BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

13

January 2017

1

COMMENTS

“Nevasta-mea e ca sora-mea ma, n-ai tu treaba.”

Written by , Posted in Diverse, Film

Robert este un tanar scriitor care trece printr-un moment de criza. Pentru prima data de la moartea mamei lui decide sa se intoarca in satul natal. Petrece 24 de ore in care isi reintalneste, dupa multi ani, tatal, prietenul cel mai bun din copilarie si iubita din adolescenta. 24 de ore in care toate aceste relatii sunt puse sub semnul intrebarii.

24 de ore intense… 24 de ore în care își rescrie toate relațiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu trecutul. 24 de ore petrecute de Robert acasă la tata.

“Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului, pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea”, Andrei Cohn despre Acasă la tata, debutul său în lungmetraj.

Descoperă-i pe Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș și Mirela Oprișor într-un film care a avut premiera internațională la Sarajevo în 2014. Scenariul filmului are la bază un text dramatic semnat de actorul (și dramaturgul) Mimi Brănescu, figură emblematică a Noului Film Românesc. Piesa a văzut lumina scenei la Teatrul Act al faimosului Marcel Iureș, actor care a și interpretat rolul tatălui.

1


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.