BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

30

March 2015

0

COMMENTS

Nimic nu va mai fi la fel

Written by , Posted in Film

Un beau dimanche / O duminica frumoasa (Going Away), in regia lui Nicole Garcia (Place Vendome), o subtila poveste de dragoste dintre un tanar profesor singuratic cu un trecut adanc ingropat si mama unuia dintre elevii sai, va intra in cinematografe in 10 aprilie, distribuit in Romania de Independenta Film.

In rolurile principale: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin (Dragostea dureaza trei ani, de Frederic Beigbeder) si Dominique Sanda (Cea mai buna actrita in rol principal, Cannes 1976). Un beau dimanche / O duminica frumoasa a avut premiera la Festivalul International de Film de la Toronto 2013, iar anul acesta, Pierre Rochefort a fost nominalizat la Premiul Cesar pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal.

Unbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotrava

Actrita devenita regizor si scenarist

Ca actrita, Nicole Garcia a jucat in peste 80 de filme si care in 1990 a debutat ca regizor si scenarist. Cel mai cunoscut film al ei, Place Vendome, cu Catherine Deneuve, a obtinut 12 nominalizari la Premiile Cesar in 1999, iar Nicole Garcia a fost nominalizata la Leul de Aur la Festivalul International de Film de la Venetia, in 1998.

Unbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotrava

“Trei zile diferite, trei locuri si trei persoane… O intalnire absolut intamplatoare a unor personaje cu provenienta sociala total diferita care, altfel, ar fi parut cu totul incompatibile”, spune regizoarea Nicole Garcia despre Un beau dimanche / O duminica frumoasa. “Pe autostrazile din sudul Frantei, in cele trei zile de minivacanta, fiecare din ei renunta la inhibitii, se indragostesc, isi scotocesc trecutul pentru a scapa de el si renasc. La finele acestui weekend prelungit, nimic nu va mai fi la fel pentru cei trei.”

Durata: 95 min.

Unbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotravaUnbeaudimanche_bloguluotrava

Un trio formidabil

Baptiste (interpretat de actorul Pierre Rochefort) este mai degraba genul solitar. Profesor intr-un oras din sudul Frantei, el nu ramane niciodata mai mult de trei saptamani in acelasi loc de munca. Intr-o vineri dupa-amiaza Baptiste se hotaraste sa aiba grija pentru o zi de Mathias, un elev de-al sau ai carui parinti sunt despartiti, iar tatal neglijent. Baiatul il duce pe profesor acasa, la mama sa, Sandra (jucata de actrita Louise Bourgoin). Sandra se dovedeste a fi o tanara foarte draguta, care acum lucreaza pe o plaja, langa Montpellier. Trio-ul format se leaga din prima, ca un fel de familie intreaga pe care cei trei nu au avut-o, nici unul, niciodata. Sandra datoreaza insa o suma foarte mare de bani pe care, daca nu-i restituie, se pot intampla lucruri grave. Baptiste se hotaraste sa o ajute, ocazie cu care insa face o calatorie in trecutul sau, acolo unde se ascunde cel mai bine pastrat secret al lui.

Alte amanunte despre film

Initial, Un beau dimanche a purtat titlul de lucru Il est parti dimanche.

  • Locatiile din Franta in care s-a filmat au fost:
  • Montpellier, Herault – scenele cu scoala
  • Palavas.les Flots, Herault – scenele de pe plaja
  • Loubens si Crampagna, Ariege, Midi-Pyrenees – scenele de pe drum
  • Seilh, Haute-Garonne, Midi-Pyrenees – castelul familiei.

Un beau dimanche_afis web


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.