orașului Ciudad de Mexico. Cuceritorul Nuño Beltrán de Guzmán, a numit așa orașul în onoarea orașului său natal, Guadalajara, Spania.   Orașul este plin de locuri frumoase, cartiere cu case coloniale, bulevarde largi și clădiri superbe. Guadalajara a fost de asemenea considerat un oraș al viitorului conform studiilor din 2007 al FDI Magazine, datorită populației sale tinere. Este foarte cosmopolit și are o grămada de locuri foarte cool.

Locuri de vizitat in Guadalajara

Pe langa restaurantele despre care am scris in materialul anterior – in Guadalajara trebuie sa vezi neaparat următoarele. 

Tlaquepaque este un cartier foarte animat, impodobit cu steaguri foarte colorate si cu o gramada de magazine de unde iti poti cumpara diverse obiecte traditionale din zona, multe galerii de arta, o piata cu absolu tot ce iti doresti si restaurante si cafenele foarte misto. Se poate vedea in fotografiile de mai jos cum arata in Tlaquepaque.

Catedrala Guadalajara. Este una dintre cele mai frumoase clădiri din oras. Construit între anii 1558 și 1616 și modificat în perioadele ulterioare, catedrala, este un amestec de stiluri și lucrați ale unor pictori celebri precum Cristóbal de Villalpando, Miguel Cabrera și Murillo, unii dintre cei mai buni artiști din Mexic.

Teatrul Degollado. Peste drum de catedrală se afla una dintre cele mai frumoase clădiri din oras: Teatrul Neoclasic Degollado. Clădirea a fost finalizată in 1866. Cunoscută pentru acustica excelentă, teatrul găzduiește Orchestra Filarmonică din Jalisco și Baletul Guadalajara, printre alte instituții culturale locale, și găzduiește, de asemenea, concursuri internaționale Mariachi – celebri cântăreți de muzică tradițională mexicană, îmbrăcați în costume specifice.

Piata San Juan de Dios este un loc fascinant. Aici poti încerca toate felurile de mâncare mexicane. Mercado San Juan de Dios este localizata in Guadalajara, Jalisco, Mexico și este un spațiu îmens indoor.

Palatul Guvernului. Este un loc superb aflat in Plaza de Armas. Construcția Palatului Guvernului a început in 1643 și a fost finalizată in 1774.

Oliveria Cocktail Bar – este un loc foarte cool in Guadalajara unde ai ocazia sa bei cele mai bune cocktail-uri ever. Oamenii sunt mega profesioniști și ce iese din mâinile lor este top.  După 3 zile de Guadalajara fugim la Arandas. Un orășel cu 80.000 de locuitori cu o superba catedrala fix in centru. Aici ne cazam la Hotel Hacienda Vieja – o clădire superba in stil colonial. Tot in Arandas ne petrecem seara in cel mai vechi bar din oras – Happy Bar o nebunie de loc cu tot felul de postere pe pereți si cu tonomat de muzica.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.