BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

9

February 2016

1

COMMENTS

Nu exista nimic mai important decat clipa prezenta

Written by , Posted in Diverse

Nimic pe lumea asta nu este mai importanta decat clipa in care suntem acum, nimic pe lumea asta nu este mai importanta decat clipa prezenta, cea in care traim acum. Suntem intr-o fuga zilnica in care incercam sa facem cat mai multe lucruri, incercam sa multumim cat mai multi oameni, incercam sa fim impecabili cu seful, sotia, prietenii, mama, tata, bunica, vecina de la 2.

Incercam sa adunam cat mai multi oameni pe Facebook, vrem o noua casa, o noua masina, o noua excursie…eventual pe Luna. Si cu toate astea suntem destul de nemultumiti pentru ca ne lipseste ceva. Bucuria de a trai viata si nu doar de a fi un simplu martor la ea. Bucuria asta pe care poate sa ofere clipa, momentul actual pe care il traim.

Am facut un interviu cu unul dintre cei mai interesanti artisti romani contemporati, Sasha Meret, care vorbea fix despre asta:

“Marea majoritate a omenirii ignora Momentul prezent și resursele reale pe care le au, ca sa îsi construiasca un univers de satisfacții posibile. O mare parte din omenire, mai ales din cei care au prea multe opțiuni, opteaza sa traisca in proiectii sau nostalgii generand un tsunami de insatisfactii, frustrari si suferinte in care se îneaca o mare parte din șansele de a trai din plin momentul.”

Suntem in permanenta concurenta cu cei din jur, cu noi insine, cu parintii, cu prietenii, vrem mereu sa demonstram ceva, ne planificam viata dar uitam sa traim fix momentul asta. Momentul in care eu scriu cuvintele astea. Mi se pare ca de multe ori, prinsi in valtoarea evenimentelor zilnice, uitam de importnanta momentului in sine pe care il traim si nu stim sa ne bucuram de el. Sau am uitat sa facem asta…Viata nu este despre cat de mare este contul bancar si cat de spatioasa este masina de lux pe care o aveam. Viata este despre momentele pe care le adunam.

“Viaţa asta-i ca o cursă, da’ nu din aia în care vii şi-alergi
Ci una d-aia în care prinzi şoareci,
Tu consumă şi nu cerceta, bagă-te la rate până mori,
Cu pupile dilatate, privind la televizor.” CTC – Insomnii

Nu sunt un om care isi face planuri, nu imi place sa stu strict ce o sa fac pe 5 septembrie 2016. Vreau sa ma bucur mai mult de momentul acesta, sa imi gasesc punct de echilibru si, sa incerc pe cat se poate, sa imi traiesc eu propria viata si nu sa ma traiasca ea pe mine.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.